agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   Halil Önen / Aliağa, Menemen, Belen (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/20890.htm)

Halil Önen 05-01-2012 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkal (Mesaj 896079)
Halil bey, yazılarım biraz parça parça oldu ama şunuda yazmak isterim. Yastıkların fosfor ihtiyacını SAMPADAZYME ile karşıladım, bu senede ayni uygulamayı yapacam. Sizce doğrumu yapıyorum, bilemiyorum? EMA 'da kullandım.
(İyi avlar, buralara bol bol kaz, ördek geldi.)
M Erkal

Bence mikoriza kullanmışsanız fosfor alımını arttırcılara gerek yok. Kullandığınız da özünde enzim.;)

Belki bir defalık kullanılabilir.

Aslında toprak tahlili yaptırıp kullanmak _ toprak yapısına ve topraktaki fosfora bakıp_ gerekir. Toprağınızda fosfor yoksa neyi kullandıracak.

...

(Napolyon bakmış şavaş kötü gidiyor. Komutanları toplamış sebebini sormuş. Baş komutan savaşın kötü gitmesinin 10 sebebi var demiş. Başlamış saymaya...
1) barut bitti....
Napolyon tamam tamam demiş gerisini saymana gerek yok..._ Buralarda da ördek bitti._ :D )

Halil Önen 05-01-2012 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasangultepeli (Mesaj 896041)
evet bende öyle düşünüyorum nacizane bu kadaR ORGANİK DİYE UĞRAŞ SONRA AL KİMYASAL DETERJANI KULLAN.bANA DA MANTIKLI GELMEDİ

Sn. Kıdemli Müdürüm, sen çay bardaklarını külle yıkama, bak çayını içiyor muyum.:D

Mehmet Şipit 06-01-2012 00:00

sn. halil önen bu siteye bende girdim zeytinci olarak başını cok ağrıtıcam cok

Kaderga 06-01-2012 00:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 896050)
Sn. Kaderga,

Gemlik (Trilye) en iyi sofralıklardan biri olma ihtimali var. Küçük ağaç tacı olur.

Edremit (Ayvalık, Ada zeytini) en iyi yağlık ve en iyi sofralıklardan biri olma ihtimali de yüksek. Dalları dikine büyür. Büyük ağaç tacı olur.

Her iki durumda da zeytin çeşidi olarak şanslı sayılırsınız. Biraz fal gibi oldu:)

Bugün bendensiniz :)
Bu güzel haber için teşekkürler. Sağlamasını yeni fotoğraflarda yaparız. Kutlamasını ise yaz gelsin yonca bitsin... diyebilirim. Çünkü henüz bahçe orada biz İstanbul'da. Ben dört zarı atıp duruyorum, hepsi şeş gelince bu işi oldu bilin :)
Selamlar Sayın Zeytinci. Tekrar teşekkürler...

hatıpüzümü 06-01-2012 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 896151)
Kuru acı biber de kullanılır. İyi süzmek gerekiyor.
_ güller hariç_ kullanırım.

Gülleci bulamacı güllerde akarlara etkili ama açılmış gülleri küstürüyor.:p

Verdiğiniz bilgiler için size ve sayın MeyveliTepe'ye teşekkür ederim.

eko_ 06-01-2012 19:53

Bu site çok güzel bir doğa kitabı ; ben bir daha okumam, kahramanı çok isimleri aklımda kalmıyor.Ayrıca her kahraman, bir bakıyorsunuz kitabın yazarı.İyi ki varsınız.

Dogasever 06-01-2012 21:05

Halil Bey
Yukarıdaki karışıma çekilmiş karabiber (ucuz olması için iyi kalite olmasın) ve zencefil katmayı da denediniz mi? Daha etkili olabileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin.

Halil Önen 07-01-2012 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eko_ (Mesaj 896422)
Bu site çok güzel bir doğa kitabı ; ben bir daha okumam, kahramanı çok isimleri aklımda kalmıyor.Ayrıca her kahraman, bir bakıyorsunuz kitabın yazarı.İyi ki varsınız.

demişsiniz;

ve şu anda sizde bu olgunun_ doğa kitabının_ bir kahramanısınız. Bir başka yerde yazarı olarak çıkma ihtimali çok yüksek...:)

Kimbilir belki de Don Kişot' u yazan Cervantes bir kahraman, Alonso kitabın yazarıydı. Yoksa bu kadar gerçekci bir kitap yazılabilir miydi.? ;)

Teşekkürler Sn. eko

Halil Önen 08-01-2012 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever (Mesaj 896442)
Halil Bey
Yukarıdaki karışıma çekilmiş karabiber (ucuz olması için iyi kalite olmasın) ve zencefil katmayı da denediniz mi? Daha etkili olabileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin.

Denemedin Sn. Doğasever;

biberin etkisinin_ acılığının emilmesi_ azalmaktan çekindiğimden sarımsak dışında bir şey karıştırmıyorum.

Ama karabiber+zencefil+meyan kökü çayı yaptım bir litre kadar kamkuat için, hoşuma gitti kendim içtim.:)

Bu yıl;
meyan kökü (ağırlıklı),
acı biber suyu,
karabiber,
zencefil,
sarımsak bir karışım yapmayı ve fidelerde sebzelerde denemek istiyorum. Yine de söz veremiyorum. Tadına bakma ve ne işe yarıyor acaba deyince, kendim için tüketme ihtimali yüksek. :)

Teşekkürler

eko_ 08-01-2012 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 896788)
demişsiniz;

ve şu anda sizde bu olgunun_ doğa kitabının_ bir kahramanısınız. Bir başka yerde yazarı olarak çıkma ihtimali çok yüksek...:)

Kimbilir belki de Don Kişot' u yazan Cervantes bir kahraman, Alonso kitabın yazarıydı. Yoksa bu kadar gerçekci bir kitap yazılabilir miydi.? ;)

Teşekkürler Sn. eko

Sizlerle aynı toprakta (kulvar yapay olurdu) koşmak onur verir.Biraz daha süre istiyorum.Yaz yağmurlarıyla geliyorum söz.....Sayfa oluşturacağım.

mrduran 08-01-2012 22:56

Merhaba Halil bey;

Geçmişte, satan şerbetçi ile birlikte yapmıştık. Hâlâ sık sık meyan şerbeti yapar içeriz evde.

Mevsiminde, bitkileri de düşünerek fazla yapmam gerekecek demekki. 1 dışarı, 3 içeri, tersi mi yoksa?

Eğer faydası olursa, meyan kökü satanlar yaşadı.

Don Kişotluğu(moda tabir ile post modern olanından) vermezsiniz, bari Sanço olarak peşinize takılayım. Memleketimin şerbetini yoldan çıkarmayız inşallah.))).

Herkese sağlıklar, kolay gelsin inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Halil Önen 09-01-2012 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 897181)
Merhaba Halil bey;

Geçmişte, satan şerbetçi ile birlikte yapmıştık. Hâlâ sık sık meyan şerbeti yapar içeriz evde.

Mevsiminde, bitkileri de düşünerek fazla yapmam gerekecek demekki. 1 dışarı, 3 içeri, tersi mi yoksa?

Eğer faydası olursa, meyan kökü satanlar yaşadı.

Don Kişotluğu(moda tabir ile post modern olanından) vermezsiniz, bari Sanço olarak peşinize takılayım. Memleketimin şerbetini yoldan çıkarmayız inşallah.))).

Herkese sağlıklar, kolay gelsin inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Hala Belen köyündeki tarlamda var. Çocukken kazar satardık. Şerbetini tam tutturamadım galiba, soğutunca yaz aylarında güzel oluyor. Gelirsen yapar soğutur taze taze içeriz. Hem bende iyice öğrenmiş olurum.

Meyan kökünden _ biz piyan diyoruz_ bitkilere çok faydalı ve besleyici enzim ya da benzeri bir sıvı gübre yapılabilir ...

Belki pekmezini de yaparız. Şerbeti ya da pekmezinde mikro organizmaların yaşayacağı ve besleneceğini düşünüyorum.

Üzerinde düşünelim... Belki adını 'Don Kişot' sıvı gübre koyarız.:)

Mete de gelirse tamamdır. Geriye bir de Rosinante _Don Kişot'un atı_ bulduk mu, Durcinea için en modern yel değirmenlerine bile saldırırız. Ne var yani herkesin içinde, bir köşe yerinde, bir Don Kişot yaşamıyor mu?;)

(baktık iş kötüye gidiyor, Don Kişot' un üstüne atarız.):D

Selamlar

mrduran 14-01-2012 17:35

Merhaba efendim,

Zavallı Don Kişot, yetmedi çektiği, üstüne üstlük bir de bizden mi çeksin sayın Halil Bey?


Çok yüklendik adamcağıza, yel değirmenlerini bırakıp bize saldırırsa....:)))


Saygılarımla lütfen.

aycan 14-01-2012 19:05

Halil bey;geçen ay Bademliden aldığım kumkuat eve gelince yapraklarında kıvrılmalar olduğunu farkettim.**** eve gelince oldu.(sera altından kalorifer ortamına geldi).Yaprakların altında çok küçük siyah serpintiler vardı.Acaba kabuklu bitmi diye kızartma yağı ile bütün yapraklarını sildim.Birde kahve telvesi+acı biber+sarrımsak+ısırgan otu ile karışım yaptım ama henüz püskürtmedim.(çok kötü kokuyor.galiba kokuştu.)Kumkuat yapraklarını dökmeye başladı.Acaba ortam sıcakmı geliyor.**** direk ışık almıyor bu yüzdenmidir.Urlaya soğuk evemi götürsem.Kuruyan şeftalilerin hikayesi uzun yazmıyayım.

Halil Önen 14-01-2012 20:30

Kamkuat ve yosun gübresi
 
5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aycan (Mesaj 899519)
Halil bey;geçen ay Bademliden aldığım kumkuat eve gelince yapraklarında kıvrılmalar olduğunu farkettim.**** eve gelince oldu.(sera altından kalorifer ortamına geldi).Yaprakların altında çok küçük siyah serpintiler vardı.Acaba kabuklu bitmi diye kızartma yağı ile bütün yapraklarını sildim.Birde kahve telvesi+acı biber+sarrımsak+ısırgan otu ile karışım yaptım ama henüz püskürtmedim.(çok kötü kokuyor.galiba kokuştu.)Kumkuat yapraklarını dökmeye başladı.Acaba ortam sıcakmı geliyor.**** direk ışık almıyor bu yüzdenmidir.Urlaya soğuk evemi götürsem.Kuruyan şeftalilerin hikayesi uzun yazmıyayım.

Aycan hanım bence kamkuatınızı bağ evine götürün ve yarım gün güneş alan_ bu pencere önü olabilir_ bir yere koyun. (ben böyle yaptım)

Yukarıdaki formülün koku yapmasının sebebi ısırgan otu. İçine içine bir çay kaşığı kadar_ eğer 5 lt. su ise_ yaş ya da kuru maya kullanıp yapraklara daha çok köke gübre gibi verebilirsiniz.

Elinizdeki sıvıyı da yapraklara uygulayabilirsiniz.

Isırgan otunu tek pekmez fermente edip yapraklara ya da gübre gibi vermek daha iyi...

Bana kamkuatı Dr. Ahmet Salih _ site üyemiz_ hediye etmişti. Şimdi kendisi ile görüştüm.

Kamkuat yer değiştirdiğinde _ genelde_ yapraklarını dökermiş. Sıvı gübre ile kendisini toparlar.

Kamkuatı isterseniz Urla'da bağ evinde kuytu bir yerde dışarıda tutabilirsiniz. Aşırı rüzgar ve dondan etkilenmemeli.

Şimdilerde yaprak ya da kabuklu bit olmaz. Ancak sıcak ortam yaratılırsa olur. Dışarı çıkarırsanız ya da ısılama olamayan bağ evinde olamaz.

Kamkuat yosun gübresini seviyor. Emek gübre nin yosun gübresini bulabilirseniz; çok az kullanarak _ bir boş, bir dolu_ gelişimini hızlandırırsınız.

İsteseniz yosun gübresini kendiniz de yapabilirsiniz.

Belki ticariler kadar güçlü olmayabilir ama her sulama suyunda ve her bitkinize verebilirsiniz.

Eklenti 264180

10 lt lik plastik su kabına _dere içlerinde bulunan yosunlar, yaş kuru fark etmez_ yarıya kadar doldurulur.

İçine bir çay bardağı pekmez konur.( Unutulmamalı pekmez tüm mikro organizmaları besleyen bir gıda görevi yapar, ortamı zenginleştirir)

Geri kalan kaba _o derenin_ yeşil ince söğüt dalları eklenir. Ağzı kapatılır, güneşte 10-15 gün bekletilir.

Eklenti 264181

Daha sonra bu sıvı plastik kaba boşaltılır ve yarı güneş alan bir yerde üzerine yarı yarıya su ilave edilir.

Tüm saksılarda ve fidelerde kullanılır.

Eklenti 264183

Sıvı azaldıkca üzerine su ilave edilir. Devamlı kullanılabilecek bir gübre elde edilmiş olur.

Eklenti 264184

Bu formülü kamkuat çok sevdi. Diğerleri gibi. Şimdi üzerinde 10 tane kadar meyvesi var. Bazıları sararmaya başladı.

Bu yapılan sıvı gübre balkonların, küçük bahçelerin _ fidanların sulamasında da kullanılır_ bir köşesinde hep olamalı ve sularken verilmeli.

Saygılar

kılıç 14-01-2012 20:42

Bu sayfalardan her gün yeni birşeyler öğreniyoruz teşekkür ederiz Halil bey çiçeklerede kullanabilirmiyiz su eksildikce üzerinemi ekleyeceğiz.

Halil Önen 14-01-2012 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 899571)
Bu sayfalardan her gün yeni birşeyler öğreniyoruz teşekkür ederiz Halil bey çiçeklerede kullanabilirmiyiz su eksildikce üzerinemi ekleyeceğiz.

Kılıç hanım,
Bütün sezon hem çiçeklerde _ saksılarda_ hem de çeşitli fidelerde ve dikimden sonra kullandım.

Su ilave ettikçe sıvı eski halini alıyor. Güneş gördükçe yosun _ mavi/yeşil hali_ devam ediyor, çoğalıyor.

alanur 15-01-2012 14:58

Sayın Halil Bey;

Benim elimde de plastik torbanın içinde ve dışarıda duran yanmamış keçi gübresi var.
Ben bunu ne yapsamda yanmış hale getirebilsem. Mesela öylece nisana kadar bekletirsem yanmış olurmu. Şimdiki haliyle birazını şerbet yapsam saksı çiçeklerine döksem 20 günde bir, malum kış çok su istemezler, yakarmıyım. Ya da ne önerirsiniz.

Halil Önen 15-01-2012 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alanur (Mesaj 899789)
Sayın Halil Bey;

Benim elimde de plastik torbanın içinde ve dışarıda duran yanmamış keçi gübresi var.
Ben bunu ne yapsamda yanmış hale getirebilsem. Mesela öylece nisana kadar bekletirsem yanmış olurmu. Şimdiki haliyle birazını şerbet yapsam saksı çiçeklerine döksem 20 günde bir, malum kış çok su istemezler, yakarmıyım. Ya da ne önerirsiniz.

Plastik torbada Nisan ayına kadar yanar. Saksıda kullanacaksınız ve onun kadar toprak ile karıştıracaksınız. Bu olur.

Yanmamış ahır gübresi toprakla altına alındığında _ karıştırıldığında_ zehirli gaz açığa çıkar ve kökleri zehirler.

Ben şöyle yapıyorum;

yanmamış ahır gübresini _ onun kadar_ toprakla karıştırıyorum. Bu orman toprağı oluyor ve dört parmak derinden alıyorum. (Bu mikorizalı topraktır.)

Yanmamış gübre ile toprağı karıştırıyor ve ayağınla eziyorum. ( keçi ve koyun gübresi kuruduğunda zor ezilir)

Sonra hava almayan bir naylon torbaya dolduruyorum. 3 ay bekletiyorum. (yanma burada gercekleşiyor)

3 ay sonra bir az dere kumu karıştırıp saksılarda kullanıyorum.

Kolay gelsin Sn. alanur...

Halil Önen 15-01-2012 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alanur (Mesaj 899789)
Sayın Halil Bey;

... keçi gübresi ...
... Şimdiki haliyle birazını şerbet yapsam saksı çiçeklerine döksem 20 günde bir, malum kış çok su istemezler, yakarmıyım. ...

Bunu atlamışım...:)

Bir avuç _ bir su bardağı kadar_ yanmamış ahır gübresini 3 lt. suya_ karıştırıp_ eritip, içine bir yemek kaşığı pekmez _ılık suda eritip_ ilave edilir yaz kış saksılar sulanır.

alanur 15-01-2012 23:36

Bu bilgiler harika sayın Halil bey süpersiniz, çok açıklayıcı oldu, çok teşekkür ederim.

Yarkin 16-01-2012 13:02

Halil bey selam
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 896130)
Toprağı çalmaya akıl ederler mi bilemem ama pembe domatesleri kesin çalarlar...;) Pembe domatesi _Sn Tekin beyin tohum takasa için gönderdiği_ bu yıl yeni dikeceğim. Fide aralarını 1 m. sırt uzaklığını 1.5 m yapacağım.(x/y)=(100cm/150cm) gibi... Çünkü aralarında geziyorsun ve eziliyor. Domatesi sıcaktan korumak çok önemli. Arkadaşlar yabancı ot gelişimine izin veriyorlar. Özellikle kanyaşı güneşten koruyor. Bu defa daha fazla hastalıklarla mücadele gerekiyor. Sık dikimde hastalık çok oluyor. Piyasada çok güzel gölgeleme tülleri var. Kullanmanızı isterim. Domatesin 1/3 ü zaten güneş yanığına gidiyor. Maliyetini kurtarır.

Halil bey selam... Umarim iyisiniz. Dikli Salihlerde köylü domatesden cok cekti. Evet günes yaniklari büyük problem. Kaolin`in domates de faydasi olmazmi acaba ?

Halil Önen 16-01-2012 22:38

Domates, kaolin ve kadın:)
 
1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin (Mesaj 900134)
Halil bey selam... Umarim iyisiniz. Dikli Salihlerde köylü domatesden cok cekti. Evet günes yaniklari büyük problem. Kaolin`in domates de faydasi olmazmi acaba ?

İyiyim Yarkın bey, dilerim sen de iyisindir.

İyi olma duygusu galiba düşüncelerimizle ilgili. Düşüncelerimiz duygularımızı besliyor. Daha doğrusu; istesem şu an kendimi üzgün ya da mutlu, neşeli yapabilirim. Yani beyin aslında örgütlenebilen bir şey...;)

...

Kaloin domateste güneş yanıklığına pek etkili değil. Yanıklığı belki bir az azaltıyor ama tam koruma sağlamıyor. Üzerinde küçük bir yanık onu defolu gösteriyor, fileye değil salcaya giden yolu açıyor.

...

Domateste görselliğe çok önem veriliyor, üzerinde küçük bir leke istenmiyor ve taliplisi en çok bayanlar oluyor. Orası burası mıncıklanmaması gereken bir sebze olduğu halde, elle tacize en çok uğraması, satıcısının çatılmış kaşlarına rağmen durumu kurtaramıyor.:)

Şimdi bir köylü domatesi, bir pembe domatesi ve bir de çarli domatesi düşünün_ ki daha düşüncede kaybediyor_ bir de tezgahta yan yana geldilerini ...

Köylü domatesi adı üstünde köylü; ve şalvarlı, kilolu elleri nasırlı birin önünde biçimsiz duruyor.

Pembe ise, beyaz tenli ve kilolu ama yorulmuş da yanakları al al olmuş...:)

Ya Çarli Domates öylemi; onun melekleri gibi... Yedi hastalığa dayanıklı, sağlam ve mıncıklamaya geliyor.;) Gerçi podyumda yürüyen manken gibi duruyor, hani bir yerinden tutsan elinde kalacak gibi...

Ya eskiden öğle miydi? Kadını kalçası domatesin salçasının önemli olduğu ele avuca sığmayan dönemler nostaljiye takıldı kaldı. Belki görselliği yazgısını belirledi.

Tabiii bu bir bakış ya da görüş acısı, neyi görmemizi gerektiren.;)

Eklenti 264544

Elinde file ile pazarda dolaşan biri aslında neyi görmesi değil, neyi görmemesi gerekendir.:D ... dürüst olamak gerekirse...;)

Saygılar

Yarkin 17-01-2012 12:59

Sevgili halil önen, bir alemsin vallahi... Siir gibi bir yazi yazdin götürdün beni... Bir sey bu kadar güzel anlatilir... Eline diline saglik... Carli domates dedigin sanmarzano (italyan) diye bilinen salcalik domates degilmi ? Eger oysa bizim bayanlar onu salatada istemiyorlar malesef. Sertmis! Kalin kabukluymus!.. Sanmarzanoyu ben her sene 3 kasa aliyor ve kurutuyorum. 3`üncü gün toplaniyor... Bütün kis afiyetle yiyorum. Cok da güzel oluyor... Herkese tavsiye ederim...
Tsk. Selamlar...

Halil Önen 18-01-2012 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin (Mesaj 900558)
.. Carli domates dedigin sanmarzano (italyan) diye bilinen salcalik domates degilmi ? ..

Hayır o değil, bu hibrit olan carli...:) Köyde bir arkadaşım 3 dönüme dikmişti. Macar carli olabilir.

Keyf Bahçesi 18-01-2012 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 900386)
İyiyim Yarkın bey, dilerim sen de iyisindir.

İyi olma duygusu galiba düşüncelerimizle ilgili. Düşüncelerimiz duygularımızı besliyor. Daha doğrusu; istesem şu an kendimi üzgün ya da mutlu, neşeli yapabilirim. Yani beyin aslında örgütlenebilen bir şey...;)

...

Kaloin domateste güneş yanıklığına pek etkili değil. Yanıklığı belki bir az azaltıyor ama tam koruma sağlamıyor. Üzerinde küçük bir yanık onu defolu gösteriyor, fileye değil salcaya giden yolu açıyor.

...

Domateste görselliğe çok önem veriliyor, üzerinde küçük bir leke istenmiyor ve taliplisi en çok bayanlar oluyor. Orası burası mıncıklanmaması gereken bir sebze olduğu halde, elle tacize en çok uğraması, satıcısının çatılmış kaşlarına rağmen durumu kurtaramıyor.:)

Şimdi bir köylü domatesi, bir pembe domatesi ve bir de çarli domatesi düşünün_ ki daha düşüncede kaybediyor_ bir de tezgahta yan yana geldilerini ...

Köylü domatesi adı üstünde köylü; ve şalvarlı, kilolu elleri nasırlı birin önünde biçimsiz duruyor.

Pembe ise, beyaz tenli ve kilolu ama yorulmuş da yanakları al al olmuş...:)

Ya Çarli Domates öylemi; onun melekleri gibi... Yedi hastalığa dayanıklı, sağlam ve mıncıklamaya geliyor.;) Gerçi podyumda yürüyen manken gibi duruyor, hani bir yerinden tutsan elinde kalacak gibi...

Ya eskiden öğle miydi? Kadını kalçası domatesin salçasının önemli olduğu ele avuca sığmayan dönemler nostaljiye takıldı kaldı. Belki görselliği yazgısını belirledi.

Tabiii bu bir bakış ya da görüş acısı, neyi görmemizi gerektiren.;)

Eklenti 264544

Elinde file ile pazarda dolaşan biri aslında neyi görmesi değil, neyi görmemesi gerekendir.:D ... dürüst olamak gerekirse...;)

Saygılar

sevgili halil
1-şöför olan köpeğin ehliyeti vcarmı ?(meraktan soruyorum)
2-orada trafik lambası varmı?(meraktan)
3-öndeki arabasız şöförün belinde kaymamı var acaba?(yan yan yürüyor,meraktan)
yaş itibariyle gözler artık eskisi gibi hizmet vermiyor da ondan yardım talep ediyorum.selamlar

mrduran 18-01-2012 19:48

Hımmm demek hibrit imiş.

merkal 19-01-2012 19:33

Halil bey sana birşey soracaktım, unuttum... hatırlıyınca sorarım. Sevgiler.

cegabo 19-01-2012 20:44

Merhabalar Halil Bey,

Kamkat bakımınızı çok beğendim. İmkanlar ölçüsünde artık ben de denemeye çalışıcam...

Saygılar...

Halil Önen 19-01-2012 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkal (Mesaj 901492)
Halil bey sana birşey soracaktım, unuttum... hatırlıyınca sorarım. Sevgiler.

Kıdemli müdür _ bu yaşına rağmen_ sordu ama: tam üç soru... (meraktanmış):D

Bunu nasıl yapabildik dediğimde; 'ben zaten yakını göremiyorum _ki arabaya baktım. Hatta arabayı kullanan bana bakıyordu'' demişti.

Sn. Mr.Duran bile 'hımmm demek hibritmiş' derken aynı yere bakıyor olabilir...;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025