![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Sonunda İzmit'e biraz olsun bahar geldi de bahçemize bir şeyler ekmeye başladık. 03.02.2013 Pazar günü hava sıcaklı 24 dereceyi bulunca hemen bahçeye koştuk. Tepede parlayan güneş hem içimizi ısıttı hemde moralimizi yükseltti. Birde bütün bunların üstüne tertemiz havayı içimize çekince mest olduk. Biraz ( yorulduk, bu işlerinde çok da kolay olmadığını anladık. Ama olsun hepimiz için güzel bir spor olacak bahçe de çalışmak. İlk tohumlarımızı ektik. Soğan ve sarımsak Oğlum 3 adet ağaç dikilebilecek çukuru kazdı. O kadar mutlu oldu ki bu işi başarınca, hele birde oraya dikilecek ağacın meyvesini yerse kimbilir ne kadar haz duyacak. 5 yaşındaki oğlum bile çalıştı. Soğan ve sarımsak dikilecek alanı hazırlamaya çalıştı, bize soğan ve sarımsak taşıdı, hatta ekti bile. Bahçe içinde dağınık olan odunları ve dalları toplayıp bir alana biriktirdik onunla birlikte. Hatta kompost yapma deneyimime bile ortak oldu. Toprak taşıyarak. Bahçe de toplam 3 saat kaldık ama hepimiz o kadar mutlu ve huzurlu ayrıldık ki... Evet iyiki bu bahçeyi almışız ve birşeyleri yetiştirmeye başlamışız diye sevindik. Resimleri de ekleyeceğim ama onların boyutlarını biraz küçültmek gerekeceğinden biraz sonra ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
işlerinizde kolaylık dilerim .. Bu sene bahar erken geldi galiba inşallah don olayı olmaz daha sonra ... Selamlar.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Birinci resim; henüz bahçe aletlerimiz olmadığı için kayınbiraderimden ödünç aldık, bahçeye doğru yol alıyoruz. İkinci Resimde; soğan ve sarımsak için yer hazırlığı, ailece....Ben hepsinden çok çalıştım ama kimse beni çekmedi, onlar iş yaptı gibi gözüküyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
1. Resim ; Soğan ve sarımsak için açılabilen ve ekim yapılan alan.... 2. Resim; Ekilen soğanlar 3. resim; Oğlum ağaç için çukur kazıyor... 4.Resim; Tatlı bir rehavet 5.Resim ; Toprak+Ayva çöpleri+Yaprak+Toprak'dan oluşan bahçede ilk kompost denemem... Meyve kasası içinde Daha önce evdeki sebze artıkları, yaprak vs ile saksıda denedim ama bu olacak mı göreceğiz ![]() 6.Resim; Oğlum bu arazinin sahibi benim gibi yani toprak ağası gibi pozunu vererek "güzel bir şubat havasında bahçemizdeki ilk mesaimizin bittiğini" bize ilan ediyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
En fazla 5 resim yüklenebiliyormuş, o yüzden diğer resimler burada.... Birde dalında kalan son kuşburnular çay yapılmak üzere tekrar toplandı.... C vitamini deposu olduğundan içmek faydalı, o yüzden tek tek de olsa her gidişimde ellerimi dikenlere kaptırarak 1-2 kaynatmalık topluyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır yazamadım ama aslında bu arada bir çok gelişme oldu bizim açımızdan.... 09.02.2013 tarihinde havanın birazda ılık olmasından faydalanıp ağaç dikmeye gittiğimiz güne ait denemelerimizi paylaşayım sizlerle artık... İlk soğan ve sarımsak dikiminden bahsetmiştim. Bir sonraki hafta sonu hava biraz soğuk olsa da Kayınbiraderimin bahçedeki evinde soba olduğundan üşürsek oraya gideriz diyerek yola çıktık. Kayınbiraderim, eşi, küçük kızı ile biz de ufak oğlumuzu alıp ( büyük çocuklar eskisi kadar bize takılmıyor artık) bahçeye gittik. Bu gidişimizdeki amacımız, her iki bahçeye de meyve ağacı dikmekti. Oturduğumuz sitenin bahçesindeki zeytinin dibinden çıkan fideleri ve Gemlikten gelen zeytinleri dikmekti amacımız her ikimizinde. Bu arada eşime gelen köy üzümü asma çelikleri ( büyük ve sarı kütür kütür olan üzeri kahve rengi lekeli oluyor ismini bilmiyorum) da götürüp en azından yerine dikmesek bile toprağa dikip, bahçe düzenlemesi sonrasında uygun yerine almak niyetindeydik. Biz kapıcımızdan zeytin fideleri isteyince o bize bir diğer ağaçların dibindeki fideleri de verdi. (vişne, erik ) onları da aldık ve gittik. Bahçemizdeki ayva ağacından sonraki ilk ağacımız Gemlikten gelen zeytin fidesi oldu. Eşimin kardeşinin bahçemize hediyesiydi. Bu ilk hediyemiz... Sağolsunlar, bizim bahçedeki de onların nasılsa, inşallah hep birlikte yetiştirelim... Diğer fidelerde toprakla buluştu o gün.... sonra hep birlikte onların bahçeye gittik ve evde sobayı yakıp patates közledik kuzineli sobada ... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın FKY100 Eldivensiz bahçe bellediğinize göre elleriniz bahçe işine alışık, ben hala eldiven kullanıyorum yoksa ellerim su topluyor. Allah kolaylıklar versin, insan böyle şeylerle uğraşınca gerçek mutluluğun tadına varıyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O gün sadece 2-3 ağaç dikmek için çukur açtığımız için eldiven giymemişti eşim. Aslında daha sonrasında da pek dikkat etmedi ve eli su topladı. Şimdi deneyimlerin sonucunda eline eldiven giymeden yapmıyor. |
|
|
|
|
![]() |
|
|