View Single Post
Eski 13-01-2012, 16:50   #184
mehmetckc
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Sayın Uzunok,

Sayfanızı çok sürükleyici bulduğumu belirtmek isterim. Emeğinize sağlık...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafet Uzunok Mesajı Göster
Daha sonra su bulmalıydım ki tarlada hayat olsun.
zeytin dalı ile su araması yaptırdığım noktaya kepçe ile 10 metre derinliğinde 4-5 metre genişliğinde büyük kuyu açtırdım.kepçe ilk gün 8.5 metre derinliğe inebildi ve sonuç , gram su yok . deli oldum, büyük bir hayal kırıklığı içinde kepçe operatörünü tarlada bırakıp gittim. çok moralim bozulmuştu. sabaha kadar uyku uyuyamadım. sabah 6.30 da koşa koşa tarlaya gittiğimde ne göreyim, benim kuyuda bir karış yüksekliğinde su var . Hemen ellerimi havaya kaldırıp Allaha şükrettim. suyu bulmuştum. hemen kepçeyi tekrar çağırdım . Başladık kazmaya, 10 metre derinliğe ulaştığımızda , daha fazla derine inemedik çünkü dümdüz olan kaya zemine gelmiştik.kazma işini bıraktık, ertesi gün benim su seviyesi 1.5 metreye ulaştı.beton büzlerle kuyu dibine 7 sıra büz dizdim .onun üzerine ikinci 7 tane büz koydum , delikli olan birinci sıra büzlerin üzerine kadar 1 kamyon mıcır döktürdüm ve baca yaparak kuyuyu tamamladım.
şimdi 7 metre su seviyesi var . her defasında 15 ton su alabiliyorum.
Özellikle su ile yaşadığınız macera açısından tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Şöyle ki;

Zeytinliğimizde sulama suyunu, açtırdığımız bir göletten (tahmini ölçüleri 8X8X6) sağlamaktayız. Yalnız zamanla gölet duvarlarında çökme ve buna bağlı olarak gözlerde tıkanma dolayısıyla su kaybı oluşuyor.

Geçtiğimiz yıl tekrar iş makinası getirerek göleti temizlettik. Tabii ki her makina sokuşumuzda gölet biraz daha büyüyecektir.

Bu işe başladığımızdan beri göleti mevcut haliyle uzun yıllar kullanabilmek için bir formül arayışındayım. Uyguladığınız yöntem de yıllardır düşündüğüm seçeneklerden birisidir. Fakat malumunuz, elimizde böyle bir hazine varken, sonu hüsranla bitecek bir maceraya atılmak istemiyorum.

Siz beton büz etrafına çakıl doldurma yönteminden ne kadar randıman aldınız acaba? Sizce uzun vadede su kaybı yaşama riski var mıdır?

Saygılar,

mehmetckc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön