agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   heyyamola / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/29116.htm)

birnefestoprak 06-11-2013 06:01

Sn heyyamola,

Bu koy biberi, Ucburun mudur? Ucburun icin biraz kalinca duruyor ama bilemedim. Degilse, Kayseri'ye mi aittir?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1215318)


heyyamola 06-11-2013 20:01

5 Eklenti(ler)
29 Eylül 2013' den


Tek kök bitkiden tek seferde toplandı. (Bir bu kadar da üzerinde olgunlaşmayı bekleyen var)
Eklenti 452380

Yine sera içinde, 4 gövdeli sırık yetiştirilen tek kökten topladıklarımız...
Eklenti 452381

Biberler de hasat edildi. En iyi gelişen 5 tanesi tohuma bırakıldı.
Eklenti 452382

Starking elmanın birazı da seyreltmek suretiyle toplandı.
Eklenti 452383

Güz şeftalisi ve angeleno erik de hasat edildi.
Eklenti 452384

heyyamola 06-11-2013 20:52

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1215366)
Sn heyyamola,

Bu koy biberi, Ucburun mudur? Ucburun icin biraz kalinca duruyor ama bilemedim. Degilse, Kayseri'ye mi aittir?

Muhtemelen melezlenmiş bir tür... Geçen sene 5 çeşit biberi tüketim amacıyla aynı bölgeye dikmiştim. (Kayseri'nin Cirgalan biberi, Hatay'ın Samandağı biberi, Urfa'nın İsot biberi, yağlık kapya biber, mazamort üçburun biber iç-içeydi.) Anaç olarak üçburun'dan tohum alıp ekmiştim.

Şekli üçburunu, kabuk kalınlığı kapyayı andırıyor. Uç kısmından sapına doğru artan lezzetli bir acılığa sahip..

Eklenti 452398

heyyamola 06-11-2013 21:49

5 Eklenti(ler)
29 Eylül 2013' den


Haftaya soğuk vurabilir endişesiyle sebzelerin çoğunu hasat ettik.
Eklenti 452420

Takıldık yine domateslere...
Eklenti 452421

Gün boyu çok yorulduk.
Eklenti 452422

Zengin bir sofrayı hakettik.
Eklenti 452423

Patates 6 saat, diğerleri 6 dakika önce hasat edildi. Hele de kendin yetiştirmişsen... Bundan öte zenginlik var mı?
Eklenti 452424

heyyamola 07-11-2013 22:47

4 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den


Sonradan coşan,
Eklenti 452565

Son turfandalar.
Eklenti 452566

Bundan sonra ki
Eklenti 452567

Gecelerde soğuk vurabilir.
Eklenti 452568

heyyamola 07-11-2013 23:01

4 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den


Süs biberi, tohum alınabilecek kadar olgunlaştı.
Eklenti 452572

Çilekler,
Eklenti 452573

Peyderpey devam ediyor.
Eklenti 452574

Kökü komşu bahçede, salkımlar bizden tarafta...
Eklenti 452575

efeege 07-11-2013 23:18

emeklerinize sağlık. ah o domatesi yıkayıp bıçak kullanmadan elinle bölüp yiyeceksin .
doğal tadı gitmeden. afiyetle yiyin.

heyyamola 07-11-2013 23:20

5 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den


Golden'in hepsi
Eklenti 452576

Starking'in yarısı hasat edildi.
Eklenti 452577

Kalan starkingler haftaya toplanacak.
Eklenti 452578

Vardy japon cinsi erik de hasat edildi. Dayanıklı yapısı ve lezzetiyle beğenildi.
Eklenti 452579

Bhut jolokia, birazdan toplanacak.
Eklenti 452580

heyyamola 07-11-2013 23:28

5 Eklenti(ler)
6 Ekim 2013' den


Bhut Jolokia
Eklenti 452581

Jalapeno
Eklenti 452582

Balık
Eklenti 452583

Thai
Eklenti 452584

Kapya (tohumu alınmış)
Eklenti 452585

heyyamola 09-11-2013 21:42

5 Eklenti(ler)
13 Ekim 2013' den


Kasımpatları
Eklenti 452969


Eklenti 452971


Eklenti 452972


Eklenti 452973


Eklenti 452974

heyyamola 09-11-2013 22:54

5 Eklenti(ler)
13 Ekim 2013' den


Kendiliğinden çimlenip gelişen tek kök domates soğuk almış.
Eklenti 452979

Geçen haftaya kadar kendisinden 300 adetden fazla meyve hasat etmiştik.
Eklenti 452980

40 gün daha soğuk vurmasaydı; herhalde 500 derdi.
Eklenti 452981

Meyveler 80-120 gr arası
Eklenti 452982

Kalan elmaların hepsini bugün topladık.
Eklenti 452983

heyyamola 09-11-2013 23:09

5 Eklenti(ler)
13 Ekim 2013' den


Glayöl tohum kapsülü
Eklenti 453018

Gojiberi 2. parti meyveleri
Eklenti 453019

Top şekilli kasımpatımız
Eklenti 453020

Aynısafa
Eklenti 453021


Eklenti 453022

heyyamola 09-11-2013 23:34

5 Eklenti(ler)
20 Ekim 2013' den


Top kasımpatı tamamen çiçeklendi sayılır.
Eklenti 453023

Diğer ayva çeşidimiz
Eklenti 453024

Çiçekleri yazın habercisi,
Eklenti 453025

Sararan meyveler, yaklaşmakta olan kışın..
Eklenti 453027

Ahududu
Eklenti 453028

heyyamola 10-11-2013 00:12

5 Eklenti(ler)
20 Ekim 2013' den


Kırmızı armut domates
Eklenti 453029

Her nasılsa soğuktan korunmuş
Eklenti 453030

Kapsülünden ayrılmış glayöl tohumları
Eklenti 453042

Şimşir
Eklenti 453043

Kökleri
Eklenti 453044

heyyamola 10-11-2013 00:30

5 Eklenti(ler)
20 Ekim 2013' den


Yaprak ve çiçeklerine soğuk vurmuş dahlia yumruları
Eklenti 453045

Topraktan çıkarıldılar.
Eklenti 453046

Etiketlenip,
Eklenti 453047

Cinslerine göre
Eklenti 453053

Ayrı-ayrı karton kutulara konup, bahara kadar bodrum katta saklanacaklar.
Eklenti 453054

heyyamola 12-11-2013 20:38

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den



Erciyes'e kar bir aydan beri yağıyor.
Eklenti 453665

Sabah erken saatlerde nane yapraklarındaki kırağı
Eklenti 453666

Ömrü güneşi görene kadar..
Eklenti 453667

Bugün işimiz çok. Öncelikle yanmış koyun gübresi ve kompost karışımını toprak yüzeyine seriyoruz.
Eklenti 453668

Hemen ardından çapa makinesiyle toprağı işleyip, gübreyi de karıştırmış oluyoruz.
Eklenti 453669

heyyamola 12-11-2013 23:00

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Güz döneminde yapılan toprak işlemesi çok önemli..
Eklenti 453682

Toprağı yumuşatıyor, gevşetiyor, havalandırıyor, kış yağışlarının daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor.
Eklenti 453683

Çapa makinesinin arkasına taktığımız basit bir aparat sayesinde, düzgün çiziler açabiliyor, iri tohumların (mısır, ayçiçeği, fasulye, kabak, vs.) büyük miktardaki ekimlerini kolayca gerçekleştiriyoruz.
Eklenti 453684

Toprağı devamlı aynı yönde değil de, bir sefer enine, diğer sefer boyuna işliyoruz.
Eklenti 453685

Fısır-fısır kabardı. Mutlu oldu. Sevindi, sevindirdi...
Eklenti 453686

sonkez 13-11-2013 08:39

Kolay gelsin..

heyyamola 24-11-2013 20:30

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Günboyu çalıştık. Akşam üstü nihayet bitirebildik.
Eklenti 456375

Çok yorulduk.
Eklenti 456376

Ancak,
Eklenti 456377

Bu görüntülerle
Eklenti 456378

Tüm yorgunluğumuz bir anda geçiverdi.
Eklenti 456379

heyyamola 24-11-2013 20:57

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Gazanya da serin-sever'lerden..
Eklenti 456462

Çapı 60 cm
Eklenti 456463

Üstten görünümü
Eklenti 456464

Farklı açıdan
Eklenti 456465

Komşusu
Eklenti 456466

heyyamola 24-11-2013 21:07

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Diğer kasımpatılar
Eklenti 456470


Eklenti 456471


Eklenti 456472


Eklenti 456473


Eklenti 456474

heyyamola 24-11-2013 21:29

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Dış bahçemizdeki ayva fidanımız,
Eklenti 456484

Minicik boyuna bakmadan,
Eklenti 456485

Döktürmüş.
Eklenti 456486

Daha tam olgunlaşmamış.
Eklenti 456487

Döngel de henüz olgunlaşmadı.
Eklenti 456488

heyyamola 24-11-2013 22:26

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Yaz başında söküp, cocopeat içinde sakladığımız ranunculus pençeleri yeşermiş bile.
Eklenti 456490

Glayöl yaprakları henüz sararmadı. Bir aydır sulamıyoruz ama... Aslında kormlarını ne kadar geç sökersek o kadar iyi... Kormlar iyice gelişmiş olurlar.
Eklenti 456491

Limon kokulu fesleğen tohumları iyice olgunlaştı.
Eklenti 456492

Karanfil hala açıyor.
Eklenti 456493

Kendiliğinden gelişen yabani roka... Aroması çok keskin
Eklenti 456494

heyyamola 24-11-2013 23:00

5 Eklenti(ler)
27 Ekim 2013' den


Böğürtlen hala meyve veriyor, ancak lezzeti tatminkar değil..
Eklenti 456501

Neyse ki sona kalmadan, dona kalanlar da var...
Eklenti 456502

Komposto olarak da denedik.
Eklenti 456503

Doğal lokum, yumuşak kurabiye.. (Haşlanmış şeker pancarı) Közlemesiyle tanışanlar, haşlanmışını terkediyorlarmış.
Eklenti 456504

Acı da olmazsa olmaz.
Eklenti 456508

birnefestoprak 25-11-2013 01:41

Bogurtlenlerdeki tat yetersizligi, mineral eksikliginden olabilir mi acaba? Mineral takviyesi, kavun ve karpuzlarda tatta iyilesme sagliyor; belki bogurtlenler icin de yararli olabilir.

h_dogan 25-11-2013 12:29

Bence onlar zamansız oldukları için lezzetleri iyi değil. Yani çiçekten meyve olgunlaşmasına kadar geçen süre daha az normal döneme göre bu yüzden de lezzet bakımından zayıf.

Sonradan çiçek açıp meyve tutan diğer meyveleri düşünün bir de ilkbaharda çiçek açıp meyve tutanları. :)

heyyamola 25-11-2013 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1222825)
Bogurtlenlerdeki tat yetersizligi, mineral eksikliginden olabilir mi acaba? Mineral takviyesi, kavun ve karpuzlarda tatta iyilesme sagliyor; belki bogurtlenler icin de yararli olabilir.

Mineral eksikliğinden ziyade, mevsimsel faktörlerden kaynaklandığını düşünüyorum.

heyyamola 25-11-2013 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1222952)
Bence onlar zamansız oldukları için lezzetleri iyi değil. Yani çiçekten meyve olgunlaşmasına kadar geçen süre daha az normal döneme göre bu yüzden de lezzet bakımından zayıf.

Sonradan çiçek açıp meyve tutan diğer meyveleri düşünün bir de ilkbaharda çiçek açıp meyve tutanları. :)

Şimdiye kadar üzerinden meyve eksik olmadı. Bu partiden önceki meyvelerin lezzeti güzeldi. Havalar soğuyup, ışık miktarı azaldıktan sonra oluşmaya başlayan meyveler, lezzet bakımından sınıfta kaldılar.

Yeterli sıcaklık toplamının sağlanamaması, gece-gündüz ısı farkının fazla olması, fotosentezin yetersiz kalması, vs. sebeblerden kaynaklandığı kanısındayım.

h_dogan 25-11-2013 20:02

Evet yetişme süresi kısaldıkça kalite de düşüyor doğal olarak.

sevoş 25-11-2013 21:15

sayın heyyamola kasımpatıları budadınız mı? bodur oldular yoksa cinsleri mi öyle?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025