![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
|
Alıntı:
Maksadım bu işlerin pratiğine bir giriş yapmak. Gelişme kısmı nasip meselesi.. Nasipse Bursadan fidan alacağım. (Almalı mıyım?) Bir kaç meyve fidanı. Onlarda da pratik yaparım diye düşündüm. Kasım-Aralık aylarında, "Marul, soğan, maydanoz, roka, tere" mi yetiştirmeliyim sadece? Havuç olmazmı? Başka? Irkını bilmek istiyorum. Pazardan alelade bir fideyi ekmek istemiyorum. (Irkını bilmesem bile, tadı ve kalitesi hakkında bilgim olmalı.) Birde, tohumunu kendim çoğaltabileceğim türler olmalı. Bunlardan bir kaç çeşit ekmek istiyorum. Tohumdan olanları hangi şartlarda filizlendirmeliyim? Her bir fideye kaç dm^2 alan bırakmalıyım? Gübreleme ve bakımı ile ilgili öneriniz nedir? Hangi köyde ekmek pişiyor hala? Hadi keçi sütü bulurum da, tulum peyniri buralarda sadece BİM de var ![]() Bal işi kolay işte.. Ama o da güneşin altında olmaz. Yoksa arı kardeşler hani bana hani bana derler.. ![]() Bak "çay" diye iyi söylediniz. Mesela adaçayı ekebilir miyim? Ya da kekik? Ne zaman? Bir dokundunuz bin ah işittiniz ![]() Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
arılık, yakup |
|
|