![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
dileğim kayınperin sağlığına kavuşur... Sevgili dostum, bazen içimiz daralır bağrımıza bağrımıza vuranlardan, gündelik hayatın fırtınalı okyanusunda boğazımıza kadar suda bir o yana bir bu yana sallanan gemi gibi hissederiz kendimizi.. Yenilmiş gibisin dostum, halbuki yenilgiler çoğu zaman uyuyan enerjimizi harekete geçirir, ve her yenilgi yenilgi değildir... Bak ne diyor sevdiğim felsefeci Ortega Y. Gasset; ''Bize verilen yaşamın dakikaları sayılıdır ve boş olarak verilmiştir. İsteyin ya da istemeyin onu şu ve ya bu şekilde biçimde doldurmak zorundayız. Bundan ötürü yaşamın özü, onun kullanılışında yatar...'' Keyf aldığımız uğraşlarımız bir istasyon değildir, bir yolculuk biçimidir, bazen hayatın zorluklarına gülerek baktığımızda da mutlu oluruz... 'Doğanın bize satabileceği en pahalı mal mutluluktur' diyor Volter bir sözünde... Bakma sen kalbimizde kopan kıyametler; bu gece balkana çık ve gökyüzüne yıldızlara bak, en derin yerlerine; işte gerçek kıyametler orada kopuyor... Hiç bir şey umutlarımızdan vazgeçecek, sinirlenmemize değecek kadar önemli değildir... Böyle işler asla zor değildir, yapabileceğine inanıyorsan yapabilirsin, asla asla deme... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Sayın Ozi'nin Bahçesi, Mevlana'nın bir sözü var, karşımıza çıkan zorluklar hayatımızın dönüm noktalarını oluşturur diyor. Vazgeçmek en kolay çözümdür her zaman, ama sonucunda herzaman elde sıfır kalır. Ama sizin vazgeçmiyeceğinizi düşünüyorum. Emeksiz yemek olmaz. Ayrıca kayınpederinize de acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun |
|
|
|
![]() |
|
|