agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni4756Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-01-2012, 10:09   #1
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Sefa bulduk Sayın Uzunok, teşekkür ederim.

İnanın bana, göletin üstünün açıklığı bizi de çok korkutuyor. Sulama yaptığımız zaman, su bitmeye yakın elimiz yüreğimizde, göletin içine korkarak bakıyoruz. Çok şükür bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadık ama her ne kadar etrafına tel örgü çevirmiş olsakta giriş kısmı kontrolsüz olduğu için çok emniyetsiz kalıyor.

Resimlerinize bakınca imrendim doğrusu...

Bizim vaz geçtiğimiz göletin üst kısmını siz ne de güzel değerlendirmişsiniz! Uygulamanızı, varsa eğer resimleriyle birlikte, biraz daha detaylandırarak anlatabilir misiniz lütfen.

Sanırım öncelikli yapılacak işler listesine bir kalem daha eklendi. Hem de en üst sıralara...

Saygılarımla,

mehmetckc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2012, 17:59   #2
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster

Uygulamanızı, varsa eğer resimleriyle birlikte, biraz daha detaylandırarak anlatabilir misiniz lütfen.

Kuyuyu yapım aşamasında hiç fotoğraf çekmek aklıma gelmemiş , Böyle bir forum ortamında paylaşılacağını da hiç düşünmemişim.

İşlerimizin yoğunluğu içersinde , biraz birşeyler karalayıp , anlatmaya çalıştım.

Kuyu derinliği 10 metre , taban 4mt x 5mt .
-Tabana 7 adet 60 lık delikli büz ve 1 adet 80 lik delikli büz.(delikler hilti ile açıldı.delikler yaklaşık 3-4 cm genişliğinde)
Onun üzerine bir sıra daha 7 adet deliksiz büz ve ağızları beton kapakla kapanıyor.
-delikli büzleri geçecek kadar mıcır dolduruldu.
-80 lik büzün üzerine 60 lık büz ters konarak yukarıya kadar baca yapıldı , toprakla dolduruldu.

Eklenen Resimler

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 10:54   #3
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafet Uzunok Mesajı Göster
İşlerimizin yoğunluğu içersinde , biraz birşeyler karalayıp , anlatmaya çalıştım.
Çok doyurucu bir anlatım olmuş Rafet Bey. Teşekkürlerimi sunarım...

Ayrıca uygulamanızın da çok parlak bir fikir olduğunu da belirtmek isterim.

Yalnız belirtmenizi istediğim bir husus var, bizim gölet içerisindeki su seviyesi mevsimine göre 3-4 metre arasında değişiyor. Sizin büzleri iki sıra yapmanızın sebebi su seviyesinin 1,5 metre olması mıdır? Yani yapmam gereken uygulama, gölet maksimum doluluk oranına sahip olduğundaki su seviyesine kadar büz döşemek mi olmalıdır?

Saygılarımla,

Eski 23-01-2012, 02:02   #4
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Çok doyurucu bir anlatım olmuş Rafet Bey. Teşekkürlerimi sunarım...

...... su seviyesine kadar büz döşemek mi olmalıdır?

Saygılarımla,

ALINTI: http://www2.dsi.gov.tr/kutuphane/dsi...bulten/106.pdf
DSİ. TEKNİK BÜLTENİ

[ATTACH]265415[/ATTACH
Sekil 1 - a) Bütün derinlik boyunca ve b) özel
derinlikte yeraltısuyu örneklemesi.

İkinci kuyu bizim bahsini ettiğimiz kuyu.
Sanırım, su akımı nedeni ile olabilecek çökme ve pompaya iri parçaların kaçmasını engellemek için.

Saygılarımla lütfen.

Eklenen Resimler

Düzenleyen mrduran : 23-01-2012 saat 02:07 Neden: ikinci kuyu...
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2012, 12:55   #5
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:

Sizin büzleri iki sıra yapmanızın sebebi su seviyesinin 1,5 metre olması mıdır? Yani yapmam gereken uygulama, gölet maksimum doluluk oranına sahip olduğundaki su seviyesine kadar büz döşemek mi olmalıdır?

Saygılarımla,
merhaba Sn. mehmetckc,

Büzleri iki sıra yapmamız , su seviyesinin 1.5 mt olmasının yanısıra , yaptığımız hacim hesaplarına göre toplanacak suyun bize yeterli olacağı kanatine vardık. Büzleride tasfiye edilen bir şirketten çok ekonomik ve toplamda 21 adet aldığımızdan dolayı , elimizdeki miktar kadar kullanmak istedik.

Büzlerle yapılan kuyu sisteminde randıman konusunda bir sıkıntı yok. yapımı işçiliği ve maliyeti sizin açınızdan daha hesaplı olacaksa aşağıda çizimini yaptığım taş duvar örme metodu da düşünebilirsiniz.

Büz veya taş duvar ile yapacağınız kuyuyu ne kadar derine indirirseniz o kadar verimli olur kanaatindeyim. Ben 10 mt'den daha derine inememiştim. çünkü 10 mt 'de dümdüz kaya zemine denk geldik ve kırılıp aşılacak gibi değildi. Benim su sadece bu kaya zemin üzerinden geliyor.

Sizin kuyu tabanı toprağa oturacağından dolayı , zemine 1 mt kadar mıcır döküp , daha sonra büz veya taş duvar örmeniz , size süzülmüş sürekli temiz su elde etmenizi sağlayacaktır.

not:sizin gölet ebadına göre çizim yapılmıştır.

Eklenen Resimler

Düzenleyen TaşevliBahçe : 23-01-2012 saat 15:22 Neden: ekleme
Eski 26-01-2012, 17:16   #6
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafet Uzunok Mesajı Göster
Büzlerle yapılan kuyu sisteminde randıman konusunda bir sıkıntı yok. yapımı işçiliği ve maliyeti sizin açınızdan daha hesaplı olacaksa aşağıda çizimini yaptığım taş duvar örme metodu da düşünebilirsiniz.

Büz veya taş duvar ile yapacağınız kuyuyu ne kadar derine indirirseniz o kadar verimli olur kanaatindeyim. Ben 10 mt'den daha derine inememiştim. çünkü 10 mt 'de dümdüz kaya zemine denk geldik ve kırılıp aşılacak gibi değildi. Benim su sadece bu kaya zemin üzerinden geliyor.

Sizin kuyu tabanı toprağa oturacağından dolayı , zemine 1 mt kadar mıcır döküp , daha sonra büz veya taş duvar örmeniz , size süzülmüş sürekli temiz su elde etmenizi sağlayacaktır.

not:sizin gölet ebadına göre çizim yapılmıştır.
Harikasınız Sayın Uzunok. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Yalnız bana sanki duvar mıcır üzerinde hareketli bir yapı oluşturup ileride problem yaratabilir gibi göründü. Betonarme bir yapıda bu problem olmaz ama onun da maliyeti çok yüksek olur. Uygulamanızı takip etmek hem fiyat, hem de güvenilirlik açısından daha makul olacak gibi.

Teşekkür ederim, bahara ilk işimiz belli oldu.

Çalışmamı gerçekleştirme imkanı bulursam, adım adım sizlerle de paylaşacağım.

Saygılar,

Eski 07-02-2012, 10:11   #7
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Alıntı:

Uygulamanızı takip etmek hem fiyat, hem de güvenilirlik açısından daha makul olacak gibi.
Yapmış olduğumuz uygulama dediğiniz gibi hem pratik hemde ekonomik olanı.Diğer alternatifler pahalıya çıktığı gibi uygulamasıda oldukça zor ve uzun süreç isteyen uygulamalar.

Hayırlısı olsun diyor , sabırsızlıkla bekliyoruz .

saygılar,

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025