View Single Post
Eski 05-08-2012, 16:01   #520
Ozi'nin Bahçesi
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Yaşadıklarımdan öğrendiğim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Mesajı Göster
Bahçemizde kuruyan fidanlarımız...

Biraz suyun azlığını , biraz da zamanın az oluşunu bahane ettik . Sonun da emek verip diktiğimiz fidanları böyle kurutmayı başardık.

Kendime o kadar kızıyorum ki .

Küçük dalgıç pompa aldım götürdüm bugün . Onuda kurup çalıştıramadım. Bir sürü hesapta olmayan aksilikler çıktı.

Sebze fidanları aldım . Onları götürdüm dikeyim diye onlarıda dikemedim.

Bu cumartesi günü bana hiç ama hiç iyi gelmedi. Ne yapmaya kalktıysam tersine gitti.

Fişleri çektim , yoksa sigortalar atacak....
Merhaba Sn. TaşevliBahçe,

Aynı problemleri benim de yaşadığımı biliyorsunuz. Bizim en büyük sorunumuz sürekli bahçede bulunamamak.

Geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım;
Haftasonu sulama sistemini kurmak için hafta içinde benzinli pompa vs. aldım.
Cumartesi komşu ile gidip tüm boruları vanaları, damlama sistemlerini aldık bahçeye geldik. Öğlenden sonra tüm gün ot biçtim ama ot biçme işi bitmedi hava karardı. Akşam da pompayı ve tırpanı bizim meşhur konteynere koydum.
Bu işi bitirmem lazım diye o akşam Karamürsel 'de bir otelde kaldım. Sabah erkenden gelip otların kalanını da biçip boruları döşeyecektim.
Sonra bahçeye geldim, hava ısınmadan konteynerden tırpanı alıp işe başlıyayım dedim.
Konteynerin kapısını bir türlü açamadım. Tırpan, pompa tüm sulama malzemeleri hepsi konteynerin içinde ama kapı açılmıyor. Kafayı yiyeceğim. Birde kapıyı akşam kapatırken denedim nasıl açılıp kapanıyor diye, ilginç bir mekanizması var çünkü. Bir saat uğraştım açamadım. Ağlayacağım neredeyse.
Komşudan yardım isteyeyim dedim, adamlar yatıyor daha. Onuda uyandırmak istemedim. Lanet olsun dedim, arabaya binip İstanbul'a döneceğim , kararımı verdim.
Arabanın anahtarını çantadan çıkartırken yere bir anahtar düştü. Meğer ben 2 saat boyunca İstanbul'daki evin anahtarı ile konteyneri açmaya çalışıyormuşum.

Kaderci birisi değilimdir ama bahçe işi bana şunu öğretti; biz ne kadar zorlarsak zorlayalım, bazan işler kendi mecrasında ilerliyor. Olmuyor değiştiremiyorsunuz.

Ben de tırpanla otları biçerken -o kadar özen göstermeme rağmen - geçen yıl ektiğim yeni fidanlardan ikisini farketmeden biçtim.

O yüzden fazla kendinizi hırpalamayın bence de. Önce sağlık olsun. Gerisi gelir, yavaş olur , geç olur ama bir şekilde hallolur.

Selamlar.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön