![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Patates fiyatları uçunca ,kabuklarıda değerli hale geldi. ![]() Soyarken göz kısımlarını ortaya aldım. ![]() Beklentim iki çuval. ![]() Yarım çuval olsada olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şaka bir yana Bereketli olsun inşallah... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merakımı yenemeyip zamanından önce eşelemesem dibini belki birkaç patates görebileceğim. Fındıktan büyüğünü görmedim, kendi ektiklerimden.Küsüyorlar herhalde. Bu yıl kararlıyım.Kuma ektim, kuruyana kadar bekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çuvala ekim yapın, ben iki sene önce 3 kilo kadar bir çuvaldan patates topladım. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ektim . Hemde biraz filizlenmiş olarak. ![]() Çıkar, çıkmaz ,sağdaki çuval sizin. Fikir hakkı olarak. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sefer böğürtlenler tutacak gibi. ![]() Nadide bir çiçeğin açması gibi geliyor bana. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2009
|
tebrikler okudukça resmen toprak kokusu aldım..... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın borleyci.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
soba borusu taktiğini uzunca bir süredir kulalnıyoum olur olmaz yerde biten erik vb meyve ağaçlarında çok iyi bir taktir böğürtlenleri çelikliyerek te çoğalta bilirsin inanılmaz hızlı kök atıyorlar. ve bahçeniz akhisarın tam oalrka neresinde mesajla bildirebilirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Süper fikirler ve yaklaşımlar. Seni izlemek ayrı zevk. Çalışmalarında kolaylıklar dilerim sayın abim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçenin fazla çiğnenmeyen bölümünde kuzu göbeği mantarı çıkmış. ![]() Üç tane . Belki seneye daha çok çıkar diye koparmadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Kuzu göbeği mantarı için mevsim erken ,fakat havalar iyi gidiyor.Çok harika görünüyorlar.Biz Nisan ayında ancak toplamaya başlarız. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Domuzların yiyecek bulmak için eşelendikleri yerde sökülmüş olarak bulduğum, bu çekirdekten çıkma minik zeytin fidanının yaprakları artık daha canlı. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Tunceli sarımsağı. Çok farklı yapısı var . ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ispanaklar yağmur yağdıkça büyüdüler. ![]() Rokalar çiçek açmaya başladı. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sayın Akhisarlı , maşallah ıspanaklar çok güzel görünüyor. ben bir türlü başaramadım ıspanak yetiştirmeyi . dikim yaptığım alan çok otlandı ,zaman olmadı derken bir yemeklik anca toplayabildim. offf ne güzel börek olur şimdi yapraklarından , dip kısımları da yumurtayla offf canım çekti valla ... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Dış ortamda bir türlü çıkmayan ceviz ve incir çubukları için sera yapmaya karar verdim. Aslında İsmail Kuzucu'nun serasındaki görüntüler teşvik edici oldu. Demirler mecburen ikiye kesildi. ![]() Sonra birleştirildi. ![]() Direkler yaklaşık 60 cm çakıldı. ![]() Yarım çember haline getirilmiş boru ve ara bağlantılar yapıldı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Boyandı. ![]() Uv li sera naylonu kaplandı. ![]() ![]() İçi çapalandı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() İncir bir hafta içinde yaprak çıkardı. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Sayın akhisarlı bahçenizin maşallahı var, ellerinize sağlık bende yeni bir üye olarak bahçe kurmaya çalışıyorum sizin teçrübelerinizden yararlanmayı çok isterim bereketli günler diliyorum size. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
On boy 3x4 kutu profil 200 Tl ve yedi boy 27 mm boru çatısı için 125 Tl . Uv li sera naylonu 140 Tl .Bir kutu elekrot ve iki kesici taş 20 Tl. Sera direk aralıkları normalde iki metrede bir yapıyorlar .Ben birbuçuk metre yaptım. Genişlik 4,5 metre ,Uzunluk 9 metre. Yan direk yüksekliği 2 metre. Ortasının yüksekliği.3.60 metre. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Karanfil olarak ,bu karanfili bilirdim.Kokusu çok güzel. ![]() ![]() Sahibinden izin alarak birkaç dal kopardım. ![]() Masraftan kaçınmayıp gıcır gıcır üç yeni plastik saksı bile aldım. ![]() Küçük olanlar tutarsa yoğurt kovasında tutsunlar.Onları isteyen olursa dağıtacağım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
maşallah efendim seranız çok güzel olmuş , hayırlı olsun . ölçü olarak ideal boyutlarda , 40 m2 bir ailenin her ihtiyacını karşılayacak düzeyde. sera çalışmalarını yakın takibe aldım. sizin tecrübelerinizden yararlanıp ilerde bende yapmayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki ay önce poşetlere ektiğim cevizler sera içinde çıkmaya başladı. Ayrıca dışarda sert rüzgar eserken ,sıcak sera ortamında çay demlemek oldukça keyifli. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Komşu bahçede ,hem çağla olarak hemde badem olarak çok güzel bir ağacı kurt sardı .Bu yıl zar zor yapraklandı. Bahçemde geçen yıl kendiliğinden çıkan bademlerin dallarına aşı yaptım . ![]() ![]() ![]() Tutmalarına sevindim .Bundan sonra benim bahçede aynı bademden üç ağaç olacak. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Cücüklenen kart soğanları toprakla buluşturmuştum.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğrudan yerine diktiğim ,mor yemiş dediğimiz incir , İlk bir kaç ay çok su istiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Ocak ayında poşet saksılara ektiğim cevizlerin ilk çıkanları. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine geç kalıp zeytinliği otlandırdım. ![]() Sürmek çok yorucu değil ama ![]() Şu pulluk temizleme işi olmasa.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|