![]() |
toprağımda kum yok ama geççirgen bir toprak perlit var kaliteli torf var çok az da orkide harcı var,tam güneş almadı hiç ama aydınlık bir yerdeydi sabah güneşi aldı ,dün tam güneşe çıkardım sulamayı spreyle toprağı ıslatacak kadar yaptım ama arada kurumasına izin verdim
bunlar şu ana kadar yaptıklarım memet bey |
Sayın gulşen torf ve orkide harcı zaten fazlasıyla nem ve ölüm demek .
2 hafta sonra 1 tohum daha cıkmış topraktan cok şaşırdım beklemiyordum ;) eger yetiştiremesseniz size 1 adet hediye verebilirim Saygılarımla |
Perlit yüksek nem tutucu, kesinlikle kum oranı fazla karışım olmalı. Orkide harcı konusunda fikrim yok ama, İris söylemiş, yüksek nem tutucu demiş.
Tohum çimlendikten sonra güneş gerekli. Aydınlık yetmiyor. Su verilince akıp gitmeli ve toprak kurumaya başlamalı. Uygun besin verilince, topf ve kum bile yeterli karışım. |
Bu arada orada yağmurlar başladı sanırım. Korumak gerek. Gece sıcaklıklarına dikkat etmek gerek artık.
|
herkese merhaba 36.günde adenium yavrularım.albino olan gidici gibi ama diğer 14 ünün sağlıkları gayet güzel 6.5 yapraktalar maşaallah.saygılar
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim adeniumlarım. 6 tohumdan şimdilik üç tanesi çıktı.
Black Santa Eklenti 246536 Bunlar da; soldaki Amazing Chatatip, sağdaki ise Amazing Maya Eklenti 246537 Henüz tohum kılıfları tepelerinde duruyor. Çok sert oldukları için elle müdahale etmeye cesaret edemiyorum. Kendi kendilerine düşecekler sanırım. |
Sayın malbman sağlıklı şekilde büyürler de çiçeklerini de görürüz umarım ;)
2. fotoğrafta görünen sadece perlit mi (arada pembelikler de görüyorum çünkü) Eğer öyle ise sulamasını nasıl yaptınız acaba? Ve yaklaşık kaç günde yüzeye çıktılar? |
Sayın gülenmelek, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
İkinci fotoğrafta gördüğünüz yalnızca perlit. Pembelikler, tohumlar çimlendikten sonra takviye olsun diye verdiğim domates besinindeki demirden kaynaklanıyor sanırım. Çimleninceye kadar yalnızca nemlendirmek için her gün azar azar fısfısladım ve üstünü kapattım. Sabahları yarım saat kadar da havalandırdım. Tohumları 20 Ağustos'ta ekmiştim. Yaklaşık bir hafta önce çıktılar. Yani üç hafta kadar sürdü çıkmaları. Aynı tarihte ektiğim diğer üç tohumdan henüz haber yok. ara sıra çürüyüp çürümediklerini kontrol etmek için eşeliyorum. Sapasağlam ve şişmiş bir vaziyette duruyorlar ama çimlenme yok. Sabırla bekliyorum. |
Tohum çimlendirme çok sabır istiyormuş gerçekten. Hepsi çıkar umarım. Ben de 1 adet tohumu perlite ektim, ekmeden önce alttan çıkacak şekilde iyice suladım, şu an en üstten bir tanecik perlit alıp ezdiğimde su çıkıyor, o yüzden fısfıs yapmıyorum henüz. 3-4 gün oldu ekeli. O yüzden sormuştum. Cevap için teşekkür ediyorum. ;)
|
Sayın malbman merhaba..
Tohumdan yetiştirmede,tohum çimlendikden en az iki yaprak olana kadar, hiç bir besin ihtiyacı duymadığını,hatta verilecek besinin faydadan çok zarar getireceğini okumuştum,bu konuda ileriki günlerde adeniumlarınızın gelişimleri hakkında bizleri bilgilendirirseniz seviniriz.Bebeklerinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. |
Tohumları ekmeden önce suda bekletirseniz daha çabuk çıkarlar
|
2 Eklenti(ler)
Tamam, şu an panikteyim resmen. Perlit'e nasılsa çıkmaz deyip (öncekileri kaybettim toprakta, sadece 2 tanesi büyüyüp büyümemeye karar veriyorlar hala ) ektiğim adenium tohumu gayet güzel çimlenmiş, hem de 5 günde. Önceden ıslatmamıştım üstelik. Ama toprak hazırlığım yok :( Dönüp konuyu tekrar okuyayım en iyisi ;) ( Bir de 2,5 yaprak konusu var tabi, perlitte besin almadan 2,5 yaprağa kadar büyüyebilir mi, yoksa kabuğundan çıkar çıkmaz şaşırtsam mı :()
|
Sayın gülenmelek, sanırım sebzelerde olduğu gibi Adenium'lar da gerçek yapraklarını çıkarıncaya dek kotiledon yapraklarından besin alıyordur. O yüzden no panik :p:p
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 247161
Eklenti 247162 konyada havalar serinledi balkondan içeri aldım gece soguk olupta üşümesinler diye saygılar |
Unutmayın bu ara en büyük tehlike toprağın kurumamasından kaynaklanan kök çürümeleri olabilir.
|
Benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak, şaşırtmaları yaparken ne yazık ki bir çoğunda uygun toprak kullanamadım (Torf) şimdi çok sulamadan dormancy dönemine kadar beklemeli miyim? Ya da şu anda toprak değişimi yapabilir miyim ne tavsiye edersiniz?
|
Torfa mı şaşırttınız. Başkaca bir katkı yok mu? Kum gibi. Torfun kalitesi çok farkediyor.
Adenium bu mevsimde gelişmeye devam ediyor. Sulamayı kesmeyin, kök çürümesine engel olacak biçimde kontrollü, kurumaya başladıkça sulayın. Ben gübre vermeye devam ediyorum. Toprak değiştireceğim derseniz %40 kadar yıkanmış elenmiş dere kumu ile karışım yapın. |
geriye kalan 3 adenıumu bugün şaşırttım,12 adenium tohumunu ektim geriye ekilecek 18 adenium tohumu kaldı :p hepsı sağlıklı bir şekilde çimlenip büyürse küçük bir adenium ordum olack sanırım :cool:
|
Bir kısmında kaliteli bir torf kullandım biraz perlit karıştırmıştım bazılarında mecburen bahçe toprağı ve torf kullandım sayı biraz fazlaydı ve diğer bahçe işleri derken ne yazık ki çok özenemedim şimdi kışa girerken gerekli tüm hazırlıkları yapmaya çalışacağım. Torfu kötü olanları şimdi değiştirmem uygun olacak o zaman doğru anlamış mıyım?
|
Şaşırtma yaptıklarınıza tekrar toprak değiştirin demek ne kadar doğru olur bilmiyorum, eğer ciddi bir sorun yoksa tekrar değiştirmeyin.
|
O zaman bekleyeceğim umarım kışı sağ salim atlatırız sulamaya dikkat ederim çok teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
24 temmuzda tohumu çimlendirmiştim şaşırtma yaptım. Bu ay sonu ve ekimin onuna kadar gübre vermeye devam edeceğim.
|
Benim de Ağustos sonunda çimlendirdiğim 3 yavrum var. Besin vermeye başlayayım mı Memet bey?
|
Şaşırtmadan on gün sonrasına kadar besin gerekli değil.
Bu adenium da bizi ziraat mühendisi yapacak, okula mı kaydolsak acaba? |
Şaşırtalı 10 gün olmuştur, besine başlayayım o zaman. Kaktüslerim için aldığım sıvı besinden kullanayım.Teşekkür ederim:)
|
Soguklardan biraz yumşama var gibi canım sıkıldı .İşallah kaybetmem :(
|
1 Eklenti(ler)
Benim elimde bir adet var. Geldiğinden bu yana iyi gelişti.
Direk olmamakla beraber güneşi cam arkasından gördü. Sanırım suyunu mevsim itibarıyla kesmem gerekiyor. Kışı don olmayan kapalı balkonumda geçirtmeyi düşünüyorum. Benim sorum olacak, doğru mu yapıyorum? Gövdesinin kalın olması için yapabileceğim neler var? Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Sn.Nilgün köklerini zedelemeden,%50 kum,%25 diatomit,%25 toprak,karışımına ekebilirsiniz,toprak kurudukça,şimdilik oranı düşük sıvı besin ile sulayarak büyüte bilirsiniz,cam önü ve sıcak bir yerde olmasında fayda var.
Güle güle büyütün. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025