![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Petek bal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
petekli çam balı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Doğal petekli bal. insanlar buna kara kovan balı diyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Birinci çam balı hasatını 29/08/2017'de yaptım. Arılarımı, nüfusu gençleştirmek için 08/09/2017 tarihinde ovaya indirdim. Arı, polen yeterli olmadığı için çamda yavruyu yeteri kadar yapamıyor. Yeteri kadar yavru yapamayan kolonilerin nüfusu günden güne azalıyor. Arının yavru yapabilmesi için polene ihtiyacı var. Ovada sulanan tarlalar olduğu için polen de oluyor. Çamdaki arıları ovaya indirdiğim gün, ovada bulunan kolonilerden 13 tanesini de çam bölgesine götürmüştüm. Ovadaki arılar yavru, çamdaki 13 kovan da bal yaptı. Resimler çam bölgesinde bulunan 13 kovana ait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Çam bölgesinde bulunan arıların sağım zamanı gelmiş 4-5 gün sonra petekleri kovanlardan çekeceğim. Bu gün bir durum kontrolü yaptım. Durum resimlerdeki gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Dün gece ovadaki 40 kovan arıyı çam bölgesine, çam bölgesinde bulunan (Vişneli Köyü) 13 kovan arıyı da ovaya indirdim. Ovaya indirdiğim 13 kovan ballı, hava durumuna bağlı olarak 1-2 gün içinde bu kovanların balını hasat etmem gerekiyor. Çam bölgesine çıkardığım 40 kovan arıda da güzel kapalı yavru var. Çamdakilerden bal, ovadakilerden yavru bekliyorum ![]() Biraz daha yavru yapmasını istediğim 18 kovan da ovada kaldı. Şu an ovada 31, çam bölgesinde 40 kovan arım var. Bir taraftan da püren bölgesine yağacak yağmuru takip ediyorum. Geçen yıl yağmur geciktiği için püren çiçeğine gidememiştim. Önümüzdeki 10-15 gün içinde püren bölgesine iyi bir yağmur düşerse, ovadaki arıları püren çiçeğine götüreceğim. Haydi hayırlısı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|