![]() |
Rica ederim sn.papatya73 hepimiz bir birimizden bir şeyler öğreniyoruz.
Evet kedi kumu fakat tüm kedi kumları diatomit değildir,üzerinde diatomit yazanlar dışındakileri almayın,ben carli marka alıyorum ama başka marka olanlarıda varmış,migroslarda ve yine forumda bazı arkadaşlar satışını yapıyorlar. Diatomit'i denemeden önce siteden araştırıp,nasıl kullanılacağını mutlaka okumanızı tavsiye ederim. |
Sevgili arkadaslar yaklasık 6 yıldır adeniumlarla ugrasıyorum, 100 uzerinde adenium yetistirip sevdiklerime bir kısmınıda burdaki adenium severler ile paylastım adeniumlarimi gecen yıl ilkkez actırmayı becermistim su an cicek acan sayısı toplamda 30'u gecmistir.
Sizinle paylasmak istedigim herkesin basına gelen asırı sulama ve soguk sonucu govdelerin yumusayıp olmeleri sorunu. Bu kıs 50 kadar adenium yaklasık yarısı seyahatte olmam sebebiyle verilen asırı sudan dolayı curumeleri. Tedavi icin cesit seyler denedim bunlardan biri govdenin curumeye baslayan kısımlarını saglıklı kısma kadar kesmek (curuyen kısım siyah **** kahverengi oluyor beyaz kısma kadar kesmek) koklendirme hormonu dahil olmak uzere yaptıgım bu islemde kıs olması sebebiyle sonuc alamadım.En sonunda hastalıklı adeniumları direkt guneş almadıkları 20 derecenin altına dusmeyen ortamda 2 ay kadar cok az su vererek (toplamda saksı basına 2-4 yemek kasıgı) kısı gecirmelerini sagladım. Hastalıklı olan 25 kadar adeniumun 18 tanesi tekrar (%50 kadar buzulup kuculen govdeleri) kendilerini topladı suan govdeleri eski sertliklerinde yakında tekrar gunese cıkarmayı dusunuyorum buyuk ihtimalle gelismeye baslayacaklar. Ayrıca kaloriferin hemen ustunde cam kenarında duran saglıklı adeniumlarında 5-6 ad 2 hafta once cicek acarak bana supriz yapmıstır. |
2 Eklenti(ler)
11 03 2012 tarihinde #1438 mesajımda fotoğraflarını koymuş olduğum adeniumlarımını (12 gün sonra) şuan ki durumları.
Eklenti 275782 Eklenti 275783 Bu adeniumlardan sağ taraftaki,son soğuklarda,cam'a çok yakın olduğu için,aldığı soğukdan iki yaprağı sararmışdı,şuanda sağlıklı ve yeni,sağlıklı yapraklar vermeye devam ediyor. |
2 Eklenti(ler)
Koza içinde çimlenen adenium tohumları... Toprak isteğine iyi bir örnek...:D:p
Eklenti 275967 Eklenti 275968 Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır. |
Alıntı:
|
Sn.papatya73 ben uzun zamandı tüm tohumları diatomit içerisinde çimlendiriyorum,''diatomit'de çift kap yöntemi'' olarak formada uzun uzun bir kaç ayrı mesajda bahsetmiştik,benim çimlendirmede ve büyütmede tercih ettiğim yöntem budur.
|
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2,5 aylık adeniumlarım. Bugün ayrı saksılara aldım, kum-bahçe toprağı-hayvan gübresi karışımlı toprağa diktim. Bir tanesi hala yaprak çıkarmıyor nedense. Ama gövdeleri tombullaşıyor.
Eklenti 276666 |
1 Eklenti(ler)
Biri (küçük olan) 6 aylık, diğeri (büyük olan) 2 aylık ;)
Minik olan Sayın malbman'dan aldığım ilk tohumdan çıkan. Ne ölüyor, ne de büyüyor. |
Merak etmeyin sn.Gülenmelek,bu aylar onların büyüme ayları iyi bakımla büyürler.
|
Sayın ykolko acaba kök gelişimi mi olmadı diyorum ama çıkarıp bakmaya da korkuyorum miniğe. Yoksa şimdiye bayağı toparlanması lazımdı. Biraz daha dursun olmazsa çıkarıp bakacağım artık. Bir de özürlü bir adeniumum var. Onun da bir yaprağı normal ve bir yaprağı aşağı doğru çıktı. O da öyle büyüyemedi bir türlü. Çıkmayan candan ümit kesilmezmiş ;) Bekleyeceğim yine de ;)
|
Geri kalan 5-6 tohumumu da yarın dikeceğim inşallah. Kışın o kadar korumama rağmen iyi gelişemediler.
|
sn.gülenmelek sıcak,güneşli havalar yeni başlıyor,büzüşme yoksa rahatsız etmeyin derim.
|
Sn ykolko buzusme var benimkilerde napabilirim oksijenli su da verdim birkaç defa fosfor ağırlıklı sivi besinde verdim hala burusuk iki tanesi saygılar
|
Sayın tekomusti benim yetiştirme yöntemim biraz farklı,uzman arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir ama,geçmiş mesajlarda bende bir adenium'umda buzuşme yaşamış ve farklı yöntemimle kurtarmıştım,geçmiş mesajları incelerseniz görebilirsiniz.
|
adeniumlarım
3 Eklenti(ler)
|
Sayın tekomusti, ne tombul adeniumlarınız var öyle maşallah :) Türlerini biliyor musunuz?
|
Arkadaşlar adeniumlar için herhangi bir gübre kullanıyormusunuz 6 7 aylık adeniumlarımın yapraklarında sararma var.
|
Sn.Nilgün Doğan,ben kaktüsler için kullandığım sıvı gübreden veriyorum.
|
Sayın tekomusti bebiş diyorsunuz ama nerdeyse askerlik çağına gelmiş gibi görünüyorlar. Ne kadarlık bunlar.
|
Ağustos ta ekmiştim tohumları hergün aksam eve gelince ilk is olarak onları gözlemek büyüdüklerini görmek insana bebiş dedirtiyor saygılar
|
Alıntı:
Gövde yumrusunu elinizle hafifçe kontrol edin, gövde sertse susuz kalmış demektir, yumuşamaya başladıysa çok su veriyorsunuz diye düşünülebilir. Yarı gölge bir alana alıp, toprağının çok kuru olmamasına dikkat edin, çok fazla sularsanız da çürütürsünüz bitkiyi. Adeniumlar çok dayanıklı bitkilerdir, radikal yanlışlıklar yapılmazsa sizi üzmeyecekler ve çok yakında çiçekleneceklerdir. |
1 Eklenti(ler)
Bu 3 güzeli Ağustos sonu tohumdan yetiştirdim, kısaca 7 aylıklar. Kışı güneş gören salon penceremde içeride geçirdiler. Kışın sanıyorum ayda bir kere suladım, gövde hafif yumuşamaya başlayınca. Baharla birlikte gündüz balkonda, gece içerideler. İlk şaşırtmadan sonra 10cm. çapında, 8cm. yüksekliğinde saksıları. Gövde çapları 2cm. gövde uzunlukları yaklaşık 7cm. Artık 20.20.20 NPK vermeye başladım.
İLk şaşırtma ile yapılan kazık kökün budanması ve köklerin altına plastik yuvarlak bir parça koyarak, köklerin bonsaide olduğu gibi şekillendirilmesini, gövde tepesinin budanmasını, dolasıyla yan dallanmayı, cesaret edip yapamadım. Şimdi ustalara danışıyorum:) İstediğim şekilde kök şekillendirmesini ve dallanmayı şimdi yapabilirmiyim? Adeniumlarım için neler önerirsiniz?:) Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
|
Sn jezebel bu tosuncuk kac yasinda maşallah nazar değmeyelim saygilar
|
Alıntı:
Sanki meydan okuyor gibi, fazla şımartmışsın Jezebel'ciğim ama keyifli görünüyor. |
2 Eklenti(ler)
Bir bebek adenium doğuyor... ;)
Eklenti 283153 Bu adenium da aylardır 2 yapraktı, en sonunda bir kaç tepe noktası oluşturarak yapraklanmaya başladı. Cinsimi böyle ki acaba bunun? Eklenti 283154 |
Alıntı:
3 yaşında;) Kendisinden aldığım 3 de çelik var, bakalım kim önce açacak bu yıl ;) |
Kesilen köklere veya budanan yerlere tarçın sürebilirsiniz bakteri mantar vs. bulaşmaz.
|
Benim adenium çiçeğim...
1 Eklenti(ler)
Daha önce resmini yayınlamıştım, kış başı budadım...Şimdiki hali bu...Geçen yaz tüm sezonda çiçekli kalmıştı, bakalım bu sene ne yapacak...
|
Gayet güzel bir obez olmuş kaç yaşında?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025