![]() |
|
![]() |
#511 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sn.maviş2 , Bahçemi gezip beğenmiş olmanıza memnun oldum. Teşekkür ederim.. Ben Zeytin ağaçları konusunda hazıra kondum. Aldığımda bazı delice olanlarını aşıladım. Düzenli budamasını yaptım. Sebze konusunda ve ağaçlar konusunda acemilik dönemini sizler gibi bu işleri hakkıyla yapan kişiler sayesinde atlatmaya çalışıyorum . İlginize ve sayfanızda sorduğum sorulara sabırla verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. sevgiler, saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
|
Acil durumlar için bırakmayı düşünüyorum. Kurulmuş olan düzeni bozmak kolay ama yapmak kolay değil. Birde kışın su seviyesi yükseldiğinde kuyuyu tahliye edip gözeneklerin açılması için kullanmayı düşünüyorum.. Teklifiniz olumlu cevaplanmadı , üzgünüm.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
ben de şansımı denemiştim zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
İsteyenin yüzü kara , vermeyen zenci.. ![]() ![]() saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Benim yaşadığım yerin yerli halkı geçim kaynağı tarım (bahçe, sera ve tarlada ) ben ve annem komşularımızdan öğrendiklerimizi uyguluyoruz. Tecrübelirimi sizlere aktarmaktan onur duyarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde kuruyan fidanlarımız... ![]() Biraz suyun azlığını , biraz da zamanın az oluşunu bahane ettik . Sonun da emek verip diktiğimiz fidanları böyle kurutmayı başardık. Kendime o kadar kızıyorum ki . ![]() Küçük dalgıç pompa aldım götürdüm bugün . Onuda kurup çalıştıramadım. Bir sürü hesapta olmayan aksilikler çıktı. ![]() Sebze fidanları aldım . Onları götürdüm dikeyim diye onlarıda dikemedim. ![]() Bu cumartesi günü bana hiç ama hiç iyi gelmedi. Ne yapmaya kalktıysam tersine gitti. ![]() Fişleri çektim , yoksa sigortalar atacak.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Geçmiş olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Yaşadıklarımdan öğrendiğim...
Alıntı:
Aynı problemleri benim de yaşadığımı biliyorsunuz. Bizim en büyük sorunumuz sürekli bahçede bulunamamak. Geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım; Haftasonu sulama sistemini kurmak için hafta içinde benzinli pompa vs. aldım. Cumartesi komşu ile gidip tüm boruları vanaları, damlama sistemlerini aldık bahçeye geldik. Öğlenden sonra tüm gün ot biçtim ama ot biçme işi bitmedi hava karardı. Akşam da pompayı ve tırpanı bizim meşhur konteynere koydum. Bu işi bitirmem lazım diye o akşam Karamürsel 'de bir otelde kaldım. Sabah erkenden gelip otların kalanını da biçip boruları döşeyecektim. Sonra bahçeye geldim, hava ısınmadan konteynerden tırpanı alıp işe başlıyayım dedim. Konteynerin kapısını bir türlü açamadım. Tırpan, pompa tüm sulama malzemeleri hepsi konteynerin içinde ama kapı açılmıyor. Kafayı yiyeceğim. Birde kapıyı akşam kapatırken denedim nasıl açılıp kapanıyor diye, ilginç bir mekanizması var çünkü. Bir saat uğraştım açamadım. Ağlayacağım neredeyse. Komşudan yardım isteyeyim dedim, adamlar yatıyor daha. Onuda uyandırmak istemedim. Lanet olsun dedim, arabaya binip İstanbul'a döneceğim , kararımı verdim. Arabanın anahtarını çantadan çıkartırken yere bir anahtar düştü. Meğer ben 2 saat boyunca İstanbul'daki evin anahtarı ile konteyneri açmaya çalışıyormuşum. Kaderci birisi değilimdir ama bahçe işi bana şunu öğretti; biz ne kadar zorlarsak zorlayalım, bazan işler kendi mecrasında ilerliyor. Olmuyor değiştiremiyorsunuz. Ben de tırpanla otları biçerken -o kadar özen göstermeme rağmen - geçen yıl ektiğim yeni fidanlardan ikisini farketmeden biçtim. O yüzden fazla kendinizi hırpalamayın bence de. Önce sağlık olsun. Gerisi gelir, yavaş olur , geç olur ama bir şekilde hallolur. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.Ozi'nin bahçesi , Bahçe yapıp zamanı olmayan herkes bu sorunları yaşayacaktır . Çok büyük hayal ve hevesle başlayan bazı işler , çıkan aksilikler yüzünden hüsran oluyor. periyodik olarak ilgi istiyor , canlı sonuçta yaşatılması lazım. Yaşadığımız tüm bu olaylar bize tecrübeyi getiriyor. Düşünüyorum da 3 yıl önce ilk başladığım noktadan çok uzak mesafedeyim. Ne yapmam gerektiğini tam öğrenemesemde , ne yapmamam gerektiğini biliyorum artık .. Tırpanla biçilen fidanları hatırlamak istemiyorum.. ![]() ![]() Evet sağlık olsun . Bizim huzurumuz ve sağlığımız önemli . saygılar , selamlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun lafın kısası bence bahçe işi bir mecara.bir tatlı acı.Bir tatlı yorgunluk .Sıçak havalarda sığına bileçeğin mekan.Son demlerde bir meşğuliyettir. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
|
8-10 tane fidan kaybettik. Su hayat demek diyoruz. Peki suyun içindeki hayatın da sona ermesine ne diyecez . Suyun içindeki de suya ihtiyacı olanda ölünce insan üzülüyor ister istemez... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Wesoorb 'u İnceledim gerçekten mükemmel bir ürün . 4-5 yıl etkisini sürdürmeside ürünü ekonomik kılıyor. Mahsuru yoksa siz kaça nerden aldınız . Özelden de atabilirsiniz.. wesorb30sn.wmv - YouTube |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İşin aslı üretici benim komşum, arkadaşım. Ver bitane deyip aldım. Bir görüşeyim bakayım, sizin o taraflara geliyordur. Görüştüm bir litresi 35 liraymış. Sitelerinden iletişim kurarsan kargo ile yollayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Bir sorum daha olacak , bir litre wesoorb 'u kaç fidanda kullanabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kesin ölçüyü bilmiyorum ama ağaç dikiminde her ağaca 5-6gram gibi gibi oldukça az miktarlar oluyor sanırım. Bir söyleyeyim foruma girdiğinde açıklasın. Telefonda sordum ağaç başına 50 70 grammış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Söylemişlerdir zaten ama ne olur ne olmaz hatırlatayım. Fidan dikerken wesoorb kullanımında biraz büyücek açılmş fidan çukurunun en dibine ve dış çeperlerine bir silindir şeklinde serpelemeli ki, kökler bu malzemenin tuttuğu neme doğru gitsin. Doğrudan köke gelecek veya değecek şekilde serpelenmemeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Sn TaşevliBahçe Ben iki sene önce 50 yaşındaki elma ağaçlarıma kullanmıya başladım.Beş sefer su verdiğm bahçeye senede iki kere su veriyorum.Hatta Bir tene dolusu su ile bir ay idare ediyor. hk50 Köydeki bahçe içinde uyğuladığım fotoğraflarım vardı bulamadım.Bulunca görürsün. Piyasada iki türlüsü var.Normal zirai ilaç satıçılarından veya internetten satış yapan yerlerden temin ediliyor.İnternete Su tutucular diye girdinmi çıkıyorlar. Tavsiye ederim.Benim bu elmalarda su tutucu varç Saygılar. Düzenleyen hk50 : 11-08-2012 saat 21:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
Bilgiler için herkese teşekkür ederim. 2-3 günde bir damlama ile sulama yapıyorum.Su yeterli değil ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
Aynı sulamaya rağmen diğerleri boyun bükerken bu biberler neden bu kadar iştahlı?.... Bahçeye her gidişimde onlarla ilgileniyor , onlarla konuşuyorum , güzel , verimli ve cömert olmalarının bununla bir ilgisi var mıdır? Her öğünde çokta severek tüketiyorum. Kahvaltıda dahi sıcak çayla nefis keyif alıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O kadar olumsuz geçen olaylardan sonra Bu yıl beni bahçeye bağlayan tek bu acı biberler diyebilirim. Onları keyifli gördükçe bende coşuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Bu süs biberlerini nasıl koparıyorsunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.Eriklibahçe , Hayatımızda hep tatlı olmuyor malesef , arada yakan tatlarda olması lazım. İzninizle hoşuma giden bir şiiri paylaşmak istiyorum. saygılar efendim.. Acı Biber Hayatı hiçe saydım Boşa saydım hayatı, Aşk hayatın tadıymış Bunu önce anlasaydım. Ayrılık aşkın zehri Aşkın biberiymiş ayrılık, Felek,hiç yanmazdım Biber sürmene ağzıma Eğer çocukcasına Aşk için ağlasaydım. Bense güldüm... Ayrılığı bilmeyişime gülmüşüm demek... Ben gençtim Felek Sen çocuk yerine koydun beni Biber sürdün ağzıma. Kendimden geçtim Her şeyden geçtim ben Tek aşktan geçemedim. Dilim yanık Dilim parça parça o biberden Zehri geçmese de dilimden Aşkım tek Yekvücuduz aşk içinde o ve ben. Alper Kürük |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Malesef aynı sorunu bende yaşıyorum . ![]() |
|
![]() |