agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2012, 16:40   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Teşekkürler Sayın FKY100 ve rise_com.

Eminim biliyorsunuzdur . Daha yağhaneden çıkar çıkmaz ekşi mayalı ekmeği şöyle bolca bandırıldığında zeytin yağına, sanki tadı bir başka güzel.

Sonradan, bu ilk sıkıldığında alınan meyve kokusu biraz azalıyor sanırım.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 16:53   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
....

Eminim biliyorsunuzdur . Daha yağhaneden çıkar çıkmaz ekşi mayalı ekmeği şöyle bolca bandırıldığında zeytin yağına..
Üzerine kırmızı toz biber ekmelisiniz...kendi kurutup öğüttüğünüzden.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 20:24   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Üzerine kırmızı toz biber ekmelisiniz...kendi kurutup öğüttüğünüzden.
Kayın valide kurutup öğütüyor .En acılısından çitil biberleri .


Kavanozun kapağını açılması bile hapşırık krizine tutulmama yetiyor.

Bunun yerine ekşi mayalı somun ekmeğinden kocaman bir dilim kızartılıp, yağın içine bandırılıp çekmesi için biraz bekletilir.

Sonra yazın yapılıp güneşte kurutulan biber domat karışımı salça sürülür üzerine bolca .

Usulüne uygun yenir .Usulu ,Üst dudakta kırmızı renkte ince rahmetli Ayhan IŞIK tarzı bir bıyık oluşturulur .bilerek farkına varılmaz biri gene salçamı yedin dendiğinde bıyıklar yıkanır.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 21:51   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Kayın valide kurutup öğütüyor .En acılısından çitil biberleri .


Kavanozun kapağını açılması bile hapşırık krizine tutulmama yetiyor.

Bunun yerine ekşi mayalı somun ekmeğinden kocaman bir dilim kızartılıp, yağın içine bandırılıp çekmesi için biraz bekletilir.

Sonra yazın yapılıp güneşte kurutulan biber domat karışımı salça sürülür üzerine bolca .

Usulüne uygun yenir .Usulu ,Üst dudakta kırmızı renkte ince rahmetli Ayhan IŞIK tarzı bir bıyık oluşturulur .bilerek farkına varılmaz biri gene salçamı yedin dendiğinde bıyıklar yıkanır.
Abi bizim hanım biber salçasına baharat, cevizi yağda kızartır. O da güzel oluyor

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 10:11   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
Abi, kuruyan ağaçlarımdan bir kaç resim daha. Sizin kuru ağacınızla benzerlik gösteriyor diye düşünüyorum.

Eğer ağaçlarınızın kuruma nedenini de tespit ederseniz merakla cevabı bekliyorum.

Eklenen Resimler
  
rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025