View Single Post
Eski 25-12-2012, 09:07   #209
Akhisarlı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badembaba Mesajı Göster
Bu japon eriklerinin bir cinsinden (tipi black diamonda benziyor)

İznik Mecidiyedeki köylü arkadaşlardan birisinin bahçesinde vardı. Satamamış dalında kalmış erikler, ayılar yiyor bari siz toplayın götürün şehirde hem dağıtırsınız hem yersiniz dedi.

Onlarca kilo topladık, hem yedik hem dağıttık. Çok sulu ve lezzetliydi. Fakat yedikten sonra ağızda acılık gibi değişik bir tad bırakıyordu, sizdeki black diamondlarda böyle birşey var mı? Black diamond zaten listemde var.. Tam olarak oradan alacağımı kesinleştirmedim

Name:  P1000114.jpg
Views: 2507
Size:  56.7 KB

Kesinlikle acılık yok. Hafif kırmızı içli bol sulu ve güzel aromalı tatlı bir erik

Tanıdık biri üç yaşındaki oğluna vermiş, sizin erikten başkasını yemiyor demişti.

Çocuk hoşuna gitmezse hemen atar.

Name:  P1000130.jpg
Views: 1887
Size:  55.3 KB

Bende black amber de var. Çok az daha iri oluyorlar sarı sert etli nispeten.

Yani farklı bir tat ama çok hoşuma gitmemişti.

Bu japon erik gurubundaki erikler henüz halk arasında yaygınlaşmadı.

Büyük marketler aşerenler için kış boyunca beklettikleri erikler angeleno. Piyasaya çoğunlukla bunlar çıktı .Buzhanede çok bekletildiklerinden tatları bozuldu. Görüntü kaldı.

Bu kocaman siyah erikleri denemek için alanlar memnun kalmadı . Anakarada büyük marketten aldıklarımı evde atmıştım.

Tozlayıcı niyetine aldığım santa roza ve formoza eriklerinin tadını beğenmiştim ambere göre.

Fiyat listesindeki fiyatlar pahalı göründü bana. Ama ismine doğru fidan veriyorsa es geçilebilir.

Ceviz chandler için mutlaka tozlayıcısını da bir köşeye dikilirse iyi olur.

Avustralya dutu.(bu ise)

Tadı güzel değil yol kenarlarında sulak yerlerde yayıldı gitti kendi kendine Yüzüne bakan yok .
Kışın dahi yapmaya çalışıyor çok güzel süs bitkisi olurdu ama etrafı kirlendiriyor. Yenmezmi ? yenir, tatlı değil.

Üstündeki meyveden anlaşılıyor.

Name:  SL736273k.jpg
Views: 4270
Size:  69.8 KB

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön