![]() |
Gülleci
Halil Bey,
Gülleciyi (orta boy) zeytin ağaçlarına uygulamak istiyorum. Kaç litre gülleci kaç litre suya katılmalı ve bu karışım kaç ağaca uygulanmalı? Karışımız soğuk, ılık, sıcak veya ortam sıcaklığında olması bir şeyi etkiler mi? Sonraki uygulamaların doz ve zamanı hakkında ne tavsiye edersiniz? Saygı ve muhabbetle, hoşça kalın. |
zeytın yagına hastayım
artık sayanızde bodur zeytını ekıcez gıbı bırde ev tıpı yagmakınasını ıyce ögrenenmek istıyorum egetropcal dostumuzdan bılgı beklıyoruz |
Zetinde Gülleci bulamacı uygulaması
Alıntı:
1) Eğer dal kanseri varsa ve... Budama yapılmışsa; 100 t. suya 2 lt. + Etidot67 kullanılır. Uygulama zamanı hastalık ortaya çıkmaya başladığında kullanılmalı. Gözlenmeli. Zeytin için; 2) Zeytin uc zararlısı,(daha çok fidan uclarını yiyen) 3)Zeytin güvesi. (tane sapından çekirdeğe girip dökülmeye sebep olan) 4)Zeytin kabuklu bit ( meyve üzerinde leke bırakan) 5)Zeytin sineği ( meyveye zarar veren) bu zararlılar ortaya çıkmaya başladığında kullanılmalı. (100 lt.su 1 kg.) ( Bu zeytin zararlısının ortay çıkması ilklim ve bölgeye göre değişkenlik gösterir.) Ben 5 uygulama yapmıştım. Yukarıdaki zararlılar olmadı. Zaten bu şartlarda dal kanseri de olamazdı. |
Alıntı:
Aynı kuşakta yer alıp bu ülkelerle rekabet edememenin tek sebebi değil ama biri bu olsa gerek. İnsan kendi ürettiğine (emeğine) ve kendi tükettiğine (sağlığına) daha çok değer veriyor ve tüketimden gelen gücüne güveniyor. Bizde ise böyle bir gelenek yok, teşvik de yok ve istenmemiş, istenmiyor da, yoksa köy enstitüleri kapatılmazdı. |
1 Eklenti(ler)
Elimdeki katalogtan resimleri henüz taramadım. teknik bilğileri sonra vereceğim. örnek olarak aşağıdaki makinadır.
bu makina saate 50-80 kg zeytin sıkıyor. tam otamatik. türkiyede italyan tekniği ile bu tip makina yapılıyor. bende satışı var. 100,200 ve 400 kg kapasiteli. yıkama, kırıcı, dekantör ve separatörden oluşuyor. bu tip makinalar 20-25 m2 lik bir oda yeterli. sıcak su verden sıkım yapıyor. kırıcıda ve dekantörde oluşan ısı20-25 dereceye çıkıyor. Eklenti 258006 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
eğer karışımı çok daha zenginleştirmek istersek Tagem Ziraat Ürünleri Gübre San. ve Tic. A.Ş. linkteki ürünü de gülleci bulamacı içine karıştırmaya ne dersiniz? |
Alıntı:
Ama iyi bir yosun gübresi ile karıştırılabilir. |
|
Bu harika haberi başka başlıklara da taşıyalım :)
|
Alıntı:
Dostlar Akşam Gazetesi Ekonomi Muhabiri Sn. Eylül hanım, Ağaçlar. net sitesinde 'Tohum Takas Etkinliği' çalışması ile paylaşım olduğunu ve 'Tohum Bankası' kurma girişimi başlatıldığını duymuş ve bize haber yapabileceğini bildirmişti. Bizde kabul ettik. Aslında sizlerin gönderdiği tohumlarla beraber resimler çekilmiş geniş bilgiler vermiştik. Aslında o resimlerin _ tohumların_ çıkmasını bekliyorduk. Elde patlıcan haber değeri öne çıkmış; buna da razıyız. :) Peşini bırakmayız artık. Sitemizde özel iletilerle _ bu konuda_ bir çok dostla yazıştık. Örneğin; Sn. Tekin bey'e Tohum paylaşımın internet ortamından çıkması gerektiğini ve göndereceği 'Pembe Domateslerin' üreticiye ulaşması, onların yetiştirip semt pazarlarına satılması gerektiğini söyledik. Bunun için çoğaltacağımız tohumları köylere ve semt pazarlarına gidip dağıtacağımızı anlattığımızda çok memnun olmuştu. Aynı çalışmayı çiçek tohumları içinde düşünüyoruz. Ve verdiklerimizi kaydetmeyi gerektiğinde tohum dağıtılmak_ paylaşılmak_ üzere istemeyi de... Böylece devamlılık sağlamayı da... Sanırım gerçek banka da bu olsa gerek.;) Teşekkürler Saygılar |
Alıntı:
100 kg/sa kapasiteli yıkama ünitesi dahil 24,000- 25,000 tl arası. (50-60 ton zeytin üretimi olan çitfçi alacağı bu tip makinayı 3-4 yılda amorti eder.) |
Bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum sayın Halil ÖNEN / Ayhan DUKEL
|
http://www.agaclar.net/forum/359401-post41.htm
http://www.northcyprusuk.com/kibris/...an-bereket.htm Halil Bey,Sn.MeyveliTepe, sizin oralarda da karayağ üretimi mevcut mu ya da hiç denediniz mi? |
Alıntı:
Makineler Kategorisi - Hammaddeler.com Online Satışta 5. Yıl! Linke de bir göz atın derim. |
Halil bey, iyi günler. Size bir şey sormak istiyorum. Gülleci bulamacında kullanılan kireç sönmüş kireç mi? Yoksa sönmemiş kireç mi ? Tarifinizde 10 lt suya 3 kg kükürt, 1,5 lt.kireç diyorsunuz. Bildiğiniz gibi Bordo bulamacında kullanılan kireç eğer sönmemişse 1 kg , kireç sönmüş olursa 2 kg kullanmak gerekiyor.Sönmüş olursa 2 katı kullanılıyor.
Etkinin tam olması için kullanılan malzemenin miktarlarını iyi ayarlamam lazım. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Sönmemiş kireç ile yapılan gülleci bulamacı: 10 .tl.. su, 3 .kg. kükürt, 1,5 .kg. sönmemiş kireç: Aynı kaba konur. 3 kg. su ilave edilir. Kireç yanmaya başlar. Biraz beklenir kirecin iyice yanması için. Üzerine 7 lt su ilave edilir ve ateşte 1, 5 saat gibi kaynatılır. 100 lt. suya 1 kg. katılır.: Sönmüş kireç ile yapılan gülleci bulamacı; 10 .lt. su 3 .kg. kükürt. 3 .kg. sönmüş kireç. Aynı kaba konur ve ateşte kaynatılır. 100 lt. suya 1 kg. katılır. .................................................. ........... Bordo Bulamacı yapışılı: Diyelim ki %1 lik bordo bulamacı yapılacak, Sönmemiş kireç ile yapılan bordo bulamacı: 10 lt. su dolu 2 ayrı kap. 1 kg. göztaşı. (plastik kapta eritilir) 1/2 kg. sönmemiş kireç (Ayrı teneke kapta eritilir) Sönmüş kireç ile yapılan bordo bulamacı. 10 lt. su dolu 2 ayrı kap. 1 kg. göztaşı. (plastik kapta eritilir) 1 kg. sönmüş kireç. (ayrı plastik kapta eritilir) 80 lt. lik tanka önce (10 lt.eritilen) kireç konur. çomak ile karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş (10 lt. eritilmiş) göztaşı yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir. %2, %3 lük oranlar katlanır. Burada tersi olamaz. Göztaşına kireç ilave edilemez. Kesilir. Hiç etkisi olmaz hatta zararı bile olabilir. Yani yer beyaz ( kireç) gök (göztaşı) mavidir. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Adim her nekadar Emre olsada sen evren de abi o tamam fakat 'bey' kismini kabul etmiyorum... Burayi dusunerek ozel resim cekmedim simdilik bunlar orginal Eklenti 259296 Rize cayelinin cazi dagindan gorunumu Eklenti 259297 bizim evin yaninda bir cay bahcesi Eklenti 259298 bu da cayin mesakatli kismi resimleri yapabildim mi bilmiyorum program bu cihazda yuklu degil olmadiysa ozur |
Ak delice
2 Eklenti(ler)
Halil bey,
Delice yağı olarak beğenilen ama kimsenin çoğaltmayı düşünmediği bodur zeytin. Geçen yıl verimden dalları sarkmış idi. Bu yıl da benzeri... |
Ak delice
2 Eklenti(ler)
Halil bey,
Şimdi sıkı durunuz. Avucumda olan Ak delice. Aynı resimdeki dalda olan ise sizin hediyeniz bodur zeytin fidesindeki zeytin. Altdaki fotoğrafta ise her ikisinin çekirdekleri. Birbirlerine ne kadar benziyor değilmi? |
1 Eklenti(ler)
Ak delice zeytinin meyvesinin sap ile birleştiği çukur görüntüsü.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Arbeguına I-18 İspanyol boduru bizim ak deliceye çok benziyor. Çekirdek yapısının küçük olaması _delice gibi_ yağ kalitesinin de iyi olduğunu gösteriyor. Ama bizim ak delice gibi genişleyen değil yukarı giden bir büyüme şekli var. Bu da başka bir kolondan alınmış olmalı. Ağacın küçük ama çok verimli olması bizim ve salkım oluşturması bizim Trilye bölgesi zeytini olan gemliğe benziyor de benziyor. Eklenti 260197 Aslında trilye de budanmadığı ve çok verimli yılında bodur zeytine benzer salkım oluşturuyor. Trilyenin de iyi bakılmadığı verimli yılında taneleri küçük oluyor. Bodur zeytinin, 7 çeşidin özelliklerini taşıdığını biliyorum belki daha fazladır. Ama dediğiniz gibi tane ve salkım yapısı olarak bizim ak delice ön plana çıkıyor; adamlar geliştirirken biz biz ne yapıyorduk onu merak ediyorum. Saygılar |
Halil bey, iyi günler. Ben bu hafta sonu gülleci bulamacı yaptım. 10 lt.su+3 kg kükürt+3kg sönmüş kireç, 2 saat kadar kaynattım.Serum kısmı açığa çıktı, üst tarafı bir tabaka oldu. Yaklaşık olarak 1 lt kadar serum çıktı, geri kalanı tortu oldu. Yaptığım bulamaç doğru mu? Teşekkürler. Tortuyu bire bir su ile karıştırıp kullanacağım.
M.Erkal |
Alıntı:
Kaynarken karıştırmalısınız. Hızlı ateşte 45 dakikada olur. Yavaş yavaş 2 saat sürebilir. Kaynamadan sonra dinlemeye alındığında dipte _2 saat gibi_ tortu oluşur. Bu sönmüş kireçte azdır. Yarım kg. gibi... Burada püf nokta; kaynama sürerken su yüzeyinde toz halinde kükürt kalmadığında ve _taşmaya yakın_ kabardığında olmuş demektir. Ateşten indirilir dinlemeye bırakır. Aldınız serum zamanla dipte tekrar çöker ve yeşil renk alır. Çalkalanıp tekrar kullanılır. Bu şekilde 100 ve 200 lt suya karıştırılır. Siz yüksek ateşte _ 2 saat çok_ çok kaynatmış olmalısınız. Elinizdeki sıvının 1 lt.sini 200-300 lt suya karıştırıp kullanabilirsiniz. |
Merhaba,
Çanakkale'ye yakın üç dönüm tarla aldık yenilerde. İçinde 20'ye yakın zeytin var. Doğal üretimin dışına çıkmayı düşünmüyoruz. Yağlık zeytin olduğu söyleniyor. Bu bölümde anlatılan önlemler bu zamanlarda mı alınmalı? Ne zamana kadar yapılabilir? Bilmediğimiz bir alana adım atmış bulunuyoruz. Yardımcı olacaklara teşekkürler. |
Alıntı:
Ağaca atılırken kök bölgesine ve toprağa da atılmalı. Çünkü atılanlar gübre görevi de görüyor. Yağan yağmurlar daha faydalı olacaktır. Zeytin zararlıların yumurtadan çıkış dönemi_ ki bölgeler göre değişir_ mutlaka 2. gülleci bulamacı atılmalı. Daha sonra ise zararlı görülmeye başladığında _ belki olayacak_ atılmalı. |
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
Halil Bey, ateşten indiğinden 2 saat sonra 9 lt kadar serum vardı, ama bir hafta sonra baktım, neredeyse 8 lt'si tortu olmuş. Dediğiniz gibi yeşil renkteydi. Üstünde 1 lt kadar sıvı kısım vardı. Bu tortu ile bu sıvıyı karıştırırsam sırt pompasını tıkamazmı ? Bu kalan sıvıda bana yeter. Bu sıvıyıda kullanabilirmiyim? Teşekkürler.
|
Alıntı:
Yine de; Elinizdeki sıvıyı çalkalayın ve tülbetle süzün. O zaman sırt tulumbasını tıkamaz. Elinizde değerli yeşil koyu sıvı olacaktır. Bunu bütün ağaçların gövdesine _isterseniz yarı yarıya sulandırıp_ sürmelisiniz. Ağacınızı mantar hastalıklarından, kabuklu bitlerden, akarlardan, kırlangıç böçeğinden ve salyangozlardan uzak tutacaktır. İsteseniz bu tortuyu sulandırın_ 5 lt ye bir çay bardağı koyun_ tüm bitkilerinizi sulayın. Hatta saksı sulaması olarak da kullanabilirsiniz. Toprağınızı bazı hastalıklardan korumuş ve gübrelemiş olursunuz. Kolay gelsin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025