![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
9 Temmuz 2015' den Sağdaki sırada domatesler yeni-yeni toparlanırken, solda fasulyeler tam verimde ![]() Yatay olarak gelişimlerini sürdürüp, sera tavanını kapattılar. ![]() Tombul fındık meyve tutmuş. ![]() Çardaktan sarkmaya başlayan ![]() Üzüm salkımları ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzümlerin cinsini merak ettim. 50 cm kadar var gibi görünüyor. Bende kırmızımsı bektaşı üzümü var. İkinci yılı az da olsa ürün verdi. Çok büyümüyor. Çoğaltmaya çalışacağım. Arkadaşım bana iki çeşit fındık gönderecek. Bir tanesi diğer fındığın döllenmesi içinmiş. Sizde öyle bir uygulama var mı. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzümlerin cinsi yöremizde Parmak Üzümü olarak adlandırılıyor. Salkımlar30-40 cm kadar boylanabiliyor. Çok geç olgunlaşan, soğuğu yedikçe tatlanan, iri uzunca taneli lezzetli bir sofralık çeşit.. Bende Bektaşi üzümünün sarı-yeşil renkli olanından var. Dediğiniz gibi fazla büyümüyor, çalı şeklinde gelişiyor. Dördüncü yılında benimkiler güzel meyve tuttu. Değişik çeşitleri bir arada yetiştirerek meyve tutumu ve kalitesini artırmayı özellikle kiraz, erik, armut ve elmada denedim ve olumlu sonuç aldığımı söyleyebilirim. Hatta 1-2 tane kalitesiz çeşidi bile sadece tozlayıcı özelliğinden faydalanmak için dikmiştim. Fındığı çeşit olsun diye iki kök dikmiştim. Başka çeşidini bulursam yanına dikip denemek isterim. İlla ki daha iyi olur diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|