![]() |
arkadaşlar benim tohumlar 5. gününde daha çıkmadılar endişeleniyorum hergün en az 2 defa fısfıslıyorum direkt güneş almayan yerdeler toprağı sürekli nemli beklemedeyim ama sıkıntılı dönem başlıyor bakalım hayırlısı herkese iyi bayramlar
|
Alıntı:
tiyo dur. İstediğin kadar sula :))) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
merhaba; sayın ağaçsevdalısının sayesinle edindiğim adeniumları, ayın 19 unda ektim. Bugün adenium yellow dream den 2si, duble white dan 1 i çimlendi, diğerleri hala beklemede. işte miniklerin resimleri pek net deıller ama yınede belli oluyor :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 243349
herkese merhaba. iyi bayramlar. bunlarda benim yavrularım 18.gün hepsi güzel bir şekilde büyüyorlar şimdilik sağlıkları yerinde. saygılar |
Kolitedon dışında iki buçuk yaprak olmadan şaşırtmayın. Tayland'da sekiz yaprağa kadar bekliyorlarmış. Ama yastıklama yapıyorlar onlar.
Sulamayı azaltın. Çimlenene kadar yaptığımız gibi sürekli nemli olmasın. Kurumaya başlarken yeniden sulayın. Kök çürümesi riski olabiliyor. |
Benim de Zengardenden aldığım 10 tohumdan çimlenen 3 bebem var, 8 yaprak olmadan şaşırtmayacağım. Yastıklama ne demek?
|
voillere değil geniş kaplara tohumlar bir arada dikiliyor.
Mine Pakkaner ikibuçuk yapraktan sonra şaşırtma yapın diyor. Tayvan 'da neden öyle yaptıklarını bilmediğimden, bildiğimiz yola gitmek daha iyi. Sadece bilgi olsun diye yazdım yaprak konusunu |
Benimkiler de geniş kapda çimlendiler, şu an 4 yapralılar.
|
16 tohumdan 5 tanesi çimlendi 6. günündeler ancak önceki mesaj da tohumlar yanyana günde iki kez fıs fıs ile nemlendiriyorum çimlenen için çürüme riski olabilir mi çimlenmeyenler kurumasın diye yağıyorum
|
Sayın aukesen 4 5 yaprak cıkarana kadar azar azar sulayın kurutmayın topragını böylece gec cimlenen olursa onlarada bir şans vermiş olursunuz . Benim son diktigim 1 tane cıkmış kalan 4 tanesini 1 hafta daha hafiften topragını sulayacagım sonra 2 günde bir sularım eylül sonu iyice suyu kesecegim .forumda sıkca yazışılmış , gecmiş yazılarda kışı nasıl atlatılmış okumak gerek :p kastamonudan dere kumu getirdim gelen soruyor giden soruyor :D bu kumu napıcan
|
Biriktirip gökdelen yapacam ....desydiniz....(Zaten adımız çokmış 9 a, inmez 8 e)..:))))
|
şu an zaten toprağı kurutmamak adına bir kaç defa fıs fıslıyorum ayrıca çimlenenlere gelmeyecek şekilde diğerlerini de biraz fazla fısfıslıyorum bakalım hayırlısı
|
herkese merhaba benim fideler 22.gündeler 4.yapraktalar şimdilik durumları iyi
|
Nilgün hanım benim gibi tohumdan yetiştiremiyen biri bile becerdiyse sizde becerebilirsiniz . Size tavsiyem adanium başlıgını baştan sona sıkılmadan usanmadan okumanız inanın başaracaksınız.
agozce yazıpta sildiginiz gözümden kactı sanmayın :D |
10 gün oldu 4 çimlenen var birisi gidici gibi 10 tane duruyor biraz daha beklemelimiyim yoksa kürdan operasyonuna başlayayım mı acaba :))
|
Operasyon yapmayın. On gün biraz fazla olmuş ama, çok geç çimlenen tohumlar da oluyor. Nasıl bir karışıma ektiniz tohumları.
|
Ben ilk seferde fazla sudan 1 tanesi tamamen kök cürümesi yapmış dibinden kestim 2 aydır cok saglıklı gec büyüyor digerlerine göre ama yaşıyor .yinede aceleci olmamak ve toprak su ilişkisine önem vermek gerekiyor birde bol güneş .Son aldıgım tohumlardan sadece 1 tanesi cıktı ve cok saglıklı .havalar soguk bununda etkisi var sanırım
|
karışım da orkide toprağı,bahçe toprağı,vermikülit bulunmakta hergün fısfıs yaptım günde 2-3 defa ilk gün çürümesin diye 1 defa bol yapıyodum ama sonradan arttırdım
|
Sayın aukesen köklerde su tutacak hic bir karışım kullanmamanız gerekiyor . Torf ve orkide topragı cok kolay cürütür kökleri ve tohumları :(
|
yarın bi karıştıracağım durum ne çürüme yoksa bekleyeceğim varsa da yapacak birşey yok kalan sağlar bizimdir
|
Dün zengerdandan adenium topragı siparişi verdim özel adenium topragı diyor bakalım nasıl bir gelişim gösterecek bizim ufaklıklar
|
adenium topragı bu gün geldi hediye tohumda koymuşlar :p
havalar güneşlide olsa serin gidiyor topragını parmagımla konturol ediyorum nemli suyu kurumadan vermiyorum . |
Sayın İris41, Adenium toprak nasıl bir şey?..İçinde neler var?..
|
Sayın agozce link vereyim inceleyin .
http://www.zengardentr.com/ADENIUM-D...E,PR-1311.html bir cok bilgi mevcuz adeniumla ilgili . Burdan aldıgım tohumlar acemiligime ragmen oldukca başarılı oldum . |
Yapmayın arkadaşlar özel bir toprak değil kaktüs ve sukulentlerin ihtiyaç duyduğu toprakla aynı evde kendiniz hazırlarsınız burada önemli olan drenajın iyi olması ;)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sırtımızdan bu kadar para kazanmalarına gönlüm razı olmuyor. Nette bulduğunuz kaktüs ve succulentlere özel tariflerle kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İnşaat malzemesi satan hırdavatcılarda kum bulunur. Eleyin, eleğin üstünde kalanı yıkayın ve kullanın, perlit, vermikulit, volkanik tüf eklenebilir veya eklenmez. Tontonum;) Eklenti 244573 . |
Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla kompost ya da torf, perlit ve ponza karıştırılmış. İçinde drenaj için önemli olan kum var gibi görünmüyor.
|
Jezebel tontonun saksısını merak ettim boyutları nedir
toprak konusunda kesinlikle haklısınız fakat hep dedigim gibi benim bahce topragı bulma şansım hic yok . Bende özel adenium topragı diye satışını görünce balıklama daldım . köyden epey kum getirdim ondan eklerim ;) mehmet topraktaki beyaz hafif kirec gibi şey nedir? bilgin varmı |
Tonton da tam tontonmuş hani :)
Benim adeniumlarım 2.5 yaşındalar, toprağını hazırlarken aklımda kalan en önemli ayrıntı pirinç kabuğu idi. Tosya'dan 4 kg. kadar pirinç kabuğu getirtmiştim sanırım mutlu oldular karışımla. Bu sene beş ay ayrı kaldım bitkilerimden, giderken komşuma bırakmıştım, unlu bit sarmış 14 saksıdan 6 tane kalmış. Elimde kalanları yaşatabilmeyi umuyorum. Bunca adenium çimlendiren var ama çiçekli olan çok az. Biraz da çiçeklerini görsek diyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025