![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Benim yaşadığım çevrede de, bozyörük, engerek ve kör yılana çok sık rastlanıyor.Derede yaşayan su yılanlarıda gördüm. Bozyörük diye isimlendirilen tür, koyun ve ineklerin memesinden süt içmesi ile meşhur. İnsandan korkmuyor. Çok sıkıştırılırsa havaya dikilip, ağzını açarak tıslıyor. Tecrübelerimle sabit. Yılanın kükürt kokusunu sevmediği söyleniyor. Yılan gelmesin istiyorsanız yere kükürt serpebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bulunduğum yerde kobra yılanı olduğu söyleniyor.Zehirli yılandan(bir de akrep ve bir örümcek)söz ediliyor.3 yıl önce çocuklardan birinin çantasından 1.5 mt. uzunluğunda bir yılan çıkmıştı.Biz de incelemiştik.Aşağıda verdiğim adresteki değildi galiba,çünkü vücut çapı daha büyüktü.Canlısıyla karşılaşmadık.Önceleri kobra türü yılanların burada olacağına inanmamıştım,ama nadir,zehirsiz bir tür bile varmış. http://reptile.fisek.com.tr/lepmac.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
herpetolog
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Mısır Kobrası
Alıntı:
Foruma yeni üye olduğum için çok önceden açılan bazı konulara yeni cevap vermiş oluyorum. Evet, Türkiye'de Elapidae, yani Mercan Yılanları ve Kobraları içeren aileden 1 adet tür bulunmaktadır: Walterinnesia aegyptia (Mısır Kobrası, Çöl Kobrası, Çöl Karayılanı) Türkiye'den ilk kaydı 2001 yılında verilmiş olup (Birecik'ten) gene aynı bölgeden 2 tür daha kayıt edilmiştir. Son olarak da biraz daha batıdan (Kilis civarı) bir kaydı daha vardır. Ayrıca da genellikle saklanır ve insandan kaçar. Bu yüzden karşılaşılması biraz zordur. Kobra diyoruz ama sizin hayal ettiğiniz Kral Kobra'lar gibi ortalama 2,5-3 metre uzunluklarında, başının yanlarını açıp diklenen bir kobra değil. Mısır Kobrası'na kobraların atası da diyebiliriz. Tamamen siyah renkli olan bu yılanın ortalama boyu 60 cm kadardır ve yanlarında açılabilen kaburgalar bulunmaz. Bir de doğal kobraların hepsi çok zehirlidir, yani zehirsiz kobra olması söz konusu değil. Doğal diye belirtmemin nedeni de şu: Zehir dişleri ve zehir bezleri çıkarılarak hayvan yapay olarak zehirsiz hale (buna "venomoid" deniyor) getirilebiliyor. Umarım açıklayıcı olmuştur. Sevgi ve saygılarımla. Naşit İĞCİ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2008
|
yılan gelmesin
Alıntı:
|
|