Mesut Temiz |
06-03-2021 08:29 |
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe
(Mesaj 1603855)
Benimde echeveria diye baktığım ve güler abladan aldığım diğer 2sukulentim çiçeğe durdu. Hep balkondalar aslında yaz kış. Ama bu sene kar yapması ve 3 çiçeğimde don yemesinden dolayı şimdi onlar içinde endişeliyim. Alt yapraklarda dökülmeler yapıyor epeydir. İçeri alsam tomurcuklar olumsuz etkilenir mi?
|
Bitkiniz muhtemelen bir eceveria türü, ya da echeveria'ya çok yakın cinslerden birine ait bir tür... Balkonunuzun cam balkon olduğunu tahmin ediyorum, aksi takdirde soğuklarda tamamen donarlardı... Kış aylarında düşük sıcaklıklar, yüksek nem ve az güneş ışığı echeveria'lara ciddi zarar veriyor... Küf/mantar hastalıklarına yakalanabiliyorlar, yapraklar zayıflıyor ve/veya dökülüyor, bitki cansızlaşıyor... Cam balkonlarda daha iyi güneş ışığı aldıklarından balkonda tutmak iyi bir çözüm... Ben daha önceki yıllar echeveria'larımı kışın içeri aldığımda ciddi bozulmalar ve kayıplar oldu... Geçen yıl cam balkonda tuttum ve balkona açılan kapıyı da kapatmadığımdan içeriden gelen ısıyla kısmen ısıtılmış da oldu balkon... O şartlarda çok iyi geçirmişlerdi kışı...
Bitkileriniz resimde hiç fena görünmüyorlar aslında...Alt yapraklarının bazılarını kaybetmekle atlatmışlarsa sorun olmayacaktır bence... Şimdi sıcaklıklar da artıyor zaten... Bence bir iki hafta daha içeride mümkün olduğunca güneş ışığı alan bir yerde tutup sonra alıştırarak, kademeli olarak balkona, ışığa çıkarın derim..
|