![]() |
|
![]() |
#271 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sn.Keyf Bahçesi, fidelerin sizin fideler olduğunu kimseye sölemem merak etmeyin.. ![]() ![]() saygılar , iyi geceler... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. limon merhaba , öncelikle sayfama gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan ziyadesiyle memnun kaldığımı belirtmek isterim. verdiğiniz linkte çilekleri korumak adına alınacak çok basit tedbirler olduğunu görüyorum. Bu yılda toprağa diktim çilekleri. Seneye sebze adacıkları gibi hazırladığım adacıklara dikmeyi düşünüyorum... Bu adacıklara tünel sera gibi koruma faktörleri düşünülebilir.. saygılar.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece resimlerle cümle aleme yayınlarım.. ![]() ![]() Hemde kendi ellerinizle söküp verdiğinizi.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
ben de kimden aldınız diye soracaktım( bende isteyebilir miyim ?)diye.Ancak nerden aldığınızı en azından ismen değil de resimle söylediğinize göre ben onu bulurum.Herşey için teşekkürler. methiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.Bu methiyeler size zarar verebilir.Bazı arkadaşlar(!) kızarlar.ona göre.sağlıklı,neş'eli,mutlu ve verimli yıl diliyorum.Keyf'iniz bol olsun.keyf bahçesi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Mahallemizin çikolata canavarını açıklamanın zamanı geldi. Hangisi olduğunu söylemeden hemen anladınız dimi. Çikolata gibi maşallah ![]() İstediğini kesinlikle elde eden biri , yeterki kafaya koysun.. Baksanıza Efe'yi (sarışın olan) kafaya koymuş nasıl çekiyor kendine.. ![]() Mahalleyi birbirine katacak nerdeyse .. ![]() Millet rekabete girdi , kim daha iyi çikolatayı verecek yarışı var resmen .. Eşim Efe'nin hayranı , Ben ise Naz'ın hayranıyım. Bayılıyoruz onlar için.. Hafta sonları bahçede kuşların cıvıltısı ile keyf alıyoruz, hafta içi akşam üzerleride Naz ve Efe'nin cıvıltısı bizi dinlendiriyor resmen.. İkna edebilirsek bahçemde onlar için hazırladığım kum havuzunda oynadıklarını görmek istiyorum. Hem onların cıvıltısı hemde kuş cıvıltısı eminim bahçemize müthiş bir keyif katar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl küçük sebzeler için küçük adacıklar yaptım. Kışın bile pratik bir şekilde seraya dönüştürerek sebze yetiştirmek mümkün.. Aslında seneye Sn.MeyveliTepe'nin yapmış olduğu büyük sebze adalarından yapmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Mutfak otları için ideal. Eve de yakın olursa çok kullanışlı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Boşta duran kullanmadığım 300 lt lik bir depom vardı. Bunu kompost çayı yapımında kullanmanın iyi fikir olacağı düşüncesiyle , eksik olan komprosör motorunuda temin ettikten sonra , o kadar yoğun işin arasına onuda aldım. Bu hafta işler çok olduğundan bahçeye erken gittik. Sabah kuş cıvıltısı eşliğindeki kahvaltının ardından , kompost çayı için işe soyundum. deponun dört üst yanından açtığım deliklere damlama hortumları yerleştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Komprosörü çalıştırdığımda umduğumdan daha iyi hava verdiğini gözlemledim. Nedense kompostu bir çuval veya kadın çorabı içinde suyun içine salmak aklıma gelmedi. Onun yerine kompostu eleyip suyun içine direk attım. Bu ilk denemeyi damlama sistemine vermeyi düşünmediğimden olsa gerek. İkinci denemeyi çuval içine koyup , çayıda damlama sistemi ile vermeyi düşünüyorum.. Daha önceden hazıladığım EM 'yide kompost çayına ilave ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Komprosör motorunu 80 saat kadar çalıştırdım. Aslında 48 saatin yeterli olduğunu biliyorum .Amacım hem motorun dayanıklığını test etmek hemde daha verimli olacağını düşündüğüm çayın verimini arttırmaktı. 80 saatin sonunda motoru durdurdum ve hiç zaman kaybetmeden mahsülle buluşturdum. Kompostu çuval içinde suya salmadığımdan dolayı , hortumla direk olarak mahsülün dibine döktüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Zeytinlibahçe'nin verdiği santini domatesler çiçek dökmeye başladılar. Aynı boyda ve aynı zamanda dikilmiş olan diğer domateslerde daha hiç bir hareket yok. Boyları henüz çok küçük bana çok erken çiçek dökmüş gibi geldi.. Düzenleyen TaşevliBahçe : 18-05-2012 saat 08:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Sn.MeyveliTepe , Desenize bu yıl bahçemizde domates şenliği var.Bu yaz domates güzeli festivali düzenleyebiliriz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Rafet bey yaptığımız eğitimlerin pratiğe dönüştüğünü görmek gerçekten çok sevindirici. Sizi kutluyorum. Kompost çayı, yapımı son derece kolay, ucuz, bitkiyi mükemmel besleyip bağışıklık sistemini güclendiren oldukça etkili bir yöntem. Kökten doğrudan verilebileceği gibi yapraklara spreylemenin de bir çok faydaları var. İhtiyaca göre az miktarda minik bir akvaryum pompasıyla yapılabileceği gibi, sizin yaptığınız ölçülerde, hatta çok daha büyük oranlarda rahatlıkla üretilebilir. Sn Meyvelitepenin bizlere tanıttığı Santini domates mükemmel lezzetiyle, güçlü yapısı ve çömertliğiyle bizim de bu yıl bahçemizin gözdesi konumunda. Tutunacağı sağlam bir çatı sistemi yapmayı unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sizlerin ışığı ile yol almak gerçekten çok güzel , çok keyifli... ![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizden Tüm Annelere kucak dolusu sevgilerle...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Fidanlarımızın çapa zamanı geldi. ![]() santini domatesleri yatırıp gövdesinden de kök salarak gelişiminin hızlı olmasını sağlamak için toprak takviyesi yaptım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
asmalı gül hediye etmek hiç aklıma gelmemişti.(fotoğrafta gördüm.)Bende şimdi daha orijinal birşeyler bulmak zorundayım.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Yılardır karadeniz turu hayali kuruyoruz , İşlerden fırsat bulurda yeşil cennet olan bölgenizi gezmek gerçek olur inşallah.. Bahçe işlerinde olduğu kadar güzel yemek yaptığınızı da duydum. Yemeklerin tadına bakamıyacağımıza göre ![]() ![]() saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah efendim , ne göz varmış sizdede ... Fotoğraftan gördüğünüz kesin , yaklaşık 2 aydır bahçeye gelmiyorsunuz ... Hafta sonu çay içmeye gelirseniz orjinal bişiler yakalama şansımız olabilir... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
karadenize gelirseniz de sizi yemeklerimden yedirmeden göndermem.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Burnuma çok sevdiğim hamsi ve yemek çeşitleri kokusu geldi sanki.. ![]() Hamsiyi karadenizde yemek başkadır herhalde.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Bir haftadır bahçeye gidememiştim. Gözlerime inanamadım. Santini domatesler diğer cinslerine göre korkunç fark atmış , çiçek ve gövde gelişimi olarak epey öne geçmişlerdi. Bu yıl hazırda bulunan sıcak kompostumuzu , kompostumuzdan elde ettiğimiz çayımızı , yine hazırda bulundurduğumuz gülleci bulamacımızı geçen haftalarda uygulamış olmamız oldukça fayda sağlamışa benziyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta bahçede zamanı iyi değerlendirip çok iş yapmak istiyorduk. Zeytinlerin dipleri Çalgıcı otu diye bilinen yabani hardal otu ile dolmuştu.Benzinli tırpanla bunları biçmeyi planlıyordum. Epey uğraşmama rağmen benzinli tırpanı çalıştıramayınca , iş başa düştü , birazını elle kökledim , birazınıda el tırpanı ile biçtim. Ahhh benzinli tırpan olacaktı ki ..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben hergün (hala devam ediyorum)o tırpanla 3 dönüm yeri bitirdim.geriye kaldı 2 dönüm.bu hafta da orayı halledersem sana yardıma gelirim.(hem de tırpanla beraber,istersen 10 dakika gel bak güzel oluyormu?)kolaylıklar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah efendim insan genç ve dinamik olunca ortaya bu güzellikler çıkıyor.. Yardım teklifiniz için teşekkür ederim..Keyf Bahçesinde keyf yapmayı özledim.. ![]() Her an çat kapı yapabilirim.. ![]() saygılar..... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta santiniler oldukça açık ara fark ile önde gidiyor. Santiniler meyveya yattı bile , diğerleri yerinde sayıyor daha.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |