![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Yakup (Ali Amca'nın Bahçesi)
Merhaba, Henüz bir bahçem yok. Bahçe olabilecek bir tarlam var ama arılarım ilçenin batısında, tarlam da doğusunda. Her ikisine zaman ayırma şansım yok. Dolayısıyla, tarlam boş boş bekleyecek (İcar için anlaşamadık). Olsun. Organikleşir. Arılarım, Düzler'de, Ali Amcanın İncir bahçesinde. Arıcılıkla uğraşanlar : Yakup bölümünden bakabilirsiniz. Erdek'e gidenler orasını bilir. Toprağı çok hoş. Sanırım beni ekseniz yeşeririm. Ben de bu sene 15-20 metrekare ile çiftçiliğe bir giriş yapayım diyorum. 15-20 gün önce, aldım elime kazmayı ve taşları parçalaya parçalaya arılarımın yerini düzelttim. Bir kaç gün çalışınca fark ettim, ki küçük bir bahçeye bakmak benim için zor olmayacak gibi. Sanırım 20-30 ağaç ile rahatlıkla ilgilenebilirim. Tabii, arılarımla aynı yerde olurlarsa. Şimdi bu işe biraz sebze ve bir kaç fidan dikerek başlamak istiyorum. Hemen hiç pratik bilgim yok. Beni yönlendirir misiniz? Arılığın iklimi ılıman. Toprak işlenmemiş ve tahminimce gayet organik. Geçirgen bir yapısı var. Güneşi aşırı almıyor. Daha çok öğlen saatlerinde. Sanırım bu iyi. Kasım-Aralık aylarında hangi sebzeler ekilebilir? |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
arılık, yakup |
|
|