View Single Post
Eski 04-09-2015, 21:27   #1764
heyyamola
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın heyamola ; Her şey çok güzel. Planlı bir çalışma yapıp çok güzel uygulamışsınız. Yaptığınız işlemleri çok kişi takip edip uygulamaya çalışacak muhtemelen. Sistemi bir defa kurup bilinçli olarak yapınca çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Deneyimlerinizi takip etmeye çalışacağım.

Üzümlerin cinsini merak ettim. 50 cm kadar var gibi görünüyor. Bende kırmızımsı bektaşı üzümü var. İkinci yılı az da olsa ürün verdi. Çok büyümüyor. Çoğaltmaya çalışacağım.

Arkadaşım bana iki çeşit fındık gönderecek. Bir tanesi diğer fındığın döllenmesi içinmiş. Sizde öyle bir uygulama var mı.
Teşekkürler, Sn. Muda. Kendi yaşam alanımıza harcamamız gereken kısıtlı bütçemizi, bitkilerin yaşam alanına aktarmıştık. 5 sene içindeki gelişimleri ve sağlıklı yapılarını görünce çektiğim tüm sıkıntıları unutup, iyi ki öyle yapmışım dedim.

Üzümlerin cinsi yöremizde Parmak Üzümü olarak adlandırılıyor. Salkımlar30-40 cm kadar boylanabiliyor. Çok geç olgunlaşan, soğuğu yedikçe tatlanan, iri uzunca taneli lezzetli bir sofralık çeşit.. Bende Bektaşi üzümünün sarı-yeşil renkli olanından var. Dediğiniz gibi fazla büyümüyor, çalı şeklinde gelişiyor. Dördüncü yılında benimkiler güzel meyve tuttu.

Değişik çeşitleri bir arada yetiştirerek meyve tutumu ve kalitesini artırmayı özellikle kiraz, erik, armut ve elmada denedim ve olumlu sonuç aldığımı söyleyebilirim. Hatta 1-2 tane kalitesiz çeşidi bile sadece tozlayıcı özelliğinden faydalanmak için dikmiştim. Fındığı çeşit olsun diye iki kök dikmiştim. Başka çeşidini bulursam yanına dikip denemek isterim. İlla ki daha iyi olur diye düşünüyorum.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön