agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Sürüngenler ve Diğerleri
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2009, 20:49   #1
Ağaç Dostu

bonjour40's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2006
Galeri: 6
Question Bahçemdeki "yavru" yılanlar hakkında soru

Merhaba
Asagidaki fotoğraflarda goreceginiz yavru yılanlardan bahcemde 2 tane gordum.
Zehirli olma ihtimali nedir sizce ?
Gonderim tarihi :22,09,2009

Selamlar

Eklenen Resimler

bonjour40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2009, 00:24   #2
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Galeri: 1
Zehirli olma ihtimali azdır. Bizim balkona nasıl girmişse girmişti ama bundan daha küçük bir yavruydu sağa sola gidip duruyordu. 1 karış kadardı. Telefonun kamerasına videosunu çekmiştim ama resmini çekmek aklıma gelmedi keşke çekseydim.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2009, 22:03   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
zehirlidir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonjour40 Mesajı Göster
Merhaba
Asagidaki fotoğraflarda goreceginiz yavru yılanlardan bahcemde 2 tane gordum.
Zehirli olma ihtimali nedir sizce ?
Gonderim tarihi :22,09,2009

Selamlar
Yılanın zehirli olduğunu bir bakışta nasıl anlarsın?

1) Kafası üçgen gibidir.

2) Kuyruk uzun incedir.

3)Kafası dahil bütün vücudu göz alıcı renklerle desenlidir.

En tehlikeli dönemleri haziran ayı çiftleşme zamanıdır. Bu dönemde rahatsız edilirlerse saldırganlaşırlar, özellikle dişiler.

Bir yerde, tarlada, dağda, bağda, bahçede, tııııııııısssssss sesi duyarsanız durun ve hiç kıpırdamayın.

Etrafınıza iyice bakın, onu göreceksiniz.

Bilin ki bacaklarınıza bir ya da iki karış yakındadır, kaçamadığı veya bir yere saklanamadığı içindir ki, yarı beline kadar dikilmiştir, kafası geri doğrudur, kafasının bir karış altı size doğru yay gibidir.

Bu onun saldırı pozisyonudur, kıpırdarsanız ve yanlış anlarsa eğer...

Hiç kıpırdamayın, bir dakikadan az bir süre sizi izler yavaşca kafasını yere koyar sonra hızla akar gider.

Yılanlar diliyle koku alır.

Yılanlar duymazlar. (duymuyorsa nasıl tıııııssss diye ses çıkarır bilemem)

Yılanlar başlarını yere koyarak titreşimlerden etrafındaki iri canlıları algılarlar.

(ayrıca yılanın olduğu yerde yalan da çoktur)
Saygılar

Düzenleyen Halil Önen : 23-09-2009 saat 22:11 Neden: bunlar söylenmiş miydi? hiç bakmadım valla...
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 21:14   #4
Ağaç Dostu

ahmet salih's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Yılanın zehirli olduğunu bir bakışta nasıl anlarsın?

1) Kafası üçgen gibidir.

2) Kuyruk uzun incedir.

3)Kafası dahil bütün vücudu göz alıcı renklerle desenlidir.

En tehlikeli dönemleri haziran ayı çiftleşme zamanıdır. Bu dönemde rahatsız edilirlerse saldırganlaşırlar, özellikle dişiler.

Bir yerde, tarlada, dağda, bağda, bahçede, tııııııııısssssss sesi duyarsanız durun ve hiç kıpırdamayın.

Etrafınıza iyice bakın, onu göreceksiniz.

Bilin ki bacaklarınıza bir ya da iki karış yakındadır, kaçamadığı veya bir yere saklanamadığı içindir ki, yarı beline kadar dikilmiştir, kafası geri doğrudur, kafasının bir karış altı size doğru yay gibidir.

Bu onun saldırı pozisyonudur, kıpırdarsanız ve yanlış anlarsa eğer...

Hiç kıpırdamayın, bir dakikadan az bir süre sizi izler yavaşca kafasını yere koyar sonra hızla akar gider.

Yılanlar diliyle koku alır.

Yılanlar duymazlar. (duymuyorsa nasıl tıııııssss diye ses çıkarır bilemem)

Yılanlar başlarını yere koyarak titreşimlerden etrafındaki iri canlıları algılarlar.

(ayrıca yılanın olduğu yerde yalan da çoktur)
Saygılar
Sn;halil önen 2.maddenin tersi olduğunu sanıyorum.zehirli yılanlarda kuyruk kısa ve küntür diye biliyorum.bonjour40 resimlediği yılanların zehirsiz olduğunu düşünüyorum.ege bölgesinde insana zarar verecek kadar zehirli tek yılanın şeritli engerek olduğunu herpetolog üyemiz sn;montivipera'nın yazılarından biliyoruz.bir resmini yüklemeye çalışacağım.yılanları tanıdıkca korkularımızın ne kadar yersiz olduğunu öğreniyorum.ve hatta sevmeye başlıyorum. yılanın olduğu yerde yalan çoktur .özdeyişinizi çok tuttum.

Eklenen Resimler

ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 21:55   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
Sn;halil önen 2.maddenin tersi olduğunu sanıyorum.
zehirli yılanlarda kuyruk kısa ve küntür diye .
Sn. ahmet salih, çok dikkatlisiniz.

Bunu birilerinin belirteceğini biliyordum.

Buralarda güdük engerek dediğimiz yılanın kuyruğu küttür ve zehirlidir.

Ama unutmayın bu bir istisnadır.

Kuyruğu ince ve uzun olanlar zehirlidir ve bu bir genellemedir.

Yoksa çok renkli desenli zehirsiz yılanlarda vardır, tabii istisnadır. Kuralı değiştirmez.

Saygılar

Eski 26-09-2009, 00:51   #6
Ağaç Dostu

ahmet salih's Avatar

Alıntı:

Yoksa çok renkli desenli zehirsiz yılanlarda vardır, tabii istisnadır. Kuralı değiştirmez.

Saygılar
sn; halil önen hala genellemeyi ters yaptığınızı düşünüyorum. http://www.dicle.edu.tr/fakulte/fen/...n%20zehiri.pdf bu arada sitede adı geçen Sn prof dr.kurtuluş olgun türkiyede ilk defa sadece türk araştırmacıların katıldığı avonos dağlarındaki araştırmada 47.yılan türünü keşfettiler.rhynchocalasmus cinsine ait yılana Türk Barani yılanı ismini verdiler

Eski 26-09-2009, 01:55   #7
Ağaç Dostu

ahmet salih's Avatar

Türkiye de 47.tür olarak keşfedilen Türk Barani yılanı

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2010, 18:39   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Alıntı:

Saygılar
yine bir duzeltme...
bastan alalım

zehirli yılan
1. bası ucgendir. boynu incedir. boyun hemen farkedilir
2. kafadaki pullar kucuk ve çok sıralıdır zehirsizde 8-9 buyuk pulvardır.
3. zehirli yılanda kuyruk küttür.
4. renkler parlak ve dikkat çekici. oldukçada güzeldir zehirsizler daha mat tır.
5.gözler zehirlilerde dikey kedi gözü gibibir zehirsizler yuvarlak göz bebegine sahiptir.
6. boyuna göree zehirli yılanların gövdeleri daha kalındır. daha agır kanlı ve cool durlar.
peki o panikte bunları nerden görecegim:=))

sakin kalın. Kalın bir ayakkabı kalın bir kot pantolonu dişleri genelde geçemez bile. Zaten siz onun yiyecegi degilsiniz. Ancak çaresiz kalırsa size saldırır.

ve dogada zehirli olsun zehirsiz olsun bir yılanı asla öldürmeyin. "Ölen 1 yılan binlerce fazla fare anlamına gelir."

Onlar doganın dengesini korurlar. Karadenizlilerin basına geleni unutmayın. lagım fareleriyle 20 yıldır mucadele ediyorlar ve yılanlar kadar kolay kurtulamıyorlar onlardan.

Sakin kalın çokyavas geri çekilin ve unutun. Herkes yoluna gitsin.

Evinize bahcenize yılan girerse profesyonel yardım alın. Üzerine gitmeyin.
çıkabilmesi için fırsat verin. Evinize yerlesmeye girmedi muhtemelen sıcaktan kaçmak için kendini zor attı.
Yılanlar sıcak sevmekle beraber aşırılıkları sevmezler. Bazan açıkta kalırlarsa kavrulup ölmemek için kendilerini evlere atabilirler.

Unutmayın. Yılanlar sogukta sıcak yerleri sıcakta serinyerleri severler yani, gece ve gunduz düzlük alanlardaki taşlıkları, gunduzleri daha çok yuksek otluklar, vadi tabanı dere yatagı gibi yerleri severler.
Gece ise taşlıklar,arazideki binalar, harabeler "harabeler gece gunduz iyi sıgınaktır" ve asfalt yol kenarlarında ısınmaya gelirler.
Arazide yürüyecekseniz bir sopayla arada bir yere vurup vibrasyon yaratmak. Ayakları aradabir yere vurmak yavas ve sakin yurumek hatta biraz türkü söylemek yılanları size karsı uyaracaktır. Böylece gereksiz karsılasmalar yaşamazsınız.
Gece sehirler arası yollarda aracınızdan inerken zemini kontrol edin e l fenersiz gezmeyin. Özellikle soguk gecelerde sıcak asfalt hayvanları hep çeker ve üzücü kazalar yaşanır.

Unutmayın bu tip karşılasmalardan öncelikle onlar sakınırlar.

aklıma gelmişken.

Hele karayollarımızda dogal yaşam için alt geçitler planlanmadıgı için bu yolu kullanan kayvanlar zor anlar yaşar. Yollardaki kesintisiz barikatlar tel örgü çitler hayvanları yemeklerinden sularından ayırır. Özellikle trakya otobanı dogal yaşamı yok etmek için bir şeytan tarafından planları çizilmiş olduğunu düşündüren lanetli bir yoldur.

Yinede yılan sizi soktu ve siz bahtsız birisiniz. Yılan sokmasında yaranın ustunden çok sıkı olmadan baglayın kan dolasımını kesmek zorunda degilsiniz yılan zehiri genelde lenf sisteminden yayılır. Yarayı kesip çizerek zehiri bosu bosuna kan dolasımına sokmayın. Ölmeyecek hastayı öldürürsünüz.
Sonra paşa paşa doktora gidin. Korkmayın ulkemizdeki yılanlar genelde yarı zehirlidirler Agrı verirler ancak çok ender öldürücüdürler. Doktora ulasmak için size herzaman vakit verirler.
Türkiyede yaşayan 40 çeşit yılandan sadece 9 u zehirlidir bu türlerden ikisinin zehir disleri geride ve kucuktur agzına parmagını sokmadıgınız sürece sizi sokamazlar.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 22:13   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
yılanları tanıdıkca korkularımızın ne kadar yersiz olduğunu öğreniyorum.ve hatta sevmeye başlıyorum.
yılanın olduğu yerde yalan çoktur .özdeyişinizi çok tuttum.
Zehirli olanların üstüne kaza ile basmadıkca sevebilirsiniz.

Haziran ayı çifleşme zamanıdır sizi görürse sevmez, eşini daha çok sever.

Kör yılan da denilen (ben kör olduğuna inanmıyorum, insanın üstüne çıkıp varır ya ondan deniyor galiba) kara yılanın üstüne (beline) çok bastım kaza ile bir zararını görmedim. Saldırmıyor da.

Halbuki kara yılan için buralarda zehirlidir deniyor.

Av köpeğim 1 ve 1.5 m. olanlarını yakalar getirirdi. Çok güzel ölü numarası yapar. Ortalık sakinleşince yavaşca çeker giderdi.

Saygılar

Eski 03-10-2009, 11:50   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn;halil önen 2.maddenin tersi olduğunu sanıyorum.
zehirli yılanlarda kuyruk kısa ve küntür diye biliyorum..
Biz de buralarda güdük engereği zehirli biliyorduk.

Kuyruğu kısa ve küntür de zehirsizmiş.

İlginç engerek türlerinden sadece o zehirsizmiş.

Kuyruğu ince olandan kastım, bazı yılanların örneğin su kenarlarında ya da su içinde yaşayan bazı çeşitlerin anüsten sonrası, hemen çok inçeliyor.

Yani kamçı kuyruk dediğimiz, onlar zehirsiz doğru söylüyorsunuz.

Valla benim kafam karıştı, akşam biraz yılanları inceleyeyim dedim gece rüyama girdiler.

Bizim kadına dedim rüyada yılan görmek nedir diye?

'Aydınlık' anlamına geliyormuş da, nasıl insanı hem korkutuyorda aydınlık oluyor anlamış değilim.

Saygılar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025