![]() |
Alıntı:
|
Bu yıl çiçekler geçikti galiba. Benim 3 yaşındakiler de daha yeni tomurcuklanma başladı. Açınca fotoları koyacağım.
|
Ben de çiçek konusundaki sabırsızlığımdan, drhegeli referansı ile 6-10 " boylarında 2 farklı renkte triple flowers ,kar beyazı sipariş ettim ,bakalım bu yıl çiçek görebilecek miyiz?
|
1 Eklenti(ler)
Aşağıdaki fotoğraf sevgili selcuk44 ağabeyin bitkisine ait: A obesum 'Pinky'. Yaklaşık 15 gün önce çekildi... Umarım bizimkiler kıskanır da kendi çiçeklerini gösterirler...
|
1 Eklenti(ler)
Dallanması için kestiğim ebesum inatla uzamaya devam ediyor ve sanırım sonunda yeter deyip çiçek açacaktır.
Eklenti 316585 |
bu bitki bol güneş seviyor. benim evim yazın güneş alıyor sıkıntı yok ama kışın güneş görmüyor bu konuda ne yapabiliriz suni ışık ile sorunu çözebilir miyiz ?
|
Kışın uyuklamaya geçecek ışık ihtiyacı nispeten azalacak ama ondan daha önemlisi gerekli sıcaklık isteğini karşılamanız gerekecek.
|
1 Eklenti(ler)
Elimdeki adeniumlardan birkaçı
|
Arkadaşlar bu kazık kök dediğiniz ince olan köklermi kalın olan köklermi hangisi kesilmesi gerekiyor birde dallanması için tam üsttenmi kesmek gerekiyor.
|
Alıntı:
Üstten kesmekten kastımız filizin körelmesi fotoğraf makinası akşama gelecek kestiğim ve kesmediğim iki adet aynı tür bitkinin fotoğraflarını yüklerim. Bence Arabicum gibi gövdeye gitmeye meyilli olan türlerde filizi köreltmemek 5 yıllık bir bitkide 2 yıl geriden gelmek gibi bir şey olacak sanırım... Kesimden iki haftaki sonra farkı görünce şok oldum neyse yorumları fotoğraflardan sonra siz yapın :) |
Sayın Mete bey resimleri merakla bekliyorum benim fidelerim nerdeyse 1 yaşında oldu galiba kolay ayırt edilir dallanma olmadı onun için üstten kesmem gerekiyor galiba kalın ve sert olan kökleri kesmeliyim yanlış anlamamışımdır inşallah.
|
Bu mevsimde saksıdan çıkarıp kök kesmenin çok uygun olacağını sanmıyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Yaz ve kış balkondalar.
ve işte güzellikleri . |
Adenium
2 Eklenti(ler)
Aynı tohumlar aynı çimlendirme zamanı her şey aynı ama sadece birisine 2-3 hafta önce filiz alma işlemi yapıldı fark ortada...
Eklenti 316967 Eklenti 316968 |
Alıntı:
|
Neden yana yakına cicek istiyoruz ?
Adeniumların en belirgin ,onları özel kılan yanı tombul gövdeleri köklerin sarmal şekli. sıradan cicekleri beni cezbetmiyor :o |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Adenium tarifi yanlıştır. Onları özel kılan, heykel zerafatinde bir gövde üzerinde çok sayıda çiçek (*) olmasıdır.;) Eklenti 317003 Fotoğraflar Adenium Yahoo Group'tan alıntıdır. Çiçekler ne kadar da sıradan...:D (*) Piyasadaki tek adenium kitabının adıdır : Adenium: Sculptural Elegance, Floral Extravagance |
Sayın drhegeli yahoo guruptan alıntı yerine bu sitede yetişmiş bizlerin Adeniumunu görücüye cıkarsaydınız keşke :p
ben illaki cicek niye dedim adeniumu yetiştirmenin amacı bahsettiginiz gibi heykel görünümlü bir bitkiden bahsedeceksek haklısınız yoksa cılız bir bitkinin bak bir cicek demek te okadar itici geliyor bana arkası malüm vav muhteşem ya. Hicmi zakkumun cicegini yakından görmedin demezlermi adama :rolleyes: |
Sayın İris, bizimde hedefimiz kendi adeniumlarımızı sergilemek ama en büyüğü henüz 3 yıllık....Daha önceden bu bitkiden haberimiz yoktu...
Bunlarsa 20-30 yıllıkmış...... Bu güzellikler bizi motive ediyor, hedef belirliyoruz... |
Çiçek konusunda okuduğum 1-2 bilgiyi de ben eklemek isterim. Adeniumu gövdesi kadar çiçeklerinin uzun süre kalması da ayrı bir tercih sebebi diye okudum,yanlış mı dostlar? Yapma çiçek gibi o alımlı gövdeleri ile az bir bakımla aylarca çiçekli şekilde durmaları farklı yapan. Sadece gövdesine vurulsak ficus dolu peyzajcılar, bonsai diye satıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 317279 Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır.:( |
Alıntı:
O güzelliği çiçeklerle taçlandırmak daha ayrı keyif verecektir elbette. |
2 Eklenti(ler)
Sayın Drhegeli´nin verdiği adenium tohumunun fideciklerim.
Eklenti 317312 İlk bebişim. Eklenti 317313 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim adeniumlar; çiçeğe filan gerek yok bence, ben dobiş hallerini çok sevdim :p
Eklenti 318192 Hidrokültürde büyütüyorum. Piyasada satılan normal besinler yeterli gelmeyip tepedeki tüm yapraklar neredeyse beyaz çıkınca demir sülfat kullandım, 1 haftada toparladı... Sayın Tura'ya beni bu güzelliklerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim!! |
Benim adeniumların plastik bardaklara tohumdan diktim. Onları bonzai yapmak istiyorum. Ne zaman bir büyük kaselere alabilirmiyim? Fidecikleri şaşırmak için boyları kaç santim olmalı? Dikim yazın uygun mu? Dikim harcı için torf, dere mili toprağı, Dere kumu, ponza taşı, kırmızı toprak, Yanmış havan gübresi ve tavuk gübrem var. Bunlardan hangileri uygun olur? **** kökünü oynatmadan küçük bir saksıya dikip biraz büyüdükten sonramı bonzai çalışmasına başlıyayım? Kusura bakmayın bu konuda bilgim yok, tecrübemde yok. Bana yardım edebilirmisiniz?:):)
|
Alıntı:
Sanırım bana pek güvenmiyorsun :) |
Emin olmak istedim. Bin ölç bir biç hesabı. Herkese sorular sorarım ona göre karar veririm. Bu konuyu çok iyi araştırman lazım ki hata yapman olasılğım azalsın. Bu konusunun yabancısıyım. Araştırmak ve öğrenmeliyim. Bu konuyu tohumlar elime geçtiğinden beri her yerden araştırıyorum. Bonzai ağaçlarına hayran oldum.:):D
|
Alıntı:
Ayrıca adımı zikretmiş olmanız, büyük bir incelik. Kendim yetiştirmiş gibi heyecanlandım. |
Sorun
Alıntı:
Şimdi aklımdan geçen saksılardan bitkileri çıkarıp köklerine zarar gelmesini önlemek için bir kova suyun içinde hafifçe sallamak. Sonra kökler torftan kurtulduktan sonra % 40 kum % 60 torf bir karışım yapıp tekrar içine dikeceğim. Bitkiler tehlikede bu mevsimde yapmayı istemezdim ama iyice semizlendiler öleceklerini sanmıyorum sizce ne yapmalıyım ? Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025