![]() |
Evet dış mekana çıkar soğuktan etkilenmiyor :D
|
2 Eklenti(ler)
Bende çiçekli güzelimi ekleyeyim...
|
2 Eklenti(ler)
Bu güzeli bugün aldım, ama üzerindeki şeyleri nasıl çıkarırım acaba :confused:
|
1 Eklenti(ler)
Benim Echeveria tomurcuk oluşturmaya başladı,yakındır çiçeklerini görmemiz...
|
2 Eklenti(ler)
İlk çiçeklerini gördük,darısı diğer saksıların başına...
Eklenti 223683 Çok zarif,çok narin,çok farklı bir çiçek...Bitkinin gri yapraklarına sarı-kırmızı-turuncu çiçeği çok yakışıyor.. Eklenti 223684 |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Geçen pazar günü ben de echeveria aldım. Ancak o günden beri alttaki yaprakları devamlı sararıyor ve yumuşuyor. Satın aldığım adam 15-20 günde bir sulamamın yeterli olacağını söyledi. Ben de aldığımdan beri sulamıyorum ancak toprağı çamur gibi çok nemli ve sıkı. Acaba bu yüzden mi çürüyor? Nasıl bir toprak kullanmalıyım? |
Merhaba. Acaba bu çiçekde bazı türler gibi yapragından çogaltılabilir mi.Topraga yatay şekilde yatırıp üretim deneyen oldumu ve sonucu ne oldu:confused:
Teşekkurler |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın sevgice, Echeveriaları yapraktan çok rahat üretebilirsiniz. Yaprağı yatay olarak uç kısmını toprağa hafifçe saplayın ve toprağının nemini koruyun yeni rozetler oluşturacaktır.
Bu fotoğraf ürettiğim bazı Echeverialara ait. Eklenti 230850 |
2 Eklenti(ler)
Selamlar, bu da bizim güzelimiz.
|
barbarella evheverianızı güneşe koyun topragı kurusun .yerine alışana kadar alt yaprak dökmesi normal aldıklarımın cogu döktü yeniden toparladı . forumu iyice okuyun işinize yarar bilgiler mevcut . defalarca okumama ragmen takıldıgımda nerede hata yaptım diye tekrar okudugum oluyor .
|
Dün işten döndüğümde bütün echeveria türlerimin yaprakları dükülmüştü minik böcekler var, ilaçlama yapmıştım, ilaçtanmı oldu yoksa yaprak diplerinde ki gözle zor görünen canlılardanmı bilmiyorum.Echeveria lardaki zararlıları nasıl yok edebilirim yardımcı olabilirmisiniz ,yoksa bütün echeveryalarımı kaybedeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Sepetimdeki echeverialar...
İkinci resimkiler de bendekilerin anası...Komşu teyzemin..;) |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler,üst mesajdakilerin çapı yaklaşık 15 cm. kadar.
Diğer aranjman sepetindekiler daha küçük. Komşu teyzenin echeveriaları kadar olması için en az 2 yıl daha lazım.. |
4 Eklenti(ler)
Evet kocamanlar..
"başka bir saksıya alalım" diyorum komşuma, "elleme,onlar orada mutlu" diyor :) "Bende çok echeveria var,napsam bilmiyorum" diyenlere bir kaç önerim var. :dilli::p Resimler netten alıntıdır.. |
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim balkondaki.
|
1 Eklenti(ler)
On gün kadar önce Eminönü çiçek pazarından bir Echeveria agavoides aldım. Saksısını ancak bugün değiştirebildim. Yeni saksısında ilk resmini sizlerle paylaşmak istedim. Bana çok değişik geldi. Umarım büyütebilir ve üretebilirim...
Eklenti 251190 |
merhabalar,
"ay ne güzel, neymiş bu" diyen herkese "valla ne bileyim bir nevi kaktüsmüş işte" dediğim, bahçedeki bebek köpeklerin her fırsatta yere düşürdüğü ve ziyadesiyle pek de sevmediğim halde, kıyamayıp düşen her parçayı bir yerlere tutturduğum için ben de bolca var.. Ancak benimkiler hiç çiçek açmadı.. Gerçi sevilmedikleri halde "yazık, ölmesinler bari" diye sulanınca yaşadıklarına şükretmeliyim.. utandım şimdi, bu kadar meraklısı olduğunu okuyunca.. Hala isteklisi varsa gönderebilir, kendimi Echeveria'ya bir nebze olsun affettirebilirim belki... |
Cahilliğimi mazur görün ama renkli kısımlar boya olabilir mi ?
|
Alıntı:
Artık yavaş yavaş dinlenme dönemine gelindiği için ellemiyorum, ama baharda yapraktan üretmeyi deneyeceğim.. Alıntı:
|
Sevgili Eser İlhan malesef boya bende almıştım ama hafif kazıyınca boya olduğunu anlayacaksınız ve büyüdükçe boyalı yapraklar altlarda kalıp sararak kaybolacak ama yeşil halide enfes, hatta benimki yanından birde yavru verdi ;)
|
Alıntı:
Echeveria ları çok seviyorum. Bu açıdan zararı yok ama kendimi kandırılmış hissederim doğrusu. Eğer boyaysa o zaman nette bulduğum kırmızı E. agavoides'lerin (örn: Echeveria agavoides*at*San Marcos Growers ) kötü bir kopyası mı diyeceğiz?? Eğer gerçekten boyalı ise artık orjinalini bulana kadar rahat etmem ben :p İlginç bir durum oldu; gelişmeleri paylaşırım. Herkese sevgiler.... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Eser İlhan, boya olmama ihtimali çok yüksek bence, güle güle büyütün.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Lir, Eser arkadaşımızn bitkinin yaprak uçlarına bakarsanız boyama olduğunu anlarsınız ;) bu da benim boyalım
|
Bu bitkinin türkçe okunuşunun ''ecverya'' olduğunu sanıyordum.. Bir yerde ''eçeverya'' yazıyor.. Siz nasıl okuyorsunuz?
|
1 Eklenti(ler)
Benim böyle Echeveriam var sanırım bahsettiğiniz türe yakın bir tür ama bir türlü büyütemedim bit yıldır bu şekilde :(
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer Echeverialarım hepsini bir saksıya aldım:D sevgili Eser İlhan sukulent değil Taner beyden onayı almıştım ama tam türünü oda söyleyemedi ;)
|
Ben sedum golden glow!a benzettim.Aşağıya linkleri koyuyorum. Bir bakın.
Sedum 'Golden Glow' (1) Sedum 'Golden Glow' (2) Sedum 'Golden Glow' |
Alıntı:
Echeveria adolphii nova= Golden Sedum= Golden Glow :cool: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025