![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Hayırlı uğurlu olsun, Allah kolaylıklar versin. Ben şehrin ne taraflarına düşüyor bahçeniz onu merak ettim çünkü ben de uzun zamandır yerleşecek olsak bu şehrin neresine yerleşilir'i düşünüyorum ama hem fiyatı uygun, hem "iş"e çok uzak olmayan hem de sanayiden etkilenmeyen bir yer bulmak çok kolay olmuyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Sn. Mandalinci, Sn. Sdurul,Sn.TaşevliBahçe, Sn. eko, Sn.perimar, Sn. Halil Balaban, Sn. mrduran ve Sn.arapsabunu Bu güzel karşılamanız ve dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim. Mesajlarınızı okuyunca hem tarlayı almakla hemde bu forumda sizlerle olmakla çok doğru bir karar verdiğimi anladım. ![]() Sn. arapbahçe, bizim tarla Bayraktarköyünü geçtikten sonra akmeşe köyü yolunda zeytinburnu köyünde... İzmite 15 km mesafede, Adapazarı tarafında olmasından dolayı burayı tercih ettik. ...Bizim amacımız ev yapıp yerleşmek değil, arazide meyve, sebze yetiştirmek ve hafta sonlarında temiz hava alabilmek. Kandıra'nın köylerinden de yer aradık, Bahçecikten, Karşıyakada yer aradık ama oralar çok pahalıydı. Burası tam bir köy... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı köyde eşimin kardeşinin de tarlası var. Geçen hafta köyün ortasına belediyenin yaptırdığı ortak fırın, tandır, ocak ismi hangisiyse orada odun ateşinde ekmek pişirdiler. Bize de verdiler, mükemmeldi. ![]() Demekki bazı şeyleri atalarımız daha iyi biliyormuş.... bizler hazıra okadar alışmışızki... gerçek lezzetlerin farkında değiliz.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2010
|
sayınFKY100 bahçeniz hayırlı olsun. ben de emekli öğretmenim. sizin gibi 4000 metrekare tarla alıp bahçe yaptım. 12 yıl oldu. şimdi tarla bahçe oldu. gelip görmenizi isterim. Bayraktar köyündeyim.iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok değerli arkadaşlar, güzel temenileriniz için teşekkür ederim. İşlerimizin yoğunluğu ve hava durumu nedeniyle henüz bahçeyi sürdürmek ve kadastroya ölçüm yaptırmaktan öte fiziki bir işlem yapamadık. Ama bu arada tarlanın ( henüz birşey ekili olmadığı için bahçe diyemiyorum) etrafını çevirmek ve konteyner koymak için maliyet araştırması yaptık. Dikebileceğimiz ağaçlar hakkında bilgi aldık. Konteyner maliyetleri 5000-5500 TL arasında değişiyor. Etrafını çevrirmekte bir o kadar tutacak. Geçenlerde tarlanın sürülmesinden sonraki resimlerini çektim. Eklemeyi becerebilirsem paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarlamızın sürülmüş ilk hali; Arazimiz biraz eğimli |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da ölçüm sonucunda bizim sınırda olduğu kesinleşen ayvamız; bizimde dikili bir ağacımız oldu sonunda Allah dikenden razı olsun.... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
ilk önce en alttan çıkan dalları ve üsteki sıkışık dalları hemen budayabilirsiniz baharda ço güçlü büyüyecektir meraklı iseniz bir daına musmula aşılayabilirsiniz |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=FKY100;1071681]Tarlamızın sürülmüş ilk hali; Arazimiz biraz eğimli[/QUOTEÖnce Tapanla düzeltmek gerekir ki Kessekler kırılmazsa kesek kıranla sürdürüp tapanlatırsan ilerde ki uygulamalarında yabançı otla mücadelede su tutmada çok büyük faydasını görürsünüz. |
|
|
|
![]() |
|
|