![]() |
Alıntı:
sn.oceanheart'dan aldım, onun serasında adenium ormanı vardı, ben de en şişman olanını seçtim;) Tohumdan yetiştirme konusu benim için bir fiyasko ile sonuçlandı da... |
Tohumdan yetiştirme denemem benimde başarısızlıkla sonuçlandı:( O şişman gövdeli şey hoşuma gidiyordu.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim 2 yaşında olan benimkiler de açtı. Beyazın fotosunu yükleyemedim.
Eklenti 233900 |
ne kadar sürede kayıp verdiniz .benim 1 ayı aşkın gayet mutlu ama ne olur bilnmez büyük adeniumum pamuklu bit sarmış bitki cok olunca ilgilenemiyorum gec fark ettim tomurcuklar kuruyup dökülmüş .arap sabunlu kür yaptım bakalım iyi gelicekmi pamuklu cubukla tüm bitkiyi temizledim ilk defa başıma pamuklu bit geliyor acayip igrencmiş :mad:
|
Kışa kadar benim adeniumlar mutlu mesut yaşıyorlardı.
Ama kışın sanırım sulamanın dozunu kaçırdım. Günüm arkadaşımız da göndermişti, onları da aynı sebepten kaybettim. Plumeria da öyle, özene bezene kapalı balkonda baktıklarım çürüdü. Kış boyu bahçeye terkettiklerim hala hayatta ve yüz güldürüyorlar. Yani çok ilgilenmemem lazım, bunu anladım. |
Alıntı:
Çalışan da isim tabelalarını karıştırmış. Sürpriz olacak. |
İlgisiz bırakmakta sorunlara yol acıyor hemen bitler fırsat bekliyor hücumm:D .
arapsaabunlu kür işe yararmı **** nemazanmı alsam adeniumda nemazanı deneyen oldumu . |
ben neemazal kullanıyorum, faydasını da görüyorum nisbeten. ama unlu bit ile müsadele çok zor, neemazal da mosplan da etkisiz kalabiliyor :( olmadan önlemek lazım, o yüzden bit olmasa da arapsabunu yapıyorum ara ara
|
Adeniuma pamuklu bit sarmıştı arap sabunu kürü uyguladım ve hala böcekler gözükmedi bitkide herangi bir etki yapmadı.
ilksenozturk inanırmısın bitkiyi banyoya yatırıp her yerini karışımla yıkadım böceklerle yaşamaktansa kaybetmeyi göze almıştım ve sonuc olumlu 15 günde bir sulamadan karışımla yıkayacagım yumurta larva kalmasın diye kışa kadar böyle havalar serinliyince keseriz ;) |
1 Eklenti(ler)
|
sevgili jezebel adaniumumuz sanırım kardeş :p ama bendekinde böyle celik yapmaya müsait degil koca bir göbek üzerine ufacık dallar cok yogun ciceklendi ihmal ettim böcek sardı kırmızı acacagı kesin .tohumdan yetiştirdigim 3 tane var oldukca saglıklı
|
1 Eklenti(ler)
adeniumlarım gittikçe ölüme yaklaşıyor.. Hem de 1 yıldan uzun bir süreden sonra..
|
Nasıl bir toprak karışımınız var. Bana sanki susuzluktan yanıyor gibi geldi.
Bir yılda bundan daha fazla gelişmiş olmalıydı. |
Alıntı:
Diatomit kullanırsanız köklenmemesi için sebep yok. Kesme işleminden sonra 3 gün kesi yeri kuruması için beklemek gerekiyor. Ölmesini bekleyerek zaman geçirmeyin. Yazın ortası, neden çürüdüğünü anlamadım. |
1 Eklenti(ler)
Adeniumlar firesiz büyümeye devam ediyor ilk ektiğim çok yavaşladı sonradan gelenler atak yaptı içlerinden en güzel gelişenin fotoğrafını ekliyorum :)
Eklenti 235128 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bir de yapraklarının altında kırmızılaşıp büzüşme var. Sıcaklardan olduğunu sanmıyorum. Sanırım bir hastalık geldi. Ama kendi yapısı da olabilir tabii.. Şimdi bir tanesini çıkarıp baktım kökleri sağlıklı görünüyor.
|
Adenium sulama şöyle tarif ediliyor. Kışın kaktüs gibi, yazın tropik bitki gibi. Yazın sıkça sulamak gerek. Bana susuz kalmışlar gibi geldi.
Fotoğraflar net değil anlaşılmıyor yapraktaki sorun. Toprak karışımı nasıl? |
Evet çok susuz kalmışlar, yazın çürüme olmaz, sulayın lütfen;)
Kırmızı örümcek gelmiş olabilir. Kurtulacaklar, merak etmeyin. |
:eek: 15 günde bir suluyordum demek bu yüzden hala büyüme yavaş .hemen gidip suluyım :D
|
2 Eklenti(ler)
adenium tohumlarını el yakmayacak sıcak suda 24 saat beklettim ve torağa ektim tam 8 gün oldu işte sonuç:
|
Alıntı:
|
Mehmet iyice suladım gercektende suya acmış .ne kadar okursam okuyayım gözümden kacmış iyiki bu gün yazdınızda okudum yazın bol suya ihtiyacı oldugunu bilmiyordum hep sınırda suladım demek onca cicek susuz kalıp birde pamuklu bit oluşunca hepsini döktü . havalar cok sıcak artık 2 günde bir sularım cok teşekkür ederim bilgilendirdigin icin . birde tohumdan büyüttügüm adeniumları 8 10 yapraklı oldu suyu kesmiştim bu hafta onlarıda normal sulayacagım
|
Toprak karışımı sulamada çok önemli. Sulamadan önce toprağın nemli olup olmadığını kontrol etmekte fayda var.
Susuzluk zarar verse de aşırı sulama daha ölümcül adenium için. O yüzden benim suladığım sıklıkla değil, sizin deneyip en iyisini bulduğunuz sıklıkla sulayın. Kum oranı yüksek olduğu için benim karışımda su saksıda birikmeden akıyor. |
Alıntı:
|
"Gayet güzel ", ilginç bir cevap oldu. Karışımı siz hazırlamadınız mı?
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ufaklıklar :p
benim icin en zoru bahce topragı bulmak . biraz kum biraz toprak ve volkanik taş .Volkanik taş suyu cok kolay emip kurutuyor topragı cok memnunnum .Tek olan da torfda var ve torf adeniumlarda hic kullanılmamılıymış farkı gördükce anlıyorum yakında topragını degiştirecegim |
1 Eklenti(ler)
Yirmibirinde ektim tohumları. Şu an %70 kadarı çimlendi.
|
2 Eklenti(ler)
Arap sabunlu kürden sonra biraz sendeledik ama yeni yaprak cıkartıyoruz ve pamuklu bit şu anda yok :p
|
1 Eklenti(ler)
Diğerleri ile aynı toprakta aynı şekilde suluyorum güneş aynı ama bu daha hızlı büyüyor...
Eklenti 240722 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025