agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Sürüngenler ve Diğerleri
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2006, 06:31   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Benim yaşadığım çevrede de, bozyörük, engerek ve kör yılana çok sık rastlanıyor.Derede yaşayan su yılanlarıda gördüm.
Bozyörük diye isimlendirilen tür, koyun ve ineklerin memesinden süt içmesi ile meşhur. İnsandan korkmuyor. Çok sıkıştırılırsa havaya dikilip, ağzını açarak tıslıyor. Tecrübelerimle sabit.
Yılanın kükürt kokusunu sevmediği söyleniyor. Yılan gelmesin istiyorsanız yere kükürt serpebilirsiniz.

hilalll beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2006, 00:46   #2
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2006
Galeri: 31
Merhaba,
Bulunduğum yerde kobra yılanı olduğu söyleniyor.Zehirli yılandan(bir de akrep ve bir örümcek)söz ediliyor.3 yıl önce çocuklardan birinin çantasından 1.5 mt. uzunluğunda bir yılan çıkmıştı.Biz de incelemiştik.Aşağıda verdiğim adresteki değildi galiba,çünkü vücut çapı daha büyüktü.Canlısıyla karşılaşmadık.Önceleri kobra türü yılanların burada olacağına inanmamıştım,ama nadir,zehirsiz bir tür bile varmış.

http://reptile.fisek.com.tr/lepmac.htm

minka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2008, 19:21   #3
herpetolog

montivipera's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2008
Mısır Kobrası

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi minka Mesajı Göster
Merhaba,
Bulunduğum yerde kobra yılanı olduğu söyleniyor.Zehirli yılandan(bir de akrep ve bir örümcek)söz ediliyor.3 yıl önce çocuklardan birinin çantasından 1.5 mt. uzunluğunda bir yılan çıkmıştı.Biz de incelemiştik.Aşağıda verdiğim adresteki değildi galiba,çünkü vücut çapı daha büyüktü.Canlısıyla karşılaşmadık.Önceleri kobra türü yılanların burada olacağına inanmamıştım,ama nadir,zehirsiz bir tür bile varmış.

http://reptile.fisek.com.tr/lepmac.htm
Merhaba,

Foruma yeni üye olduğum için çok önceden açılan bazı konulara yeni cevap vermiş oluyorum.

Evet, Türkiye'de Elapidae, yani Mercan Yılanları ve Kobraları içeren aileden 1 adet tür bulunmaktadır: Walterinnesia aegyptia (Mısır Kobrası, Çöl Kobrası, Çöl Karayılanı) Türkiye'den ilk kaydı 2001 yılında verilmiş olup (Birecik'ten) gene aynı bölgeden 2 tür daha kayıt edilmiştir. Son olarak da biraz daha batıdan (Kilis civarı) bir kaydı daha vardır. Ayrıca da genellikle saklanır ve insandan kaçar. Bu yüzden karşılaşılması biraz zordur.
Kobra diyoruz ama sizin hayal ettiğiniz Kral Kobra'lar gibi ortalama 2,5-3 metre uzunluklarında, başının yanlarını açıp diklenen bir kobra değil. Mısır Kobrası'na kobraların atası da diyebiliriz. Tamamen siyah renkli olan bu yılanın ortalama boyu 60 cm kadardır ve yanlarında açılabilen kaburgalar bulunmaz.

Bir de doğal kobraların hepsi çok zehirlidir, yani zehirsiz kobra olması söz konusu değil. Doğal diye belirtmemin nedeni de şu: Zehir dişleri ve zehir bezleri çıkarılarak hayvan yapay olarak zehirsiz hale (buna "venomoid" deniyor) getirilebiliyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Sevgi ve saygılarımla.

Naşit İĞCİ

montivipera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 21:06   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-01-2008
yılan gelmesin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Benim yaşadığım çevrede de, bozyörük, engerek ve kör yılana çok sık rastlanıyor.Derede yaşayan su yılanlarıda gördüm.
Bozyörük diye isimlendirilen tür, koyun ve ineklerin memesinden süt içmesi ile meşhur. İnsandan korkmuyor. Çok sıkıştırılırsa havaya dikilip, ağzını açarak tıslıyor. Tecrübelerimle sabit.
Yılanın kükürt kokusunu sevmediği söyleniyor. Yılan gelmesin istiyorsanız yere kükürt serpebilirsiniz.
Sayın todor bende tam bunu araştırıyordum.Bizim bahçe evimiz var ve yılanlarda vede çocuklarım,yılanların eve gelmemesi için ne lazım diye araştırıyordum yazınızı gördüm.Acaba bu yöntem denenmişmi gerçekten işe yarıyormudur.Eğer işe yarıyorsa size minnettar kalacağım.(açıkçası ben çok korkuyorum çocukları bahane ediyorum)Birde kükürt şu üzümlere atılan şeymi?Çok teşekkür ederim.Ben birde katran,zift duydum doğrumudur acaba???

çelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025