![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Gece sefasını; soğanını (aslında depo kazık kök) almak için değil de miyadını doldurduğu için söktüm. (Boşalan yere lale dikildi.) O'nun son durağı, bütün olarak kompostluk. Tohumundan kolayca çoğaltılabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Sayın heyyamola, elinize emeğinize sağlık, bahçenizde olmak çok öğretici ve eğitici. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Sudenur kök salmaktan öte benim soğanlılar toprak yüzeyine bile çıktılar. Çok erken henüz, onun için de zaten canım sıkkın. Bir de böyle bir güzellik görünce dedim yeniden al ve dik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ekim - kasım diye bildiğim için dikmiş idim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Bu tür soğanlar boylarının 2 katı derinliğe dikiliyorlar. Yani üzerlerini yaklaşık 5-6 cm toprakla kapatacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Bu bilgi doğru, benim tecrübemle de sabitdir. Ancak ufak yumrularını dikerseniz, hem güçlü bitkiler elde eder, hem de 3-5 kat daha fazla verim alırsınız. (Fotoğraftaki ürün tek kök bitkiden alınmıştır.) Kabuk'tan dikim tavsiye edilmez, sade suya tirit olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Cevaplar için teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Şifasına talipsen, kokusuna katlanacaksın.
Kaliteli başlar, kaliteli satıcıdan temin edildi. ![]() Kaliteli dişler çoğunluktaydı. (ucuzunu almak zengin işi) ![]() Zedelemeden, dikkatli bir şekilde dişlerini ayırdık. ![]() Dikim yapılacak tarh, güzelce bellenip yumuşatıldı. ![]() Tırmıklanıp, düzeltildi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Sarımsağa devam, soğana da selam
Damlama borularının kılavuzluğunda, 3 parmak (baş, işaret ve orta parmak) marifetiyle dişler; iyice yumuşayıp, fısır-fısır olmuş toprağa batırılıp, hafifçe ittirilmek suretiyle dikildiler. (Derinlik 3-4 cm) ![]() Uğraştırdı, ama güzel oldu. ![]() Kıska'lar (arpacık) sabırsızlanıyor. Ufak olanlar kuru baş soğan, daha iri olanlar taze yeşil soğan olmak üzere dikilecekler ![]() Yumuşak geçiş (2011 nisan başı lale'ler) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Bu ne güzelliktir böyle Sayın heyyamola, tebrikler... İmrenmemek, beğenmemek (laf aramızda bir de kıskanmamak) elde değil... Zaten Tohum Takas Etkinliği sayfasından belli idi bu güzellikler. Ellerinize sağlık, maşallaah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola, eklentilerinizi büyüük bir zevkle takip ediyorum; çok güzeller inanın ellerinize sağlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
maşallah ellerinize sağlık çok güzeller saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Yaşam alanı olarak ayrılan kısmın her iki yanında bulunan çiçek tarh'larına dikmiştim. Sene de 15-20 gün de olsa bu güzelliği yaşamak lazım. Bu sene sadece bir çiçek tarh'ına daha yoğun diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|