agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni4756Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2012, 06:54   #241
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster

Sayın Rafet beyin taş gibi dostlarının yanında elbet ki evide ''daş'' olmalı idi.

Efendim atalarımız boşuna dememiş , ev alma komşu al diye , Dostlarım sağolsun , varolsunlar , cümlemizin sağlığı taş gibi olması dileğiyle ...

saygılar..

mrduran beğendi.
TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2012, 07:15   #242
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasangultepeli Mesajı Göster
sayın taşevlibahçe
ben o tohumları denemek için verdim.öteki sırları sana söylemedim.İşin kolayını bulmuşum söylermiyim.Ama yengeye diğer tohumları ve sırlarını(börülcedir,bamyadır vs..)ayırdım.sera kenarına dikeceğiz bazılarını.Bazılarını da sera içerisine inşallah.Bize kendimizden hayır var gardaş. sağlıkla ve mutlulukla.
seracıda bir türlü gelmek bilmedi , işleri çok yoğun herhalde..

Her şeyin hayırlısı diyelim. Geç olsun güç olmasın.

saygılar...

Eski 19-03-2012, 17:10   #243
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Bu yıl sebze yapmayı planladığımız alanın bakımları devam ediyor. Geçen hafta yağmurdan önce toprak çok güzel tava gelmişti. toprak üzerine serdiğimiz , EM spreylediğimiz , sıcak kompostumuzu çapa makinası ile karıştırmaya karar verdik.

Eşim bende kullanmak istiyorum deyince , direksiyonu bıraktım . Sanki 20 yıllık şöför gibi kullanıyor. 20 yıllık ehliyet var ama sadece kimlik olarak kullanıldı..

Eklenen Resimler

Eski 19-03-2012, 17:28   #244
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

çapa makinasının ünü o kadar yayılmış olmalı ki , bahçe komşumuz olan mehmet yüzbaşıoğlu' da test sürüşü yapmak istediğini söyleyince , onun bahçesinde tur atmasına müsade ettik. Nasılda mutlu oldu , oyuncak hediye edilmiş çocuklar gibi..

Eklenen Resimler

Düzenleyen TaşevliBahçe : 19-03-2012 saat 22:06
Eski 19-03-2012, 23:05   #245
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Mesajı Göster
çapa makinasının ünü o kadar yayılmış olmalı ki , bahçe komşumuz olan mehmet yüzbaşıoğlu' da test sürüşü yapmak istediğini söyleyince , onun bahçesinde tur atmasına müsade ettik. Nasılda mutlu oldu , oyuncak hediye edilmiş çocuklar gibi..
Mehmet bey birkaç tur daha atsaydı göbek möbek kalmazdı. Yan tarafı bile ne kadar derin sürmüş.

Rafet bey çarşamba günü senin zeytinlere de Ubyi bulamacı atalım mı? Bu gün 15 lt. kadar taze taze yaptık Müdürün bahçesinde.

Hem o gün bahçeye ne dikeceğini konuşuruz. Akşam üzeri gibi...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2012, 20:12   #246
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster

Mehmet bey birkaç tur daha atsaydı göbek möbek kalmazdı. Yan tarafı bile ne kadar derin sürmüş.

Bir kaç tur değil , ben komple bahçeyi bununla yapacak sandım...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster

Rafet bey çarşamba günü senin zeytinlere de Ubyi bulamacı atalım mı? Bu gün 15 lt. kadar taze taze yaptık Müdürün bahçesinde.

Hem o gün bahçeye ne dikeceğini konuşuruz. Akşam üzeri gibi...

Halil bey çok iyi olur . bende sizden haber bekliyordum. Çarşamba akşam üzeri müsait olacak şekilde işlerimi ayarlıyorum.

Desenize yine kılıçlar çekilecek , geçen seferden elimde mükemmel kareler var . Ona göre hazırlık yapıp gelmenizi öneririm...

mrduran beğendi.
Eski 27-03-2012, 00:01   #247
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Bahar geldi , toprak uyanmaya başladı , içleri kıpır kıpır ediyor , doğanın bu şaşırtan , bizlere hergün müthiş sürprizler sunan , tamamen özveriden oluşan , cömertçe sunumuna aşık olmamak mümkün değil bence .......

Zeytininden tutun şeftaliden , erik ağacına kadar , tüm ağaçların meyvesini görebilmek , onların sadece sizin mutlu olmanız için günlerce saatlerce , gecesini gündüzüne katarak yetiştiriyor oluşuna nasıl hayran kalmazsınız??.Tadına bakabilecek olma hayali ise korkunç bir heyecan yaratıyor.Yaşama sevincini kat ve kat arttırıyor..

Belkide , hiç kıpırdama sanşı olmayacak küçücük dünyalarında , azıcık bir ilgi ile çok büyük coşkular yaratılabileceğine inanıyorum...

Doğayı yeterki sevmesini , aşık olmasını bilelim....

Eklenen Resimler

Düzenleyen TaşevliBahçe : 27-03-2012 saat 08:13
Eski 27-03-2012, 00:29   #248
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Alıntı:
Bahar geldi , toprak uyanmaya başladı , içler kıpır kıpır ediyor , doğanın bu şaşırtan , bizlere hergün müthiş sürprizler sunan , tamamen özveriden oluşan , cömertçe sunumuna aşık olmamak mümkün değil bence .......

Zeytininden tutun şeftaliden , erik ağacına kadar , tüm ağaçların meyvesini görebilmek , onların sadece sizin mutlu olmanız için günlerce saatlerce , gecesini gündüzüne katarak yetiştiriyor oluşuna nasıl hayran kalmazsınız??.Tadına bakabilecek olma hayali ise korkunç bir heyecan yaratıyor.Yaşama sevincini kat ve kat arttırıyor..

Belkide , hiç kıpırdama sanşı olmayacak küçücük dünyalarında , azıcık bir ilgi ile çok büyük coşkular yaratılabileceğine inanıyorum...

Doğayı yeterki sevmesini , aşık olmasını bilelim....
sn.taşevlibahçe
Allah'tan sağlıkla o meyveleri tatmanı ve tabiat aşkının da artarak devamını diler,mutluluklar temenni ederim.Keyf bahçesi (her ne kadar düzeltilmedi ise de) kıdemli müdür

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 21:55   #249
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Geçen yıl Bahçemizdeki evin önüne mevsimlik olarak diktiğimiz çiçeklerin tekrar canlanmış olması bizi oldukça sevindirdi....

Eklenen Resimler

Eski 01-04-2012, 22:15   #250
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Bahçemizde bize eşlik eden küçük dostlarımızı görüncede bir hayli mutlu oluyoruz..

Eklenen Resimler

Eski 02-04-2012, 22:04   #251
Ağaç Dostu

Alıntı:
Geçen yıl Bahçemizdeki evin önüne mevsimlik olarak diktiğimiz çiçeklerin tekrar canlanmış olması bizi oldukça sevindirdi....
sayın taşevlibahçe,
bunların geçen seneden kaldığına inanıyormusun.Ben yapamadım da ondan ( meraktan ) soruyorum.Maşallah yenge hanım çiçeğe çok meraklı galiba.İyi bakmış ve de hiç solmamış.Sağlıkla iyi uğraşlar.selam.

Eski 02-04-2012, 22:08   #252
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bahçemizde bize eşlik eden küçük dostlarımızı görüncede bir hayli mutlu oluyoruz..
sayın taşevlibahçe
bunlar toplantı da ve dönüş yolunda yoklardı.Biz gittikten sonra gelmişler.Çok şirinler .onlara da selam.

Eski 24-04-2012, 10:08   #253
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Haftasonu bahçemizdeki faaliyetlere devam ettik. Bahçemizde bizi hoşgeldin diye karşılayan sevimli küçük dostumuzu görünce çok mutlu olduk , Ama o bizi gördüğüne çok sevinemedi malesef...

Eklenen Resimler

Eski 24-04-2012, 23:12   #254
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-12-2010
Alıntı:
Haftasonu bahçemizdeki faaliyetlere devam ettik. Bahçemizde bizi hoşgeldin diye karşılayan sevimli küçük dostumuzu görünce çok mutlu olduk , Ama o bizi gördüğüne çok sevinemedi malesef...
Benden tavsiye sizi karşılayan sevimsiz(bence) küçük dostunuza çok güvenmeyin.Dostlar yüze konuşur,dost olmayanların silahları arkada olur.Sevgilerimle.....

Müdürün Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 23:44   #255
Ağaç Dostu

Alıntı:
sevgili kardeşim,
etrafımızda zaten bir sürü çeşidi var iken bir de bu mu geldi.Herhalde halletmişsindir.Bunları yanına alma sonra karışmam.hele yardıma hiç gelmem.sağlıklar.

Eski 25-04-2012, 00:37   #256
Ağaç Dostu

arapsabunu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2012
Rafet Bey,
Bahçenizi, ailenizi, dostlarınızı, doğal ürün yetiştirme çabanızı tebrik ediyorum, özenerek-imrenerek okudum. ağaçlar.net'in iyi niyetli insanlarla dolu harika bir yer olduğuna dair inancım arttı burada yazılanları okudukça. Bahçenizdeki uygulamaların bilgilendirici anlatımlarını bekliyoruz. Allah kolaylıklar versin...

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 08:05   #257
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müdürün Bahçesi Mesajı Göster
Benden tavsiye sizi karşılayan sevimsiz(bence) küçük dostunuza çok güvenmeyin.Dostlar yüze konuşur,dost olmayanların silahları arkada olur.Sevgilerimle.....
Sn. Müdürün Bahçesi;

Dost konusundaki benzetmeniz tam isabet oldu.

Küçük sevimli dostlarımıza yaklaşırken çok samimi olmamaya , hatta tedbiri elden bırakmamaya çalışıyoruz .Bu konuda eşim ve ben çok dikkatli oluyoruz. çocuklarıda sürekli uyarıyoruz.

Umarım bahçemizden veya çevremizden bu konuyla ilgili olumsuz bir haber duymayız...

Eski 25-04-2012, 15:34   #258
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi Mesajı Göster
sevgili kardeşim,
etrafımızda zaten bir sürü çeşidi var iken bir de bu mu geldi.Herhalde halletmişsindir.Bunları yanına alma sonra karışmam.hele yardıma hiç gelmem.sağlıklar.

Sn. Keyf Bahçesi ,

Çok yakında size tatlı bir sürpriz yapmayı planlıyoruz ...

ben yanımada alırım , siz yardıma da gelirsiniz..

saygılar, iyi keyf'ler efendim.

Eski 25-04-2012, 16:12   #259
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arapsabunu Mesajı Göster
Rafet Bey,
Bahçenizi, ailenizi, dostlarınızı, doğal ürün yetiştirme çabanızı tebrik ediyorum, özenerek-imrenerek okudum. ağaçlar.net'in iyi niyetli insanlarla dolu harika bir yer olduğuna dair inancım arttı burada yazılanları okudukça. Bahçenizdeki uygulamaların bilgilendirici anlatımlarını bekliyoruz. Allah kolaylıklar versin...
Sn. arapsabunu ,

Öncelikle sayfama gösterdiğiniz ilgiden ve iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim. Hoşgeldiniz sefa getirdiniz.

Ağaçlar.net'in kişileri buraya bağlayıcı en güzel özelliği , burada bulunan insanların doğaya olan aşkı ve birbirlerine olan tamamen özverili yardımlarıdır.

Zaman buldukça yeni bilgiler öğreniyor , imkan buldukça bunları uygulamaya çalışıyorum . Elimden geldikçede burada resimli paylaşım yapmaya çalışıyorum...

görüşmek dileğiyle , hoşçakalın.

saygılar....

arapsabunu beğendi.
Eski 25-04-2012, 23:52   #260
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn. Keyf Bahçesi ,

Çok yakında size tatlı bir sürpriz yapmayı planlıyoruz ...

ben yanımada alırım , siz yardıma da gelirsiniz..

saygılar, iyi keyf'ler efendim.
sn.taşevlibahçe,

sizin gibi dostların başımızın üstünde yeri var.Kapımız her zaman açıktır sizlere.(şu küçük yaratıklar var ya hiç sevmemişimdir,ne onları nede onlar gibi olanları.benden uzak olsunlar da isterlerse cehenneme direk olsunlar,sözüm meslisten out)Bu pazar baskın yapacaktık hanımla ama yine doluydunuz.selamlar.

Eski 26-04-2012, 20:55   #261
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi Mesajı Göster
sn.taşevlibahçe,

sizin gibi dostların başımızın üstünde yeri var.Kapımız her zaman açıktır sizlere.(şu küçük yaratıklar var ya hiç sevmemişimdir,ne onları nede onlar gibi olanları.benden uzak olsunlar da isterlerse cehenneme direk olsunlar,sözüm meslisten out)Bu pazar baskın yapacaktık hanımla ama yine doluydunuz.selamlar.

Keşke uğrasaydınız efendim sizin olduğunuz yerde keyf var , neşe var , size ayrılmış biryerimiz sürekli var.

saygılar....

Keyf Bahçesi beğendi.
Eski 27-04-2012, 09:07   #262
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Sn. zeytinlibahçe'nin hediye ettiği klinoyu bu yıl sebze ekeceğimiz alana çapadan önce serdim. Geçen yıllar Kil oranı yoğun olan toprağımızı sıcak kompost ve klino sayesinde daha geçirgen ve daha zengin bir yapı oluşmasını sağlamış olduk.

Eklenen Resimler

Eski 28-04-2012, 10:08   #263
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Geçen yıl salma sulama ile hem çok su harcamıştım hemde çok zaman kaybetmiştim . Bu yıl damlama sistemi ile daha randımanlı olacağına inanıyorum.

Bu yıl tohum ve fide açısından oldukça zengin bir menüye sahibiz.

Sn.MeyveliTepe'nin tohumlarını temin ettiği (öyküsü oldukça ilginç), Sn.zeytinlibahçe'ninde çimlendirip hediye ettiği santini domateslerini , Sn.Halil Önen'in tohumdan çimlendirip , oldukça zengin çeşit yaptığı fideleri büyük bir heyecanla bahçemize diktik.

Eklenen Resimler

Eski 28-04-2012, 11:53   #264
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Yetişen ürünlerin hasadını yapmak oldukça keyif verici oluyor . Daha bir lezzetli geliyor insana . Emeğinizi asla inkar etmiyor toprak ana. Sizin bir çabanızı on ödülle mükafatlandırıyor.

Eklenen Resimler

Eski 28-04-2012, 14:13   #265
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Geçen yıl salma sulama ile hem çok su harcamıştım hemde çok zaman kaybetmiştim . Bu yıl damlama sistemi ile daha randımanlı olacağına inanıyorum.

Bu yıl tohum ve fide açısından oldukça zengin bir menüye sahibiz.

Sn.MeyveliTepe'nin tohumlarını temin ettiği (öyküsü oldukça ilginç), Sn.zeytinlibahçe'ninde çimlendirip hediye ettiği santini domateslerini , Sn.Halil Önen'in tohumdan çimlendirip , oldukça zengin çeşit yaptığı fideleri büyük bir heyecanla bahçemize diktik.
Güle güle yetiştirin. Santinileri 3.yılında, iyice adapte edip ıslah ettikten sonra dağıtmaya başlamıştım. Geçen yıl muhtelif bölgelerde yetiştirenler hep beğendiler. Siz de beğenirsiniz inşallah.

Bu yıl da yine çok benzer bir öyküyle gelen ünlü Pachino domateslerim var. İnşallah üçüncü yılda onları da dağıtmaya başlarım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2012, 00:05   #266
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Güle güle yetiştirin. Santinileri 3.yılında, iyice adapte edip ıslah ettikten sonra dağıtmaya başlamıştım. Geçen yıl muhtelif bölgelerde yetiştirenler hep beğendiler. Siz de beğenirsiniz inşallah.

Bu yıl da yine çok benzer bir öyküyle gelen ünlü Pachino domateslerim var. İnşallah üçüncü yılda onları da dağıtmaya başlarım.
Teşekkür ederim Sn. MeyveliTepe ,

Santini domateslerin ingiltereden geliş öyküsü gerçekten çok ilginç. Sizi bu konuda tebrik ediyorum . çalışmalarınız harikalar yaratıyor. Pachino domateslerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..

saygılarımla , görüşmek üzere hoşçakalın....

Eski 01-05-2012, 08:43   #267
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Bahçemizde hiç büyük meyve ağacı yok , hepsini ben dikmiştim . Daha ilk meyvelerini bu yıl görüyorum. Ne harika bir duygudur bu böyle. Hayırlısı ile tadına bakmak nasip olacak inşallah.

Eklenen Resimler

Eski 01-05-2012, 09:30   #268
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti.

Tek tesellim meyvelerini bize ziyaret gelen 3 yaşındaki yeğenime yedirmiş olmamdı.

Bu yıl çilekleri koruma altına aldım.

Meyvelerinide mahallemizde oturan küçük çikolata canavarına söz verdim.

O çikolataya hasta bense ona hastayım.

İsmi naz , aslında ismi gibi nazlıymış , ama bana hiç naz yapmıyor.

2,5 yaşında daha , çikolata gibi bişey.

Eklenen Resimler

Eski 01-05-2012, 20:37   #269
Ağaç Dostu

Alıntı:
Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti.

Tek tesellim meyvelerini bize ziyaret gelen 3 yaşındaki yeğenime yedirmiş olmamdı.

Bu yıl çilekleri koruma altına aldım.

Meyvelerinide mahallemizde oturan küçük çikolata canavarına söz verdim.

O çikolataya hasta bense ona hastayım.

İsmi naz , aslında ismi gibi nazlıymış , ama bana hiç naz yapmıyor.

2,5 yaşında daha , çikolata gibi bişey.
sn.taşevlibahçe
biz sele sele çilek ihraç ediyoruz.sen hala yaprakta mısın?selamlar.

Eski 01-05-2012, 21:11   #270
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Geçen yıl çilek denememiz çok uzun sürmedi malesef , meyveleri 3-4 tane oldu . Ayak altında kaldığı için kazaya kurban gitmişti. D
O halde çilekleri korumaya almak gerek.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025