![]() |
Sn heyyamola,
Bu koy biberi, Ucburun mudur? Ucburun icin biraz kalinca duruyor ama bilemedim. Degilse, Kayseri'ye mi aittir? Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
29 Eylül 2013' den
Tek kök bitkiden tek seferde toplandı. (Bir bu kadar da üzerinde olgunlaşmayı bekleyen var) Eklenti 452380 Yine sera içinde, 4 gövdeli sırık yetiştirilen tek kökten topladıklarımız... Eklenti 452381 Biberler de hasat edildi. En iyi gelişen 5 tanesi tohuma bırakıldı. Eklenti 452382 Starking elmanın birazı da seyreltmek suretiyle toplandı. Eklenti 452383 Güz şeftalisi ve angeleno erik de hasat edildi. Eklenti 452384 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şekli üçburunu, kabuk kalınlığı kapyayı andırıyor. Uç kısmından sapına doğru artan lezzetli bir acılığa sahip.. Eklenti 452398 |
5 Eklenti(ler)
29 Eylül 2013' den
Haftaya soğuk vurabilir endişesiyle sebzelerin çoğunu hasat ettik. Eklenti 452420 Takıldık yine domateslere... Eklenti 452421 Gün boyu çok yorulduk. Eklenti 452422 Zengin bir sofrayı hakettik. Eklenti 452423 Patates 6 saat, diğerleri 6 dakika önce hasat edildi. Hele de kendin yetiştirmişsen... Bundan öte zenginlik var mı? Eklenti 452424 |
4 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den
Sonradan coşan, Eklenti 452565 Son turfandalar. Eklenti 452566 Bundan sonra ki Eklenti 452567 Gecelerde soğuk vurabilir. Eklenti 452568 |
4 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den
Süs biberi, tohum alınabilecek kadar olgunlaştı. Eklenti 452572 Çilekler, Eklenti 452573 Peyderpey devam ediyor. Eklenti 452574 Kökü komşu bahçede, salkımlar bizden tarafta... Eklenti 452575 |
emeklerinize sağlık. ah o domatesi yıkayıp bıçak kullanmadan elinle bölüp yiyeceksin .
doğal tadı gitmeden. afiyetle yiyin. |
5 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den
Golden'in hepsi Eklenti 452576 Starking'in yarısı hasat edildi. Eklenti 452577 Kalan starkingler haftaya toplanacak. Eklenti 452578 Vardy japon cinsi erik de hasat edildi. Dayanıklı yapısı ve lezzetiyle beğenildi. Eklenti 452579 Bhut jolokia, birazdan toplanacak. Eklenti 452580 |
5 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den
Bhut Jolokia Eklenti 452581 Jalapeno Eklenti 452582 Balık Eklenti 452583 Thai Eklenti 452584 Kapya (tohumu alınmış) Eklenti 452585 |
5 Eklenti(ler)
13 Ekim 2013' den
Kasımpatları Eklenti 452969 Eklenti 452971 Eklenti 452972 Eklenti 452973 Eklenti 452974 |
5 Eklenti(ler)
13 Ekim 2013' den
Kendiliğinden çimlenip gelişen tek kök domates soğuk almış. Eklenti 452979 Geçen haftaya kadar kendisinden 300 adetden fazla meyve hasat etmiştik. Eklenti 452980 40 gün daha soğuk vurmasaydı; herhalde 500 derdi. Eklenti 452981 Meyveler 80-120 gr arası Eklenti 452982 Kalan elmaların hepsini bugün topladık. Eklenti 452983 |
5 Eklenti(ler)
13 Ekim 2013' den
Glayöl tohum kapsülü Eklenti 453018 Gojiberi 2. parti meyveleri Eklenti 453019 Top şekilli kasımpatımız Eklenti 453020 Aynısafa Eklenti 453021 Eklenti 453022 |
5 Eklenti(ler)
20 Ekim 2013' den
Top kasımpatı tamamen çiçeklendi sayılır. Eklenti 453023 Diğer ayva çeşidimiz Eklenti 453024 Çiçekleri yazın habercisi, Eklenti 453025 Sararan meyveler, yaklaşmakta olan kışın.. Eklenti 453027 Ahududu Eklenti 453028 |
5 Eklenti(ler)
20 Ekim 2013' den
Kırmızı armut domates Eklenti 453029 Her nasılsa soğuktan korunmuş Eklenti 453030 Kapsülünden ayrılmış glayöl tohumları Eklenti 453042 Şimşir Eklenti 453043 Kökleri Eklenti 453044 |
5 Eklenti(ler)
20 Ekim 2013' den
Yaprak ve çiçeklerine soğuk vurmuş dahlia yumruları Eklenti 453045 Topraktan çıkarıldılar. Eklenti 453046 Etiketlenip, Eklenti 453047 Cinslerine göre Eklenti 453053 Ayrı-ayrı karton kutulara konup, bahara kadar bodrum katta saklanacaklar. Eklenti 453054 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Erciyes'e kar bir aydan beri yağıyor. Eklenti 453665 Sabah erken saatlerde nane yapraklarındaki kırağı Eklenti 453666 Ömrü güneşi görene kadar.. Eklenti 453667 Bugün işimiz çok. Öncelikle yanmış koyun gübresi ve kompost karışımını toprak yüzeyine seriyoruz. Eklenti 453668 Hemen ardından çapa makinesiyle toprağı işleyip, gübreyi de karıştırmış oluyoruz. Eklenti 453669 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Güz döneminde yapılan toprak işlemesi çok önemli.. Eklenti 453682 Toprağı yumuşatıyor, gevşetiyor, havalandırıyor, kış yağışlarının daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor. Eklenti 453683 Çapa makinesinin arkasına taktığımız basit bir aparat sayesinde, düzgün çiziler açabiliyor, iri tohumların (mısır, ayçiçeği, fasulye, kabak, vs.) büyük miktardaki ekimlerini kolayca gerçekleştiriyoruz. Eklenti 453684 Toprağı devamlı aynı yönde değil de, bir sefer enine, diğer sefer boyuna işliyoruz. Eklenti 453685 Fısır-fısır kabardı. Mutlu oldu. Sevindi, sevindirdi... Eklenti 453686 |
Kolay gelsin..
|
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Günboyu çalıştık. Akşam üstü nihayet bitirebildik. Eklenti 456375 Çok yorulduk. Eklenti 456376 Ancak, Eklenti 456377 Bu görüntülerle Eklenti 456378 Tüm yorgunluğumuz bir anda geçiverdi. Eklenti 456379 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Gazanya da serin-sever'lerden.. Eklenti 456462 Çapı 60 cm Eklenti 456463 Üstten görünümü Eklenti 456464 Farklı açıdan Eklenti 456465 Komşusu Eklenti 456466 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Diğer kasımpatılar Eklenti 456470 Eklenti 456471 Eklenti 456472 Eklenti 456473 Eklenti 456474 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Dış bahçemizdeki ayva fidanımız, Eklenti 456484 Minicik boyuna bakmadan, Eklenti 456485 Döktürmüş. Eklenti 456486 Daha tam olgunlaşmamış. Eklenti 456487 Döngel de henüz olgunlaşmadı. Eklenti 456488 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Yaz başında söküp, cocopeat içinde sakladığımız ranunculus pençeleri yeşermiş bile. Eklenti 456490 Glayöl yaprakları henüz sararmadı. Bir aydır sulamıyoruz ama... Aslında kormlarını ne kadar geç sökersek o kadar iyi... Kormlar iyice gelişmiş olurlar. Eklenti 456491 Limon kokulu fesleğen tohumları iyice olgunlaştı. Eklenti 456492 Karanfil hala açıyor. Eklenti 456493 Kendiliğinden gelişen yabani roka... Aroması çok keskin Eklenti 456494 |
5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den
Böğürtlen hala meyve veriyor, ancak lezzeti tatminkar değil.. Eklenti 456501 Neyse ki sona kalmadan, dona kalanlar da var... Eklenti 456502 Komposto olarak da denedik. Eklenti 456503 Doğal lokum, yumuşak kurabiye.. (Haşlanmış şeker pancarı) Közlemesiyle tanışanlar, haşlanmışını terkediyorlarmış. Eklenti 456504 Acı da olmazsa olmaz. Eklenti 456508 |
Bogurtlenlerdeki tat yetersizligi, mineral eksikliginden olabilir mi acaba? Mineral takviyesi, kavun ve karpuzlarda tatta iyilesme sagliyor; belki bogurtlenler icin de yararli olabilir.
|
Bence onlar zamansız oldukları için lezzetleri iyi değil. Yani çiçekten meyve olgunlaşmasına kadar geçen süre daha az normal döneme göre bu yüzden de lezzet bakımından zayıf.
Sonradan çiçek açıp meyve tutan diğer meyveleri düşünün bir de ilkbaharda çiçek açıp meyve tutanları. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yeterli sıcaklık toplamının sağlanamaması, gece-gündüz ısı farkının fazla olması, fotosentezin yetersiz kalması, vs. sebeblerden kaynaklandığı kanısındayım. |
Evet yetişme süresi kısaldıkça kalite de düşüyor doğal olarak.
|
sayın heyyamola kasımpatıları budadınız mı? bodur oldular yoksa cinsleri mi öyle?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025