![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zaman, seni de dinleyerek, altına çilli köy tavuğu yumurtası koyasım var , tabii komşum verirse.Bugün beni siyah horoz gagaladı bu arada ,ee tabii ben alıştırdım, çağırdığımda geliyor ve ben bulduğum kurtları ona gösteriyordum, o da yiyordu. Bugün de ağaçları kaldırdığımız yere çağırdım , ama o eşofmanımdaki deliği böcek sandı ve beni gagaladı:Kötü bir niyeti yoktu yani...Zaten biz nerede çalışırsak orada bitiyor tavuklar, herhalde insan yanında daha rahat oluyorlar: Gık gık gık diye eşelenip duruyorlar![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Komşu verir belki ama tavuklar vericek mi bide o var Bu aylarda tavuklar pek yumurtlamaz tüy dökerler ve havalar da soğuduğu için vücutları yağ üretmekle meşgul olur, erken tüy düzenler yumurtaya gelebiliyor şuan sadece 2 tavuğum yumurta yapıyor onlarda ilk tüy çıkaranlar diğerleri hala ye iç yat modunda ![]() Ablacım şaka maka horozlara dikkat et insana çok alıştıklarında kötü saldırıyorlar. Normalde insandan kaçarlar ama elle beslemeye alıştırınca kaçmıyorlar ve saldırıyorlar büyüyüp tavukları sahiplenince bu da bazen göz kulak gibi ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. Birazcık korkutun kış mış deyin yani çok başıma geldi ordan biliyorum besle kargayı oysun gözünü atasözünü hatırlattı bana horozlarım çoğu kez ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarlayı sürdürüyoruz. Bir kısmı bitti. Pulluk çekiliyor. Sonra kesekleri kırmak ve düzeltmek için rotavatör geçilecek. Burada patos da deniliyor. Sonra ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Tavuklar ve kuşlar mutlu ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Son durum
Fidan yerleri işaretlendi. Kepçeyle çukurlar açıldı. Fidanlar alındı. Yanımızda zeytinliği olan Pehlivan amcayla konuştuk. Bu yıl zeytin olmadığını ancak geçen yıl verimin iyi olduğunu söyleyince başından beri ' 'zeytinci' olan eşimi tutmak mümkün olmadı Yine de kalan yarıyı da risk payı olarak badem yapacağız. Şimdilik 153 adet zeytinimizi aldık ve dikmeye başladık.85 gemlik, 50 domat, 15 ayvalık, 1 uslu, 1 manzanilla ve 1 kalamata. 1-2 yaşlı fidanları temin ettik. Geçen Pazardan beri dikiyoruz:Çooooooook yorgunuz. Bu akşam saydık 68 adet dikmişiz - hem de taşıma suyla ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarın horozları teke düşürüyoruz.. Bugün pazardan döndüğümüzde kötü bir manzarayla karşılaştık. Tüm horozlar dövüşüyorlardı ve birbirlerini yaralamışlardı. Komşumuzdan yardım istedik yarın gelip fazla horozları kesecek, böylece kümes de rahata erer umarım ![]() Ekleme: Altta kazık kadar olan ancak yumurtlamayan tavuklar. Cicianne hariç daha yumurta görmedik.En altta kaleci Tırmık. Düzenleyen SAHIRE : 08-11-2013 saat 20:30 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
sizleri ilgiyle izliyoruz başarı ve kolaylıklar diliyoruz dalamandan selam ve sevgiler |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|