agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-07-2017, 15:55   #1
Ağaç Dostu

mutlu_inan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2015
sn. kamil35 ürününüz bol kazancınız bereketli olsun; size bir konu hk. danışmak istiyorum, bu sene kışı atlatabilen 2.5 kovan arım vardı 2.5 diyorum çünkü 1 i çok zayıftı şu an oğul, oğul, oğul derken 14 kovan oldular anlayacağınız kovan sayısı çok iş yapacak kovan yok hepsinde 1 avuç arı bu kovanlarda kışı geçirebilmeleri için besleme hemen mi yapmam lazım yoksa ağustos 15 eylül gibi falan mı arıları beslemeye almalıyım?

mutlu_inan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2017, 00:19   #2
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mutlu_inan Mesajı Göster
sn. kamil35 ürününüz bol kazancınız bereketli olsun; size bir konu hk. danışmak istiyorum, bu sene kışı atlatabilen 2.5 kovan arım vardı 2.5 diyorum çünkü 1 i çok zayıftı şu an oğul, oğul, oğul derken 14 kovan oldular anlayacağınız kovan sayısı çok iş yapacak kovan yok hepsinde 1 avuç arı bu kovanlarda kışı geçirebilmeleri için besleme hemen mi yapmam lazım yoksa ağustos 15 eylül gibi falan mı arıları beslemeye almalıyım?
Merhaba, yazdıklarınızdan anlaşılan bu yıl bal alma ihtimaliniz yok. Bunun için beslemeye hemen başlayınız. Zayıf arıları birleştirip koloni sayısını 8-9 taneye düşürürseniz daha avantajlı olursunuz. Beslemeyi gün aşırı ve düzenli yapınız. Az ama düzenli besleme arıya yavru yaptırır. Bıkmadan düzenli beslerseniz kovanlarınız ortalama 7-8 çıta ile kışa girebilir. Kolay gelsin.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2017, 09:56   #3
Ağaç Dostu

mutlu_inan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Merhaba, yazdıklarınızdan anlaşılan bu yıl bal alma ihtimaliniz yok. Bunun için beslemeye hemen başlayınız. Zayıf arıları birleştirip koloni sayısını 8-9 taneye düşürürseniz daha avantajlı olursunuz. Beslemeyi gün aşırı ve düzenli yapınız. Az ama düzenli besleme arıya yavru yaptırır. Bıkmadan düzenli beslerseniz kovanlarınız ortalama 7-8 çıta ile kışa girebilir. Kolay gelsin.
Selamlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim arıları beslemeye hemen başlayacağım yalnız kolonileri birleştirebileceğimi sanmıyorum, sezon sonuna doğru arılar kuvvetlenmezse bir bilene kolonileri birleştirmesini rica ederim artık. Sağlıcakla kalın ürününüzün bol, keyfinizin yerinde olması dileklerimle tekrardan teşekkürler.

mutlu_inan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2017, 00:15   #4
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Dün arılıktaydım. Arılarım 7 Temmuz tarihinden beri Uşak'ın Güneli Köyü'nde uçuyor. Kaşbelen Köyü'nde arılarım çoğalmaya devam etti. Bu yıl oğul yılıydı. Boş kovanım kalmadı. Tabii ki oğul ile bölünen koloniler bal yapamadı. Hedef çam bölgesinde bal almak, önemli olan kolonilerin İzmir'e güçlü şekilde dönmesi...

Güneli Köyü'nde hayıtlar açmak üzere... Son 8 gün arıya hiç uğramadım. Ben yokken iyi iş çıkarmışlar. Yavru atışı güzel, az da olsa bal stoğuna başlamışlar.

16/07/2017 tarihi çekilen fotoğrafları paylaşıyorum.

Eklenen Resimler

Eski 18-07-2017, 00:20   #5
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Sekiz günlük ara biraz fazla olmuş. Arıya 3-4 gün önce uğrasam isabet olacakmış. Bazı kovanlar dalakları çok büyütmüş. İleride zorluk çekmemek için dalakları kopardım, yerine çıtalı petek verdim.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025