agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-07-2012, 23:14   #1
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Kolaylıklar diliyorum.Dört gözle satışını bekliyoruz.
Sayın hberbul, teşekkür ederim. Çam bölgesindeki hasat büyük ihtimalle Ramazan Bayramı'ndan sonra olacak. Bal satışını sitenin alış veriş bölümünde yapacağım.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 16:47   #2
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
kolay gelsin kamil bey bende bu arıcılıkla uğraşıyorum 20 kovankadar arım var bunlar dedelerimizden kalma çok eski arıla ırklarını bilmiyorum geçen sene ben suni kovana aldım birazını çita koymama rağmen petekleri kafalarına göre örüyorlar çitayla alakaları bile yok karakovan arısı olduğu içinmi acaba

mrduran beğendi.
macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 23:05   #3
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu Mesajı Göster
kolay gelsin kamil bey bende bu arıcılıkla uğraşıyorum 20 kovankadar arım var bunlar dedelerimizden kalma çok eski arıla ırklarını bilmiyorum geçen sene ben suni kovana aldım birazını çita koymama rağmen petekleri kafalarına göre örüyorlar çitayla alakaları bile yok karakovan arısı olduğu içinmi acaba
Sayın macuroğlu, çıtalarda temel petek var mı? Eğer çıtalarda temel petek yoksa ve bu çıtalar ilk defa kullanılan çıtalar ise arı kafasına göre petek örer.
Kovan içinde bir düzen sağlanırsa arı düzene uyar. Ben teme lpetek kullanmayacağım, petekler tamamen doğal olsun diyorsanız. Çıtalara çok az da olsa arıya yön verme açısından bir kaç cm lik temel petek takılabilir.

mrduran beğendi.
Eski 31-07-2012, 23:47   #4
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Galeri: 16
Sn. kamil35...
Eskiden dedemler köyde durudukları zamanlar dedem de arıcılıkla uğraşıyormuş...dedem öleli 15 sene oldu...artık Uşak'ta arıcılıkla uğraşan yok sanıyordum...geçen yaz köye gittiğimizde arı kovanları gördüğümde şaşırmıştım...fotoğraflara baktım da sizde bir süre Uşak ta bulunmuşsunuz...güzel bir meslektir heralde...

...nokta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 18:48   #5
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta Mesajı Göster
Sn. kamil35...
Eskiden dedemler köyde durudukları zamanlar dedem de arıcılıkla uğraşıyormuş...dedem öleli 15 sene oldu...artık Uşak'ta arıcılıkla uğraşan yok sanıyordum...geçen yaz köye gittiğimizde arı kovanları gördüğümde şaşırmıştım...fotoğraflara baktım da sizde bir süre Uşak ta bulunmuşsunuz...güzel bir meslektir heralde...
Uşak'ta arıcılıkla uğraşan epeyce insan var. Uşak'ın baharı güzel oluyor. Baharda arıcı arkadaşlarımızdan uşak'a arı götürenler oluyor. Ben 2007 ve 2010 baharında arılarımı Uşak'a götürmüştüm. Bu meslek hem zahmetli, hem de zevkli...

Eski 06-08-2012, 20:20   #6
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Sn kamil35
Bahçemize bir oğul geldi.Peteke yerleştirdik.Bundan sonra yapmamız gerekenler neler olaçak? Bilği verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürlerç

mrduran beğendi.
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2012, 01:39   #7
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Sn kamil35
Bahçemize bir oğul geldi.Peteke yerleştirdik.Bundan sonra yapmamız gerekenler neler olaçak? Bilği verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürlerç
Sayın hk50, oğulu nasıl bir kovana yerleştirdiniz? Fenni bir kovan mı yoksa karakovan mı?
Sorunuz benim cevap verebileceğim kadar açık ve net değil? Şuana kadar ne yaptınız? Bunu anlatmamışsınız? Yakınlarınızda bulunan bir arıcıdan yardım almanızı tavsiye ederim. Uygulamalı olarak arı bakımını öğrenmek en doğrusu... Buradan benim yazacaklarım havada kalır. Neyi ne kadar bildiğinizi bilmiyorum.

mrduran beğendi.
Eski 29-08-2012, 21:15   #8
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Nihayet çam balı hasadını gerçekleştirdim. Arılarımı 27/07/2012 tarihinde çam bölgesine götürmüştüm. Hasatı 28/08/2012 tarihinde gerçekleştirdim. Kovanlardan 100 civarında petek çektik. Çektiğim peteklerin yerine hiç petek vermedim. Kovan içinde kalan peteklerin aralarını hafif açtım. Peteklerin bitişiğine de boş çıtalar yerleştirdim. Bal gelimi devam ederse arılar doğal petek örmek zorunda kalacaklar.

Eski 01-09-2012, 22:44   #9
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Bu gün arılıktaydım. Bal sağımı sonrası arıları kontrole gittim. Son bir kaç gün içinde bal veriminde biraz düşme olmuş. İnşaallah bir yağmur olursa verim düzelecek.

Kovanın birinde bulunan doğal petekli bir çıtanın görüntüsü...

Eklenen Resimler

Eski 01-09-2012, 22:49   #10
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Bal sağımı sırasında arının kendisi için bıraktığım peteklerden görüntüler. AZ da olsa kapalı yavru var. Nufuslar epeyce azaldı. Ağustas ayı girdikten sonra kovan içindeki arı nufusları gün geçtikçe azalır.

Eklenen Resimler

Eski 18-09-2012, 16:44   #11
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 22-02-2010
sayın kamil35 hocam bu yıl ilkbaharda iki kovan arı alarak ilk arıcılık faaliyetine başladım.Fakat hiç bir bilgim olmadığı için arıları aldığım kişiden zaman zaman soru cevap şeklinde yardım alıyordum. İkinci kata ballık kovanı koyduğumda araya kraliçe arının yavru atmasını önleyecek perdeyi söylemeyi unuttuğu için bu yıl üst kat hep yavrulu petek oldu.Şimdi ben bu yıl bal alamayacak mıyım?Bu saatten sonra ne yapabilirim.Bana bundan sonraki adımların neler olduğunu anlatabilirmisiniz.Teşekkürler.

mrduran beğendi.
gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 21:46   #12
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulbirsen Mesajı Göster
sayın kamil35 hocam bu yıl ilkbaharda iki kovan arı alarak ilk arıcılık faaliyetine başladım.Fakat hiç bir bilgim olmadığı için arıları aldığım kişiden zaman zaman soru cevap şeklinde yardım alıyordum. İkinci kata ballık kovanı koyduğumda araya kraliçe arının yavru atmasını önleyecek perdeyi söylemeyi unuttuğu için bu yıl üst kat hep yavrulu petek oldu.Şimdi ben bu yıl bal alamayacak mıyım?Bu saatten sonra ne yapabilirim.Bana bundan sonraki adımların neler olduğunu anlatabilirmisiniz.Teşekkürler.
Sayın gülbirsen, kovan içinde bal varsa alırsınız. Şu anda peteklerin hepsi yavrulu değildir. En sağ ve en soldaki peteklerde bu tarihte yavru olmaz. Kovan açılıp ne kadar yavrusuz ve ballı petek varsa alabilirsiniz. Yani kovanın her yerini karıştırın yavrusuz ballı petekleri alın. Arıya da kışlık yiyeceğini bırakın
Araya ana ızgarası koymuş olsanız ve anayı alt katta biraksaydınız üstkat tamamen alınabilirdi. Bu sekilde petekler de esmerleşmezdi. Bilindiği gibi arının yavruda kullandığı petekler esmerleşiyor. Neyse bunlar sorun değil. Bal sağım makineniz varsa petekleri süzersiniz olur biter. Süzme balı saklamak da daha kolay.
Bir de ben hiç ana ızgarası kullanmıyorum. Arı isteğine göre yavru atıyor. Yalnız şöyle bir durum da var biz burada esas bal sağımını çamda yapıyoruz. O zamanda yavru iyice azalmış oluyor.
Size bereketli hasatlar dilerim. Hatta resimleyip, buradan paylaşırsanız; hoş olur.

mrduran beğendi.
Eski 23-12-2012, 21:27   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Varrao için oksalit yaptınız mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 21:57   #14
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Varrao için oksalit yaptınız mı?
Sayın Denizakvaryumu, oksalik asit kullanmadım. Buranın hava şartları oksalik asit için uygun değil. Zayıf koloniler hariç peteklerde az dahi olsa yavru oluyor. Burada tüm gün sıcaklık ortalamasının 10 derecenin altına düştüğü gün sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Oksalik asit için 0-5 derece arası sıcaklıklarda kullanılması gerektiği söyleniyor.
Bal sağımı sonrası 7 gün arayla iki defa perizin uyguladım. Jel olarak formik asit de kullanacağım.

Eski 01-02-2013, 03:28   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-02-2013
Aranıza yeni katıldım

Aranıza bir tabiatsever olarak yeni katıldım forumdaşlarıma güzel paylaşımlar dilerim.

Alperkon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 15:10   #16
Ağaçsever

kilicaslan3561's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2013
Kazan olması gereken ekipmanlardan biri. 45 dereceye dikkat etmek lazım. Kamil bey bu konuda hassas. Bol ürünlü mevsimler.

kilicaslan3561 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 23:14   #17
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Brokoli çiçekleri

Bu fotoğrafları Mart sonunda çektim. Arı bu çiçeğe konuyor.

Eklenen Resimler

Eski 08-10-2013, 13:33   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-08-2013
Galeri: 1
Kamil Bey,
Artvin'den bal getirtmiştik, tadı çok keskindi, hemen kristalize oldu, kavanozun üstü sıvı altı kristalize şeklinde tutuyorduk. Bir süre sonra, açık olan kavanozda ekşime kokusu oluştu, kötü kokuyordu. Kapalı olan kavanozlardan birisini açtım onda da hafif şekilde bir ekşime kokusu vardı, balları attım. Balın alınmasından itibaren 10 ay falan geçmişti bu arada. İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum, normal midir?

tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2013, 14:23   #19
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tkorkunckaya Mesajı Göster
Kamil Bey,
Artvin'den bal getirtmiştik, tadı çok keskindi, hemen kristalize oldu, kavanozun üstü sıvı altı kristalize şeklinde tutuyorduk. Bir süre sonra, açık olan kavanozda ekşime kokusu oluştu, kötü kokuyordu. Kapalı olan kavanozlardan birisini açtım onda da hafif şekilde bir ekşime kokusu vardı, balları attım. Balın alınmasından itibaren 10 ay falan geçmişti bu arada. İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum, normal midir?
Bal bozulmayan bir gıdadır. Hatta 10 ay gibi bir sürede bu mümkün değil. Kıristalize olabilir bu normal bir durum ancak, ekşime yapmaması lazım.
Birinci ihtimal bal olgunlaşmadan hasat edildi. Gelen nektar kovan içinde işleme tabi tutulur ve su oranı iyice düşürülür. Bal hasat tarihi gelmeden hasat edilmiş olabilir.
İkinci ihtimal bala karışım yapılmış olabilir. Bu karışımda da su oranı olması gerekenin üzerinde ise ekşime kaçınılmaz olur.

Eski 01-11-2013, 10:18   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2011
kamil bey 30 tane boş kovan yaptırdım polenli ama tabanlarında boşluklar var begenmedim plastik tabanları tavsiye edermisiniz

mustafa hak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2013, 15:38   #21
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hak Mesajı Göster
kamil bey 30 tane boş kovan yaptırdım polenli ama tabanlarında boşluklar var begenmedim plastik tabanları tavsiye edermisiniz
Mustafa Bey, ben plastik tabanlardan memnunum. Bu tabanlarla iyi polen toplanıyor. Havalandırma da güzel nakliyede rahat oluyor. Arının boğulma tehlikesi yok. Alt havalandırması iyi kışın kovan içi rutubetlenmiyor. Anlattıklarım İzmir şartlarındaki tecrübelerim. Arının kovanda kışlaması sizin bölgede nasıl olur, onu siz değerlendirin.

Eski 16-08-2014, 00:34   #22
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

On çıtalık bir kovan. Sıcaktan bunalmasın diye üzerine boş bir kat koymuştum. Yukarı doğru dalak yapmış. Resim 13/08/2014 de Torbalı Tulum Köyü'nde çekildi.
Arıları çam bölgesine götürmek için kovan içlerini düzenledim. Ballı peteklerden 24 tane petek aldım. Böylece az da olsa ilk bal hasadını gerçekleştirmiş oldum.

Eklenen Resimler

Eski 11-09-2014, 21:19   #23
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Kovanlarımın 25 tanesini 22/08/2014 tarihinde Kamberler Köyü'ne götürdüm. Yedişer gün ara ile iki defa kontrole gittik. Arıları Kamberler Köyüne götürdüğümüzde peteklerin üst kısımlarında çiçek balı, alt kısımlarında ise kapalı yavru vardı. On dördüncü gün yapılan kontrolde peteklerin büyük bir bölümü balla dolmuş yavru iyice azalmıştı. İnşallah yarından sonra ilk çam balı hasadını gerçekleştireceğim. Hasat edilecek balda tahminen %40-45 oranında çiçek balı olacak. Verimli bir hasat olacağını ümit ediyorum.
Hadi hayırlısı...

Eski 01-11-2013, 13:18   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-08-2013
selamlar Kamil bey paylaşımlarınız çok güzel olmuş büyük keyifle ve zevkle tümünü okudum, yalnız bir konuyu merak ettim , arılarınızın konakladığı yerlerde sizde geceleri kalıyormusunuz hani hırsızlık olayından ötürü konaklama süreside uzun oluyor sizin için sanırım zordur bu ortamlarda geceyi geçirmek Allah kolaylık versin ..saygılar...

hakan035 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2013, 15:29   #25
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakan035 Mesajı Göster
selamlar Kamil bey paylaşımlarınız çok güzel olmuş büyük keyifle ve zevkle tümünü okudum, yalnız bir konuyu merak ettim , arılarınızın konakladığı yerlerde sizde geceleri kalıyormusunuz hani hırsızlık olayından ötürü konaklama süreside uzun oluyor sizin için sanırım zordur bu ortamlarda geceyi geçirmek Allah kolaylık versin ..saygılar...
Aleykümselam Hakan Bey, arıların başında kalmıyorum. Güz döneminde 10-15 günde bir arılığa uğrarım. Bizim arılar Allah'a emanet
Arıları güvenli yerlere koymaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar bir tane arılı kovan bir tane de eski bir körüğüm çalındı. Hırsız, hızlıca paraya çevirebileceği eşyayı çalar. Kovanları çalacak kişinin hem hırsız hem de arıcı olması gerekir. Hırsızlar arılardan korkuyor

Eski 28-09-2014, 23:52   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-08-2011
bunlarda benım kovanlarım acemı arıcıyım

ustaeller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2014, 22:38   #27
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Kamberler Köyü'ndeki arılığımdan görüntüler. Fotoğraflar çekileli 45 gün kadar bir süre geçti. Fotoğraf makinesinin aktarma kablosu bir süredir kayıptı. Nihayet bu gün kablo bulundu. Arılığın bulunduğu yer ve bal sağımı sonrası bir kovanın görüntüsü... İyi seyirler.

Eklenen Resimler

Eski 31-10-2014, 15:53   #28
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Arılarımı 28/10/2014 akşamı püren bölgesine naklettim. Arılarım 29/10/2014 tarihinden beri püren çiçeğine konuyor. Püren tam açmış değil %10 ancak açık. Çok güzel yağmur yağdı. Hava kırağı yapmaz ise güzel bir verim bekliyorum. Arıların nüfusu çok düştü. Arılar pürende kış için yavru atacaklar. Kışa genç bir nüfus ile girersek, baharda arılarımız çok hızlı bir şekilde gelişir.

Önümüzdeki günlerde arıları kontrole gideceğim. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Eklenen Resimler

Eski 06-11-2014, 14:11   #29
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Arılarım püren çiçeğinde...

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2014, 15:43   #30
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Dağ çileği çiçekleri...

Dağ çileği ballı bir bitkidir. Çiçeklerin ağzı yere bakmaktadır. Bir çok çiçeğin yağmurda nektarı yıkanır. Dağ çileğinin çiçekleri yere baktığından nektarı pek zarar görmez.

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026