![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Güneşin sofrası
Alıntı:
İlçenin bir ucunda tarlanız, bir ucunda arılarınız ve bir ucunda kocaman fabrikanız var ve diğer ucunda doğal olandan yana kocaman yüreğiniz var. Daha çok olsun gözümüz yok tabii... ama kıskanmadım değil.Aslında arıların bulunduğu _ Ali Amca' nın çiftliğine_ marul, soğan, maydanoz, roka, tere ekilir. Zaten çabuk yetişir, bir köy ekmeği ateşte kızartılır üzerine tere yağı sürülür ve üzerine bal; yanında tulum peyniri ile en doğalından teze soğan, maydanoz, tere, roka ile bir sofra açılır. Şöyle öğleye yakın, güneşin sofrasında... belki sonra ''dostların arasındayız, güneşin sofrasınadayız'' diye bir türkü tutturulur hafiften .![]() Timur Selçuk - Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü - YouTube Bir de yanına bitkisel bir çay demlenir. Beş çayı olmaz belki geç kalınır ama üç çayında; kovana gelen polenle yüklü _ sanki boeing 777 yolcu uçağı gibi burnu havada, kıcı aşağıda_ arılar seyredilir, teneke uygarlığından uzaklaşıp, çağın adamı olmaktan bir kaç saat vaz geçilir ve doğanın içine ta kendisine dalınır. Arılarınız ve tarlanız bereketli olsun Saygılar Düzenleyen Halil Önen : 14-11-2011 saat 13:49 |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
|
Alıntı:
Maksadım bu işlerin pratiğine bir giriş yapmak. Gelişme kısmı nasip meselesi.. Nasipse Bursadan fidan alacağım. (Almalı mıyım?) Bir kaç meyve fidanı. Onlarda da pratik yaparım diye düşündüm. Kasım-Aralık aylarında, "Marul, soğan, maydanoz, roka, tere" mi yetiştirmeliyim sadece? Havuç olmazmı? Başka? Irkını bilmek istiyorum. Pazardan alelade bir fideyi ekmek istemiyorum. (Irkını bilmesem bile, tadı ve kalitesi hakkında bilgim olmalı.) Birde, tohumunu kendim çoğaltabileceğim türler olmalı. Bunlardan bir kaç çeşit ekmek istiyorum. Tohumdan olanları hangi şartlarda filizlendirmeliyim? Her bir fideye kaç dm^2 alan bırakmalıyım? Gübreleme ve bakımı ile ilgili öneriniz nedir? Hangi köyde ekmek pişiyor hala? Hadi keçi sütü bulurum da, tulum peyniri buralarda sadece BİM de var ![]() Bal işi kolay işte.. Ama o da güneşin altında olmaz. Yoksa arı kardeşler hani bana hani bana derler.. ![]() Bak "çay" diye iyi söylediniz. Mesela adaçayı ekebilir miyim? Ya da kekik? Ne zaman? Bir dokundunuz bin ah işittiniz ![]() Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Bir adres verin 100 dönümlük kekik tohumu göndereyim. Bak ciddiyim. ![]() Kekik tohumdan mı _denemedim_ yoksa kökten ya da çelikten mi daha iyi yetişir bilemiyorum. Tarla kenarında varlar ama kendiliğinden yetişmişler. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
|
Alıntı:
![]() Bulunduğum yerde çıplak alan yok gibi. Kendi doğal bitki örtüsü var. Hıdırellez kamçıları, purnallar ve pamukçuklar, ilkbahar (beyaz) pürenleri oraya bekçilik ediyorlar. Yani 100 dönümlük tohumu buralarda serpeceğim bir yer yok malesef ![]() Adaların birinde, özellikle adaçayı balı çalışması yapıyorlardı galiba. Hangisi hatırlayamadım. Bir de "saz" nasıl yetiştirilir ve güçlendirilir. Bahçenin bazı kenarlarına vb saz ekmek lazım. Kuraklığa dayanır mı? Veya kısmen de olsa kuraklıa dayanıklı saz türleri var mı? Şöyle 2-3 metre boy yapsınlar istiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| arılık, yakup |
|
|