![]() |
Alıntı:
|
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/22633-3.htm 79 nolu resimde o Gelden Glow kabul ediyorum :D bebekliği var bir bakın isterseniz ;)
|
2 Eklenti(ler)
Echeveria pulidonis
Yaklaşık bir ay önce satın aldım,saksısını değiştirdim çünkü toprağı su içindeydi. Şimdilik bir bozulma yok, elimde bulunan echeveria glauca sarı-turuncu-kırmızı tonlarda açıyor. Pulidonis düz sarı renkte açacakmış...Eğer etiketi yanlış değilse hep beraber göreceğiz. |
2 Eklenti(ler)
Aşağıya resimlerini (cep telefonuyla çektiğim için pek iyi olmadı resimler) eklediğim echeveriayı bugün Bauhaus'dan aldım. Yaklaşık 7'şer cm capında iki kardeş;)
Internette benzerleri "echeveria blue waves" olarak geçiyor. Tam adını bilen var mı? Eklenti 263089 Eklenti 263090 |
Eser ablacığım Echeveria shaviana olabilir mi acaba!
|
Alıntı:
|
Bettycim bu üçü bir yerde güzellerin balkondamı dışardamı içerdemi nerede duruyorlar?
Benim echveriam kocaamaan oldu şimdi saksı değişsem bebeğim çok ayırsam olur mu? |
Sevgili Mirbe benim tüm kaktüs ve sukulentlerim balkonda duruyorlar, tabii Konya iklimine göre daha yumuşak buranın iklimi bunu da göz ardı etmemek lazım, bence ayırmak için baharı bekleyin derim ;)
|
Benimkinin alt yaprakları birer birer, 2-3 hafta aralıklarla kuruyup dökülüyor. İyice uzun bir sap, ucunda da 8-10 yaprak kaldı.
İstanbul'dayım. Sıfır derece ve altı olduğunda içeri alıyorum, diğer zamanlarda güney cephe açık balkonumda duruyor. 15-20 günde bir suluyorum. Saksının altı delik ve mutlaka suların süzüldüğünü görene kadar bekliyorum. Acaba yanlış yaptığım birşey mi var? Bitkimi canlandırmak-gürleştirmek için için yapabileceğim birşey var mı? |
1 Eklenti(ler)
Sayın ardabora.
Benim Echeveriam pulidonis sizin dediginiz gibi düz sarı açtı soğuk seviyorlar açık balkondalar . |
1 Eklenti(ler)
Soğuk hava, kumrular derken bu kadarcık kaldı.. Toparlayacak mı bilmem..
Yapraktan üretimi denedim hepsi çürüdü.. |
3 Eklenti(ler)
Baumax'daki boyalılar.. :(
Bilmeyenler için ''Amannn ne şeker şeyler'' Bizler içinse çok üzücü :/ Eklenti 270983 Eklenti 270984 Bir saksıdaki bitki çürümüş görevli atıyordu.. Yaprakların dip kısımları erimiş, kesip köklendirmeyi deneyeceğim.. Eklenti 270985 |
Yazık yazık, berbat etmişler , güzelim bitkileri:(
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım echeveriam çiçek açacak sanırım :D
|
İnanılmaz, ilk defa 9 çiçek dalı olanını gördüm...
|
9 çiçek dalı fazla mı sayılıyor sevgili sakdag, daha önce yetiştirmediğim bir tür, hiç bakımda yapmadım bitkime kendi kendine bu hale geldi :D
|
Başka arkadaşları bilemem de benim için çok fazla. :) 5-6 senedir echeveria çiçeğim var, max 5 dal açtı. Sizinkini gördükten sonra çok fena kızdım ona... ;)
|
Benim nazlı echeveriam devamlı boyunu uzatıyor, sapın alt kısımlarındaki yapraklar kuruyup dökülüyor. Tepede yeni yapraklar var ama sanki dökülme daha hızlı gibi geliyor bana :( Bu durum normal mi, ne yapmalıyım?
|
Yapraktan yetiştirme konusunda oldukça talihsizim. Toprağın üzerine bırakıyorum genelde. Fakat hep çürüyor. Biraz gömmeli miyim? Siz nasıl yapıyorsunuz?
|
1 Eklenti(ler)
Son geldiğimiz durum :) Dokuz yetmez dedi :D
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benim Echeverialar da coştu :D
|
Alıntı:
Acaba seçilecek yaprağın yeri önemli mi? En alttan koparılsa olur mu? Ya da nereden alınmalı? Ben genelde açık ucu toprağa saplıyordum ama hep pörsüme oldu, hiç tutmadı. Yukarıda da yazmıştım, alt yapraklar birer ikişer dökülüyor, devamlı yukarıdan yeni minik yapraklar çıkıyor ve bitkinin boyu uzuyor. Bu durumda üstte yapraklar, altta da yapraksız bir sap kalıyor. Bu durum normal mi ya da ne yapılmalı? |
Sevgili Çizmeli Kedi, ben genelde alt yapraklardan alıyorum, üstten alınca bitkinin şekli de bozuluyor. Uzamasına gelince bilemeyeceğim, sukulent tecrübem pek yok ama ışık az gelince yapabilir diye tahmin ediyorum.
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Işıktan olması mümkün değil, güney cepheli açık balkonda her gün güneşleniyor arsız. ;) Toprağı kurudukça su veriyorum. Toprağı çok geçirgen.(Kaktüs ve sukkulent toprağı)
Sıvı gübre vermeyi deneyeceğim; belki de besin eksik geliyordur diye aklımdan geçiyor ama bilemedim. Bilen varsa görüşlerini öğrenmek isterim. |
2 Eklenti(ler)
Sakdag'ın yolladığı echeveria.. Kargoda 2 gün bekledi.. :( Diktiğimde yaprakları yumuşaktı ama çabuk toparlandı.. Şimdi harika görünüyor..
Saksıya bir türlü ortalayarak dikemedim :rolleyes: Eklenti 303562 Yavruları bile var ;) Eklenti 303563 |
Echeveria'nın keyfi yerinde görünüyor ama arkasında çok çok güzel bir şey görür gibi oldum sanki... ;)
|
2 Eklenti(ler)
Etrafındaki yavruları kadar küçükken diktiğim echeveriam nihayet açtı. Çok güzel...Sizlerle paylaşmak istedim ;)
|
3 Eklenti(ler)
Paylaşmadan duramadım. Renkler çok güzel!
Echeveria glauca Eklenti 304984 Eklenti 304985 Eklenti 304986 . |
2 Eklenti(ler)
Bu 2 fotoğraftaki 3 bitki aynı tür müdür acaba ? Yani ben bakınca aynı görüyorum ama ;) hani benzeyip de farklı olanlar var ya, yine de emin olayım dedim :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025