![]() |
5 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
Çekirdeklik kabak boyuna kesit Eklenti 456806 Tohumların yerleşimi Eklenti 456807 Nasıl da tutunmuşlar... Eklenti 456808 Göbek kordonlarını kesme vakti geldi. Eklenti 456809 Parmaklarımızla sıvazlanıp temizlenen tohumları, hemen güneşe serip kurutmaya aldık. Eklenti 456810 |
4 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
Kara, Eklenti 456816 Ve dahi alacalı olanı da var. Eklenti 456817 Bunun tohumları biraz daha büyük. Eklenti 456818 Tek-tük de olsa çimlenmeye başlamış şaşkın... Eklenti 456819 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
Çiçeklenmiş halde alıp yeni diktiğimiz kasımpatılar Eklenti 456820 Bu beyaz iri ve az çiçekli Eklenti 456821 Çok da hoş... Katmer-katmer Eklenti 456822 Ebruli yalınkat Eklenti 456823 Diğeri Eklenti 456824 |
5 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
Yere paralel, Eklenti 456825 Sürpriz son turfandayı, ayağa kaldırdık. Eklenti 456826 - 5 dereceyi gören gül artık pes ediyor. Eklenti 456827 Karanfil, sarsıldım ama yıkılmadım diyor. Eklenti 456828 Kasımpatları.. Adı üstünde, devran bizim diyor. Bir de ocak ve şubatpatı bulsak daha iyi olacak. Eklenti 456829 |
4 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
İkinci yılındaki lupin, Eklenti 457076 Palmiye'ye özenmiş... Eklenti 457077 Baharda tohumu ekilen şebboy, (seneye çiçek bekliyoruz kendisinden) Eklenti 457078 Frenk maydanozu da hafif soğukları umursamıyor. Eklenti 457080 |
5 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
Dalında kurumaya çalışıyor. Eklenti 457196 Bunlar da ayazını aldı. Denemek için bırakmıştık. Artık toplayacağız, yağış olursa küflenip, çürüyebilirler. Eklenti 457197 Seramızdaki bitkilerin, son dem çiçekleri.. Biber biraz zor da Eklenti 457263 Domates belki. Eklenti 457264 Ama çilekten umutluyuz. Eklenti 457265 |
5 Eklenti(ler)
10 Kasım 2013' den
Seramızdan Eklenti 457281 Eklenti 457282 Eklenti 457286 Eklenti 457287 Eklenti 457288 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Fındık fidanında yer değiştirme ve çoğaltma; Eklenti 457290 Fazlaca verdiği kök sürgünlerinden, her dalda saçak kökler bulunacak şekilde, Eklenti 457291 Kesip, ayırıyoruz. Eklenti 457292 Fındıktan boşalan yere, yine yerini değiştirmek istediğimiz gilaburu fidanını dikeceğiz. Eklenti 457293 Fidanların yer değişimi için, güz dönemi en uygun zaman. Köklerin toprağa tutunup gelişmesi, şaşırtma şokunun tedavisi daha kolay... Eklenti 457294 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Adi muşmula (meyveleri kiraz büyüklüğünde) köklerinin ayırma suretiyle çoğaltılması; Bunların herbiri yeni bir fidan olmaya aday... Eklenti 457552 Yeter ki üzerlerinde, sürmeye hazır.. Eklenti 457558 Olgunlaşmış gözler bulunsun. Eklenti 457559 Geçen sene temmuz sonunda yaptığımız durgun göz aşısının, bir sezondaki güçlü gelişimi... Eklenti 457560 Aşımızın kaynaşma noktası. Eklenti 457561 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Dış bahçemizin toprak işlemesini, Eklenti 457582 Nihayet tamamladık. Eklenti 457583 Geçen sene bu dönemler hep yağışlı olduğundan güz işlemesini yapamamıştık. Eklenti 457584 Bol-bol solucan gördük. Bu iyiye işaret... Eklenti 457585 Sincapların gömdüğü meşe palamutlarını da yerinden ettik. Eklenti 457586 |
3 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Dalında unutulan gilaburu. Bir ay önce salkımlarını hasat etmiştik. Hasat sonrası 5 litrelik pet kavanozlarda (cam olursa daha iyi) su içinde ve serin bir yerde saklayacağız. Toplamda 8 sefer suyunu değiştirmek tavsiye ediliyor. Su değiştirme işlemi, önceleri 2-3 günde bir (ilk 3 sefer) sonrasında ise haftada bir yapılıyor. Hasat sonrası acımsı, kekremsi, buruk olan tadı, bu işlemden sonra nispeten kaybolup, hafif ekşimsi bir lezzete dönüyormuş. Eklenti 457587 Cimcime seni... Eklenti 457588 Arzuladığımız kompostluğu zaman darlığından bir türlü yapamadık. Hiç yoktan iyidir deyip, bir köşeyi kapattık. Ne bulduysak doldurduk içine. Yeter ki 3-6 ay içinde çürüyebilecek şekil ve özellikte olsun. Sadece 1/25 olması gereken azot/karbon oranını tutturmaya çalıştık. Diğer teorik bilgileri pratiğe döküp uygulama şansımız olmadı. Eklenti 457589 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Dış bahçedeki kat gülhatmi, Eklenti 457608 Arap atı gibi sonradan açıldı. Eklenti 457609 Aynısafa, Eklenti 457610 Hala iştahlı... Eklenti 457612 Kirli hanım, yeterince kirlendi. Eklenti 457613 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Döngel fidanı yapraklarını dökmüş. Eklenti 457615 Artık hasat zamanı mı? Bugün hepsini toplayıp 12-15 derece sıcaklıkta olgunlaşmasını bekleyeceğiz. Eklenti 457616 Meyvelerin çoğu sert ve açık kahve renginde. Eklenti 457617 Olgunlaştıkça renk koyulaşıyor. Eklenti 457618 Meyveler yumuşuyor. Eklenti 457619 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
10 gün önce değil de sanki yeni açmış gibi.. Serin havalar çiçekli kalma süresini uzatmışa benziyor. Eklenti 457623 Yaklaşık bir ay önce çiçeklenen kasımpatları.. Eklenti 457624 Renklerinde hafif değişimler gözleniyor. Eklenti 457625 Tatlı mı tatlı... Eklenti 457626 Eklenti 457627 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Toplamadan önce dalındaki yapraksız görüntüleri... Eklenti 457725 Çocukluk yıllarımızda, dalındayken mutlaka karla tanışırlar ve ayrı bir lezzete kavuşurlardı. Eklenti 457726 Hey gidi günler... Kasım ayında nerdeyse gömlekle gezeceğiz şimdiler de.. Eklenti 457727 Fazlasıyla olgunlaştılar. Kar'ı beyhude bekledik. Eklenti 457728 Gecikmiş hasat. Eklenti 457729 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Seramızda ki son dem domatesler. Eklenti 457733 Eklenti 457734 Eklenti 457735 Yazın ki kadar lezzetli olmasalar da Eklenti 457737 Yine de çarşı-pazardakilerden iyiler. Eklenti 457738 |
5 Eklenti(ler)
17 Kasım 2013' den
Karton ayakkabı kutularında bekleyen dahlia yumrularını, Eklenti 457739 Hafifçe nemli, planya artığı kaba yonga talaşı içinde, bahara kadar bodrum katta muhafaza edeceğiz. Eklenti 457740 Altuni leylandi, Eklenti 457741 Tam da bu zamanlarda, Eklenti 457742 İyice altunileşiyor. Eklenti 457743 |
5 Eklenti(ler)
24 Kasım 2013' den
Geçen sene 5 adet olarak dikilen laleler çoğalmışlar. Büyüklüklerine göre tasnif edildiler. İri olanları aynı yere dikip, güzel görüntüler elde etmeyi umuyoruz. Orta boylu olanları ayrı bir bölgeye dikeceğiz. Onlar da büyük ihtimalle nispeten küçük çiçek açacaklardır. Ufak boylu olanları, tamamen güneş alan, temmuz sonuna kadar kullanmayacağımız bir bölgeye dikip, bir sonraki sezonda çiçek açmaları için, soğanların irileşmesini sağlayacağız. Eklenti 457744 S şeklinde dikim planladık. Eklenti 457745 Aradaki boşluklara baharda başka çiçekler dikme seçeneğimiz olacak. Eklenti 457746 Bizim işimiz buraya kadar. Eklenti 457747 Gerisi Toprak Ana'ya kalmış... Eklenti 457748 |
Çok güzeller Sayın heyyamola, emeklerinize sağlık. Emek vere vere, itina ile soğanlar dikilmiş, şekil verilmiş ve baharda başka çiçek dikme olasılığını bile düşünmüşsünüz... Çiçeklenmeye başladıkları zaman ben de imrene imrene bakınıyorum, nasıl bu kadar güzel oluyorlar diye... Zira ben ekiyorum dikiyorum hıh çok güzel oldu diyorum büyüdüklerinde de karmakırışık oluyorlar... Maşallah, çok güzel, ellerinize sağlık, rastgelsin...
|
Sonbaharda hasat ettiginiz domateslerin tadi yazin hasat ettiklerinize gore sizin icin nasil degisim gosteriyor? Daha eksi/asidik mi oluyorlar, daha tatli mi oluyorlar? Bir de meyve dokusunda degisim gozluyor musunuz?
Alıntı:
|
ayvalar domatesler nasıl leziz görünüyorlar.. yakın olsanız tohum isteyecektim neredeyse :)
Maşallah hasadınız her daim bol olsun... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çeşitlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu.. Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz. Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım. Gündüz tam güneşte: Dış ortam 14 dereceyken, Sera içi 32 derece Gece en düşük: Dış ortam -3 dereceyken, Sera içi 2 derece |
Biz de hala domates topluyoruz, yavaş da olsa dalında kızaranlar var. Çeşide çok bağlı olsa da genel olarak meyve eti kumlanıyor.
|
Aslinda verdiginiz sicakliga gore, kisin serada rahatca domates yetistirebiliyorsunuzdur, degil mi? Serayi da hep mevsimine uygun olan bitkiler icin mi kullaniyorsunuz?
Alıntı:
|
Dokudaki degisimi bu yuzden sormustum. Kumlanmayi ben de gozlemledim. Eger bitkinin ilk hasadi havanin serinledigi zamanlara denk gelmisse, ilk olgunlasan meyvelerde soz konusu olabiliyor. Eger bu durum soz konusu olursa, daha sonra olgunlasan meyvelerde sorun olmuyor. Ben siyah domateslerde tecrube ettim.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Seramızı başlangıçta tohumdan fide yetiştirme amaçlı planlamış, nihayetin de 3 x 6 = 18 metrekare olarak bitirmiştik. Genelde mevsimine uygun bitkiler yetiştiriyoruz. Kış sonuna doğru; ıspanak, turp, taze yeşil soğan, daha sonra; marul, tere, roka, bahar sonuna doğru da; biber, domates ve salatalığı, dönüşümlü olarak aynı yerde ekip-dikebiliyoruz. Bir ay önceden başladığımız ekim-dikim işleriyle, sonbaharda bir ay uzayan hasat sezonunu hesaplarsak; toplam da iki ay seranın katkısı oluyor. Yaz döneminde serada özellikle sırık yetiştirdiğimiz domates ve salatalıklarda ki verim artışı da cabası.. |
Sayın heyyamola bahçenize hayran kaldım. Dün gecemi sizin bahçenize ayırdım her mesajı her resmi uzun uzun inceledim. Tam hayalimdeki bahçe. Biz de bir arsa alıp bahçe yaptık. Amacımız sizin gibi ağaç, sebze ve çiçekleri bir arada uyum içinde yetiştirmek ti. Aysis bahçe diye ararsanız görürsünüz. Sizden öğreneceğim çok şey var. Her şeyden önce bahçenizdeki tüm bitkiler bilen bir kişinin yapacağı gibi. Eminim ziraatten iyi anlıyorsunuz. Çokkkkkkk başarılısınız. Tebrik ediyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025