View Single Post
Eski 14-10-2013, 20:58   #120
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Ciciannenin gurkluğu kendi kendine geçti, şimdi yumurtluyor 8. yumurtada : 12. yumurtada yeniden gurklamasını bekliyorum O zaman, seni de dinleyerek, altına çilli köy tavuğu yumurtası koyasım var , tabii komşum verirse.
Bugün beni siyah horoz gagaladı bu arada ,ee tabii ben alıştırdım, çağırdığımda geliyor ve ben bulduğum kurtları ona gösteriyordum, o da yiyordu. Bugün de ağaçları kaldırdığımız yere çağırdım , ama o eşofmanımdaki deliği böcek sandı ve beni gagaladı:Kötü bir niyeti yoktu yani...Zaten biz nerede çalışırsak orada bitiyor tavuklar, herhalde insan yanında daha rahat oluyorlar: Gık gık gık diye eşelenip duruyorlar
Altına yumurta koymayınca bir müddet sonra tavuklar kalkıyor. Çilli tavukları bende çok severim bu seneki iki horozu da çillilerden bırakıcam ayırdım damızlıkları Komşu verir belki ama tavuklar vericek mi bide o var Bu aylarda tavuklar pek yumurtlamaz tüy dökerler ve havalar da soğuduğu için vücutları yağ üretmekle meşgul olur, erken tüy düzenler yumurtaya gelebiliyor şuan sadece 2 tavuğum yumurta yapıyor onlarda ilk tüy çıkaranlar diğerleri hala ye iç yat modunda

Ablacım şaka maka horozlara dikkat et insana çok alıştıklarında kötü saldırıyorlar. Normalde insandan kaçarlar ama elle beslemeye alıştırınca kaçmıyorlar ve saldırıyorlar büyüyüp tavukları sahiplenince bu da bazen göz kulak gibi ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. Birazcık korkutun kış mış deyin yani çok başıma geldi ordan biliyorum besle kargayı oysun gözünü atasözünü hatırlattı bana horozlarım çoğu kez

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön