![]() |
|
![]() |
#751 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Murat burada 40 ağaç zeytin var. Üzeri dolu. 4 ton zeytin olur. Yağını yarıya diyor. Senin dağcıları getir.Toplayalım. Aramızda bölüşürüz. Dağa çıkacağınıza ağaca çıkmış olurdunuz... ciddiyim bak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
![]() Hey Allahım yaaa .. duyanda gerçek sanacak 40 ağaç ve 4 ton zeytin ölemi ? ![]() Ağaç sayısı doğru 40 ağaç var evet.. Biz köşeyi dönmüşüz de haberimiz yokmuş . Bana 100 lt yağ verin gerisi sizin olsun.. ne dersiniz ? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
|
Belirtmeyi unuttum 5 ağaç toplandı zeytini duruyor , geriye size 35 ağaç kaldı bu 5 ağacın zeytinide benden olsun.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
İzban ile Aliağa İstasyona gelelim diyeceğim ama Cumartesi olabilir ancak. Hava da yağmurlu değil. Pazar günü dağ etkinliğini iptal edemeyiz ki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yarın gel de ağaç gör... ciddiyim bak... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi geldim Fabrikada, daha çıkmamıştı... Bir parti 342 kg. geldi. Ona 5 kg. limon attım. Limonlar yeşil ve iriydi. Yağhane sahibi arkadaş bunlar geçmez belki dedi. Ben de yıkamadan hemen sonra kırıcıya girmeden, limonları 5 e 6 e bilerek attım... Soranlara bir şey biliyormuş gibi yayapıp; kaliteyi ve nefaseti arttırıyor dedim. İyi atmışım mı? ![]() Osman Ustam çok mu attım acaba?.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2012
|
zeytin toplama
biz gezen bilir olarak cumartesi gelmeyi düşünüyoruz zeytin toplamaya murat bey az önce yazdı ama nasıl gelebiliriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2012
|
cumartesi gelelim isterseniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
20-30 ağaç var, yağını yarıya toplayın diyorlar. 4 ton zeytin gelir. 6,5 kg.dan 1 kg. zeytin verir. 20 kişi olursanır 2-3 günde biter belki..Hemen söylüyüyim dağda deynekle gezmeye benzemez... ![]() Ne dersiniz. Sizin için ayarlıyayım mı?.. Yarıda bırakmak yok... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Bin bir emekle yetiştir, sonra toplatmak için adam ara. Çok üzücü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde sizi iyi atıcı biliyorduk. ![]() ![]() ![]() Tohum bankasının anahtarı sizde bahçede yetiştirdiklerinizden veya baharat adasında yetiştirdiklerinizin içerisinde bu ürünlerden varsa azda olsa değişik aromalı zeytinyağı elde edip eşe dosta hava atıp 5 katı fiyatada satabilirdiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
/
|
Alıntı:
![]() Sen cumartesi bana gel de balkonda çay içelim. Ya da yarın. Tüm gün evdeyim. İş yoksa beklerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
/
|
Akhisarlı arkadaşımız yazmış ama sonra silmiş. Belki böbürlenmek gibi olacak ama yazmadan edemiyorum. Sürekli doğa yürüyüşü yapıyorum hafta sonları. 17 sene oldu. Yağmur - soğuk - kar ve bunun gibi durumlarda yürüdüm ve arkadaşlar ile yürüdük. Güzel bir kıyafet katmanı ( Termal içlikler - kalın tabanlı dağ botları) ve düzgün bir çalışma sistemi ( Toplanan zeytinlerin en uygun açıda istiflenmesi) ile zeytinleri soğuk hava da da çok rahatça ve hızlıca toplayabileceğimize eminim. Urla da bir arkadaşın bahçede yapmıştık. Hemde yerden toplama ile. ![]() Her gün akşam eve dönüp sabah tekrar bahçeye gelmek yerine orada kamp atmayı tercih ederim ayrıca. Bazen hayal kurmakta yaşamanın besini oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfanızdaki gelişmeleri yakından takip ediyorum , Cümlemizin emeğinin karşılığını almak nasip olsun. saygılar sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var . Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Ön kırma işleminden sonra büyük silindir taşta ezilen zeytin , iyice hamur halini alıncaya kadar kazanlarda karıştırılıyor. 27 derecede Soğuk sıkma tabir edilen bu yöntem sayesinde yağ içersindeki faydalı vitaminler zarar görmemiş oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Seperatörde yağ ve acı su birbirinden ayrıldıktan sonra 7000 devirle dönen filtrelerden altın renginde yağımız akıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Hayırlı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2012
|
Mahsulünüzü hayırla ve afiyetle tüketmenizi dilerim. İstihsal safhasını çok iyi resimlemişsiniz. Elinize sağlık!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bereketli olsun, sağlık ve afiyetle tüketmek nasip olur İnşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Abi bereketli olsun sağlık ve afiyetle yiyin inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
sağlık ve afiyetle yiyin, arasıra ekmeğide bandırarakta yemenizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
|
Sn rise_com , Sn Ben fakir , Sn zafersu , Sn gtatas , ve Sn ykaya194 , Güzel temennileriniz için teşekkür ederim . Allah cümlemize sağlık bereket mutluluk ve huzur versin . saygılar selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2011
|
Allah huzur saglık bol kazançlar versin sayın Taşevli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl narlarımızı geç topladık . o yüzden çoğu döküldü . Kalan iki narda kabukları çatlamış vaziyetteydi . Tadı oldukça güzeldi ama.. Düzenleyen TaşevliBahçe : 16-01-2013 saat 11:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
/
|
Rafet bey rafet bey. Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan) Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor. Olmuyor böyle ama. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız ama vakit olmayınca elden bir şey gelmiyor . Bunlar hep tecrübe olarak ilerleyen zamanlarda bize döneceğini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|