![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Kurşun dökekebilen, nuska yazbilen UBYİ üyesi aranıyor.
Merhaba, Bu yıl başımıza gelenleri daha önceki mesajlarımda yazmıştım. Kısaca özetlersek; 1-Elektrik işini halledemedik, 2-Sebzelerimizi ekemedik, 3-Konteyner siparişi verdiğimiz ilk firma bizi dolandırdı. 4-Sonra sipariş verdiğimiz konteyneri yerine yerleştiremedik, komşunun bahçesine koyduk. İkinci bir vinç gelerek konteyneri yerine koydu. 5-Konteynerın üzerine konulacağı 6 tane beton ayak döktürmüştük bir ustaya. Usta soğolsun süper iş çıkarmış. Ayakların ölçüsü tutmamış konteyner yarı boşta duruyor. Yeniden ayak yapmak lazım. Nasıl yapacağız bilmiyorum. 6-Sıcaklar başladı. Fidanlarımızın bazıları sulayamadığımız için kurudu. 7-Otlardan fidanlar görünmüyor, zaten susuz kalan fidanlarını suyunu da otlat tüketiyor. Otları biçmeye ve damla sulama işini halletmeye karar verdik. Elektrik olmayınca benzinli bir motor aldık. Suyu depoya pompalayıp, depodan da damla sulamaya verecek şekilde plan yaptık. Kayınpeder de gelmek istedi, yardım etmek için. Bahçeye vardık. Kayınpeder daha bahçe girişinde yere düşmüş caneriğine basıp kaymazmı. Bir ayağı altında kaldı ve kırıldı. Dört gündür hastahanerdeyiz. Bugün amliyat oldu . Umarım bir problem çıkmadan iyileşir. Bu kadar problemden sonra, bizim bahçe işi hacıya - hocaya kaldı diye düşünmeye başladım. kurşun dökecek, bahçeye nuska yazacak UBYİ üyesi varmı diye öncelikle sizlere sorayım dedim. Yoksa vazmı geçsek biz bu işten? Ne dersiniz dostlar. Fazlamı zorluyoruz şansımızı acaba? Hepinize kazasız belasız sağlıklı mütlü günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
dileğim kayınperin sağlığına kavuşur... Sevgili dostum, bazen içimiz daralır bağrımıza bağrımıza vuranlardan, gündelik hayatın fırtınalı okyanusunda boğazımıza kadar suda bir o yana bir bu yana sallanan gemi gibi hissederiz kendimizi.. Yenilmiş gibisin dostum, halbuki yenilgiler çoğu zaman uyuyan enerjimizi harekete geçirir, ve her yenilgi yenilgi değildir... Bak ne diyor sevdiğim felsefeci Ortega Y. Gasset; ''Bize verilen yaşamın dakikaları sayılıdır ve boş olarak verilmiştir. İsteyin ya da istemeyin onu şu ve ya bu şekilde biçimde doldurmak zorundayız. Bundan ötürü yaşamın özü, onun kullanılışında yatar...'' Keyf aldığımız uğraşlarımız bir istasyon değildir, bir yolculuk biçimidir, bazen hayatın zorluklarına gülerek baktığımızda da mutlu oluruz... 'Doğanın bize satabileceği en pahalı mal mutluluktur' diyor Volter bir sözünde... Bakma sen kalbimizde kopan kıyametler; bu gece balkana çık ve gökyüzüne yıldızlara bak, en derin yerlerine; işte gerçek kıyametler orada kopuyor... Hiç bir şey umutlarımızdan vazgeçecek, sinirlenmemize değecek kadar önemli değildir... Böyle işler asla zor değildir, yapabileceğine inanıyorsan yapabilirsin, asla asla deme... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Sayın Ozi'nin Bahçesi, Mevlana'nın bir sözü var, karşımıza çıkan zorluklar hayatımızın dönüm noktalarını oluşturur diyor. Vazgeçmek en kolay çözümdür her zaman, ama sonucunda herzaman elde sıfır kalır. Ama sizin vazgeçmiyeceğinizi düşünüyorum. Emeksiz yemek olmaz. Ayrıca kayınpederinize de acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Bahçeden vazgeçme konusuna gelince ASLA vazgeçmek yok diyorum.Sizin yaşadığınız olumsuzlukları okuyunca benim bahçede yaşadığım sıkıntılar aklıma geldi. Bahçede giriştiğimiz her işte bende aşılması zor sıkıntılar yaşadım.Esnaflık yaptığımdan bir yandan insanların problemlerini çözmek zorundasınız , bir yandan kendi sorunlarınızı. İnsanların olumsuz tavırları , davranışları gerçekten tahammül edilemez bir hal alıyor.İnsanlarla yaşadığımız her olumsuzluk onlardan bir adım daha geriye gitmemize sebeb oluyor. Komşu komşunun külüne muhtaçtır , ama nerdeeee millet birbirinin gözünü oyacak nerdeyse . Kısacası Yılmak yok efendim , kaldığımız yerden bir soluk alıp işimize devam. saygılar .... Düzenleyen TaşevliBahçe : 19-07-2012 saat 12:02 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Öncelikle kayınpederinize geçmiş olsun, ALLAH beterinden korumuş. Hacı/hoca olmadığım için kurşun dökme ve muska yazma yeteneğim yok. Ama çok iyi üfürürüm, siz üfürükçü de deyebilirsiniz. Şimcik sizin o yanlara doğru üfürdüm ve de siz şu anda her şeyin bi/na-tamamdan tam haline geldiğini göreceksiniz )). İyi bakın ama, iyi bakmaya ÇALIŞIN lütfen.Dualar bizden, gayret sizden. Ozi yeğen sizi yıkık görmesin. Ve de okuma yazmayı da söktü ise vay halinize. Sabır işine de bulaşın efendim )). Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. Baba 2 evladının çok yılgın olduğunu gözlemler, ve vasiyet eder onlara. - Ben ölünce tarlaya gömdüğüm defineyi bulup onla geçinirsiniz. Ölür gider. Oğlanlar define peşinde tarlayı kaz/boz allak bullak ederler, define neyin yoktur/bulamazlar. - Bu kadar kazdık bari..... Şansını arayanın şansa ihtiyacı var. Şans yaratmak isteyenlerin çalışmaya.... Zaman yettiğince, elinden geldiğince Düzenleyen mrduran : 21-07-2012 saat 00:18 Neden: son paragraf. |
|
|
|
|
![]() |
|
|