Sayın ayazkentli,
Yılan otun içinde yatmaktamıymış. Serin bir yermiymiş ayrıca orası.
Bunları şunun için sordum :
Devamlı söylenen şey, yılan insana yanaşmaz, sen üstüne gidersen kaçamaz ise ancak seni sokar. Ama yazdığınız olayda bu genellemelere denk düşmeyen noktalar var. Bayan ot yolmakta ise, ama ayak sesleri ile ama çalışmasının getirdiği gürültü ile o yılanın oradan gitmesi gerekir idi. Ayrıca sıcağın altında otun içinde ne arıyor o hayvan. Hep söylenen şey, yılan sıcakta dolaşmaz, serin yer bulur orada yatar ( aynı şeyler akrep içinde söylenmekte, ancak bir kaç hafta önce gene ot yolarken akrep tarafından sokulan birini ben biliyorum.).
Bağ bahçede bu hayvanlar çok, yaşam şekillerini, davranışlarını, ne zaman yatıp ne zaman dolaştıklarını, ne zaman beslendiklerini daha net bilebilsek iyi olacak. Daha iyi korunacağız onlardan.
118 no.lu mesajda sayın kara selvi yılanın hayvanın memesinden süt içmediğini, sallanan memeden ürküp ısırdığını, hayvanın memesinde meydana gelen yaraların sebebinin bu olduğunu yazmış. Daha çok yeni, yıllarca hayvancılık yapmış bir tanıdığıma sordum bu konuyu. Yılan ineklerin memesinden süt içerdi, biz o hayvanın memesinden bunu anlardık ve o hayvanı sağarken bir miktar sütü yere akıtırdık dedi. Doğru olan ne acaba. Yılanlar ahırlara çok girer derler. Bu hayvan ahıra süt içmeyemi yoksa hayvanların suyuna ortak olmaya mı giriyor ?
Kesin doğru olan cevabı bulmak zor. Sadece dinlediklerimizle ve okuduklarımızla meseleyi kavramaya çalışıyoruz ama bazen bilgiler çelişiyor birbiri ile kafamız o zaman iyice karışıyor.
Düzenleyen hosseda : 23-07-2009 saat 08:37
|