Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe
Sn SAHIRE ,
Bahçenizdeki gelişmeleri adım adım izliyor ve çok büyük keyf alıyorum.
Anladığım kadarıyla sürekli bu bahçede yaşıyor ve zaman geçiriyorsunuz .Başladığınız ve hedeflediğiniz işlerin çok çabuk bittiğini görüyorum. çoğu zaman bahçeye vakit ayırmak benim için sorun olduğundan , planladığım ve başladığım işlerin bitimi bir yıl sonraya kalabiliyor.
saygılar.....
|
Evet, sürekli buradayız. Sabah 8 de bahçeye çıkıyor, akşam 8 e doğru giriyoruz. Tabii arada molalar var

İki kişi azimle çalışıyoruz. İlk geldiğimizde çabuk yoruluyorduk. Bir iki kazma sallasak her tarafımız kopuyordu

Şimdi de yoruluyoruz ama daha çok iş halledebiliyoruz.
İki gündür bahçedeki ağaçları toparlıyoruz. Kesilmiş yığın halinde ağaçlar vardı 4 yığın halinde 2 sini toparladık. Kışlık odun olacakları kesip yığıyoruz. Kalan ince dalları da üst üste yığıyoruz ya da telin zayıf kısımlarına yığıyoruz. Bir de odun sobası alırsak, kışın yakacağız.
Bu arada tele yığdığım dal/yaprak karışımının zamanla çürüyüp humuslaşacağına inanıyorum, çünkü toparladığımız yığınların altı çok güzel yumuşak humus olmuş
Böylece tarlayı açıp (üzerindeki yığınları kaldırıp) sürdürmeyi hedefliyoruz.
Sonra ağaç dikeceğiz. Yarısı zeytin yarısı badem düşünüyoruz. Ama henüz net karar veremedik. Zeytin meyve tutumu az oluyormuş burada. Kimisi de domat zeytin şahane olur, doğru dikilirse diyor.

Bademde Texas ve non pareil önerdiler ama araştırdım, sanırım fernandes ve feraguel daha uygun. Çünkü burda kuş var, karga var, sincap var ince kabuklu bademi bize bırakmazlar