agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Adenium (Çöl gülü) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/6486.htm)

drhegeli 07-07-2012 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 995034)
...sabah akşam tomurcuk arıyorum...

Olmuş bunlar. Çiçeklenmeleri yakındır. Takibe devam...

agozce 07-07-2012 22:28

Bu yıl çiçekler geçikti galiba. Benim 3 yaşındakiler de daha yeni tomurcuklanma başladı. Açınca fotoları koyacağım.

zevren07 08-07-2012 11:32

Ben de çiçek konusundaki sabırsızlığımdan, drhegeli referansı ile 6-10 " boylarında 2 farklı renkte triple flowers ,kar beyazı sipariş ettim ,bakalım bu yıl çiçek görebilecek miyiz?

drhegeli 08-07-2012 12:06

1 Eklenti(ler)
Aşağıdaki fotoğraf sevgili selcuk44 ağabeyin bitkisine ait: A obesum 'Pinky'. Yaklaşık 15 gün önce çekildi... Umarım bizimkiler kıskanır da kendi çiçeklerini gösterirler...

kalambaklı 08-07-2012 16:31

1 Eklenti(ler)
Dallanması için kestiğim ebesum inatla uzamaya devam ediyor ve sanırım sonunda yeter deyip çiçek açacaktır.
Eklenti 316585

keremcimen80 09-07-2012 12:11

bu bitki bol güneş seviyor. benim evim yazın güneş alıyor sıkıntı yok ama kışın güneş görmüyor bu konuda ne yapabiliriz suni ışık ile sorunu çözebilir miyiz ?

memet 09-07-2012 13:14

Kışın uyuklamaya geçecek ışık ihtiyacı nispeten azalacak ama ondan daha önemlisi gerekli sıcaklık isteğini karşılamanız gerekecek.

memet 09-07-2012 14:49

1 Eklenti(ler)
Elimdeki adeniumlardan birkaçı

nılgun_dogan 09-07-2012 17:46

Arkadaşlar bu kazık kök dediğiniz ince olan köklermi kalın olan köklermi hangisi kesilmesi gerekiyor birde dallanması için tam üsttenmi kesmek gerekiyor.

Mete Tiren 09-07-2012 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 996209)
Arkadaşlar bu kazık kök dediğiniz ince olan köklermi kalın olan köklermi hangisi kesilmesi gerekiyor birde dallanması için tam üsttenmi kesmek gerekiyor.

Evet kökler içinde biraz daha kalın sert bir kök var küçük fidelerde zor bulunuyor bende bayağı aradım ilk fidelerimde. Neredeyse hepsi aynı fark etmek çok zor.

Üstten kesmekten kastımız filizin körelmesi fotoğraf makinası akşama gelecek kestiğim ve kesmediğim iki adet aynı tür bitkinin fotoğraflarını yüklerim. Bence Arabicum gibi gövdeye gitmeye meyilli olan türlerde filizi köreltmemek 5 yıllık bir bitkide 2 yıl geriden gelmek gibi bir şey olacak sanırım...

Kesimden iki haftaki sonra farkı görünce şok oldum neyse yorumları fotoğraflardan sonra siz yapın :)

nılgun_dogan 09-07-2012 18:34

Sayın Mete bey resimleri merakla bekliyorum benim fidelerim nerdeyse 1 yaşında oldu galiba kolay ayırt edilir dallanma olmadı onun için üstten kesmem gerekiyor galiba kalın ve sert olan kökleri kesmeliyim yanlış anlamamışımdır inşallah.

memet 09-07-2012 20:19

Bu mevsimde saksıdan çıkarıp kök kesmenin çok uygun olacağını sanmıyorum.

Gül Batur 09-07-2012 21:30

2 Eklenti(ler)
Yaz ve kış balkondalar.
ve işte güzellikleri .

Mete Tiren 09-07-2012 22:55

Adenium

2 Eklenti(ler)
Aynı tohumlar aynı çimlendirme zamanı her şey aynı ama sadece birisine 2-3 hafta önce filiz alma işlemi yapıldı fark ortada...

Eklenti 316967
Eklenti 316968

agozce 10-07-2012 02:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 996327)
Yaz ve kış balkondalar.
ve işte güzellikleri .

Çiçekler çok güzel ama yapraklar kırmızı örümcek olmuş.

iris41 10-07-2012 06:43

Neden yana yakına cicek istiyoruz ?
Adeniumların en belirgin ,onları özel kılan yanı tombul gövdeleri köklerin sarmal şekli.
sıradan cicekleri beni cezbetmiyor :o

drhegeli 10-07-2012 12:04

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 996409)
Neden yana yakına cicek istiyoruz ?
Adeniumların en belirgin ,onları özel kılan yanı tombul gövdeleri köklerin sarmal şekli.
sıradan cicekleri beni cezbetmiyor :o

"Ben çiçek istemiyorum" anlaşılırdır. "Siz niye istiyorsunuz?" ise anlaşılmaz...:cool:

Adenium tarifi yanlıştır. Onları özel kılan, heykel zerafatinde bir gövde üzerinde çok sayıda çiçek (*) olmasıdır.;)
Eklenti 317003
Fotoğraflar Adenium Yahoo Group'tan alıntıdır. Çiçekler ne kadar da sıradan...:D

(*) Piyasadaki tek adenium kitabının adıdır : Adenium: Sculptural Elegance, Floral Extravagance

iris41 10-07-2012 21:41

Sayın drhegeli yahoo guruptan alıntı yerine bu sitede yetişmiş bizlerin Adeniumunu görücüye cıkarsaydınız keşke :p
ben illaki cicek niye dedim adeniumu yetiştirmenin amacı bahsettiginiz gibi heykel görünümlü bir bitkiden bahsedeceksek haklısınız yoksa cılız bir bitkinin bak bir cicek demek te okadar itici geliyor bana arkası malüm vav muhteşem ya.
Hicmi zakkumun cicegini yakından görmedin demezlermi adama :rolleyes:

agozce 10-07-2012 21:52

Sayın İris, bizimde hedefimiz kendi adeniumlarımızı sergilemek ama en büyüğü henüz 3 yıllık....Daha önceden bu bitkiden haberimiz yoktu...

Bunlarsa 20-30 yıllıkmış......

Bu güzellikler bizi motive ediyor, hedef belirliyoruz...

zevren07 11-07-2012 08:46

Çiçek konusunda okuduğum 1-2 bilgiyi de ben eklemek isterim. Adeniumu gövdesi kadar çiçeklerinin uzun süre kalması da ayrı bir tercih sebebi diye okudum,yanlış mı dostlar? Yapma çiçek gibi o alımlı gövdeleri ile az bir bakımla aylarca çiçekli şekilde durmaları farklı yapan. Sadece gövdesine vurulsak ficus dolu peyzajcılar, bonsai diye satıyorlar.

drhegeli 11-07-2012 09:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 996735)
...Bunlarsa 20-30 yıllıkmış......

Aman yapmayın, gözümüzü korkutmayın... :D Birinci yaşlarından itibaren çiçeklenebiliyorlar. Çiçek açmaya başladıktan sonra 4.-5. yıllarında da maksimum çiçeklenmeye ulaşabiliyorlar. Fotoğraftaki bitkinin yaşı verilmemiş ama genç olduğu görülüyor. Tahmini 2-3 yaşında...
Eklenti 317279
Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır.:(

Sakaki 11-07-2012 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 996473)
"Ben çiçek istemiyorum" anlaşılırdır. "Siz niye istiyorsunuz?" ise anlaşılmaz...:cool:

Adenium tarifi yanlıştır. Onları özel kılan, heykel zerafatinde bir gövde üzerinde çok sayıda çiçek (*) olmasıdır.;)

Her ne kadar benim için de gövdesi ve nebarisi daha cezbedici olsa da sn drhegeliye bu konuda katılmamak elde değil.
O güzelliği çiçeklerle taçlandırmak daha ayrı keyif verecektir elbette.

Maviş 11-07-2012 13:53

2 Eklenti(ler)
Sayın Drhegeli´nin verdiği adenium tohumunun fideciklerim.

Eklenti 317312
İlk bebişim.
Eklenti 317313

agozce 11-07-2012 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 996893)
Aman yapmayın, gözümüzü korkutmayın... :D Birinci yaşlarından itibaren çiçeklenebiliyorlar. Çiçek açmaya başladıktan sonra 4.-5. yıllarında da maksimum çiçeklenmeye ulaşabiliyorlar. Fotoğraftaki bitkinin yaşı verilmemiş ama genç olduğu görülüyor. Tahmini 2-3 yaşında...
Eklenti 317279
Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır.:(

:)). Bonzaisi demek istemiştim Sayın Egeli..Haklısınız...Benim tohumdan yetişenler 3. yılda çiçeklendiler..Açınca ekleyeceğim..

elek 14-07-2012 13:38

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim adeniumlar; çiçeğe filan gerek yok bence, ben dobiş hallerini çok sevdim :p

Eklenti 318192

Hidrokültürde büyütüyorum. Piyasada satılan normal besinler yeterli gelmeyip tepedeki tüm yapraklar neredeyse beyaz çıkınca demir sülfat kullandım, 1 haftada toparladı...

Sayın Tura'ya beni bu güzelliklerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim!!

Maviş 14-07-2012 16:12

Benim adeniumların plastik bardaklara tohumdan diktim. Onları bonzai yapmak istiyorum. Ne zaman bir büyük kaselere alabilirmiyim? Fidecikleri şaşırmak için boyları kaç santim olmalı? Dikim yazın uygun mu? Dikim harcı için torf, dere mili toprağı, Dere kumu, ponza taşı, kırmızı toprak, Yanmış havan gübresi ve tavuk gübrem var. Bunlardan hangileri uygun olur? **** kökünü oynatmadan küçük bir saksıya dikip biraz büyüdükten sonramı bonzai çalışmasına başlıyayım? Kusura bakmayın bu konuda bilgim yok, tecrübemde yok. Bana yardım edebilirmisiniz?:):)

Sakaki 14-07-2012 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 (Mesaj 998281)
Benim adeniumların plastik bardaklara tohumdan diktim. Onları bonzai yapmak istiyorum. Ne zaman bir büyük kaselere alabilirmiyim? Fidecikleri şaşırmak için boyları kaç santim olmalı? Dikim yazın uygun mu? Dikim harcı için torf, dere mili toprağı, Dere kumu, ponza taşı, kırmızı toprak, Yanmış havan gübresi ve tavuk gübrem var. Bunlardan hangileri uygun olur? **** kökünü oynatmadan küçük bir saksıya dikip biraz büyüdükten sonramı bonzai çalışmasına başlıyayım? Kusura bakmayın bu konuda bilgim yok, tecrübemde yok. Bana yardım edebilirmisiniz?:):)

Ben bu soruları bir yerden hatırlıyorum ama sanırım zaten yanıtlamıştım sn. maviş2 :)
Sanırım bana pek güvenmiyorsun :)

Maviş 14-07-2012 20:34

Emin olmak istedim. Bin ölç bir biç hesabı. Herkese sorular sorarım ona göre karar veririm. Bu konuyu çok iyi araştırman lazım ki hata yapman olasılğım azalsın. Bu konusunun yabancısıyım. Araştırmak ve öğrenmeliyim. Bu konuyu tohumlar elime geçtiğinden beri her yerden araştırıyorum. Bonzai ağaçlarına hayran oldum.:):D

Tura 14-07-2012 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elek (Mesaj 998239)
Bunlar da benim adeniumlar; çiçeğe filan gerek yok bence, ben dobiş hallerini çok sevdim :p

Eklenti 318192

Hidrokültürde büyütüyorum. Piyasada satılan normal besinler yeterli gelmeyip tepedeki tüm yapraklar neredeyse beyaz çıkınca demir sülfat kullandım, 1 haftada toparladı...

Sayın Tura'ya beni bu güzelliklerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim!!

Sayın elek, güle güle büyütün, çok güzel olmuşlar,
Ayrıca adımı zikretmiş olmanız, büyük bir incelik.

Kendim yetiştirmiş gibi heyecanlandım.

Mete Tiren 14-07-2012 22:37

Sorun

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 996366)
Aynı tohumlar aynı çimlendirme zamanı her şey aynı ama sadece birisine 2-3 hafta önce filiz alma işlemi yapıldı fark ortada...

Eklenti 316967
Eklenti 316968

Yukarıda gördüğünüz fideleri çimlendirdiğimden beri torfun içindeler. Saksı fark edildiği gibi artık yetmiyor. Şimdi saksı değişimi yapsam bitkilerin kökünün bulunduğu torfu almam lazım ki kumlu malzemenin içinde sadece bir kısım torf su almaz ve sorun çıkartır diye düşünüyorum.

Şimdi aklımdan geçen saksılardan bitkileri çıkarıp köklerine zarar gelmesini önlemek için bir kova suyun içinde hafifçe sallamak. Sonra kökler torftan kurtulduktan sonra % 40 kum % 60 torf bir karışım yapıp tekrar içine dikeceğim. Bitkiler tehlikede bu mevsimde yapmayı istemezdim ama iyice semizlendiler öleceklerini sanmıyorum sizce ne yapmalıyım ? Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025