![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Bu Tunceli sarımsağının , bir arkadaş bana, dört diş hediye etmesine kadar farkında değildim. ![]() Dört dişten biri çürüdü . Tutan ve sulamada kayırdığım üç sarımsaktan ikisi soğanlar gibi başak açtı . Başaklar kuruyunca tohumundan üretebilmek umuduyla başaklı ikisini söktüm. ![]() ![]() Üçüncüyü söktüğümde, kökü topraklı çıktı.Kök kısmında bir tane yavrusunu fark ettim. ![]() Diğerlerinin de sökülen yerdeki toprağını eşeleyince birer tane daha yavru sarımsaklardan buldum. ![]() Yavrularla beraber altı sarımsak.Başaklarıda önümüzdeki yıl arpacık soğanı yetiştirir gibi yetiştirmeye çalışıp çoğaltmak istiyorum. Olurmu? Bilmiyorum . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn Akhisarlı, Tunceli Sarimsagi'ni bildigimiz gercek sarimsak gibi mi koklendirdiniz? Ne yaptiginizi tarifleyebilir misiniz? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Alıntı:
Arpacık soğanı eker gibi. Saçalama değilde tek tek . Burada köylüler soğanları küçük bahçelere tek tek elle ,Üstü toprağa tam gömülmeden batırıyorlar . Soğanlar, toprak sıkmadığından daha iri ve dayanıklı oluyor. Bende öyle ektim. Diğer sarımsaklarla etkileşmesin diye soğanların ortasına ekmiştim . Bu sarımsak soğana daha çok benziyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Tesekkurler. Ne kadar surede koklenip filizlendi acaba? Alıntı: