agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

akifiye 08-02-2016 13:37

çiçekleriniz güzel ama nisan veya mayıs ayında yeni sürgünlerini kullanarak, yenide dikim yapın , yaşlanmış gibi biraz.

akifiye 08-02-2016 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burcumdenizateş (Mesaj 1431889)
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık ;)

Affınıza sığınarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Çiçekleriniz yaşlanmış . yeni çıkan sürgünler biraz büyüdüğünde. yeni sürgünleri budayarak. başka bir saksıda büyütmeniz de fayda var. ikinci olarak da menekşe saksınız da hayli büyük. mevcut saksının 3 te biri kadar büyüklükte bir saksı ile değiştirmeniz daha iyi olur. tşklerr.

Cymbelina 15-02-2016 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1436503)
Kalanşo diyerek "Kalanchoe blossfeldiana"dan mı bahsediyoruz. Başlık da genel olunca hangi çeşit Kalanşodan bahsedelim bilmiyorum...

Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı...

1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı...

Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor;)

Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde).

Saygı ve sevgilerimle...

Mücevher Çalısı, özenli ve detaylı cevabınız için teşekkürler öncelikle:) Fakat ben bahsettiğiniz kalanşoi türünü bilmiyordum. Benim at nalı;) diye tarif ettiğim şey aslında çiçekçilerden ilk alındıklarında veya buradaki bazı fotoğraflarda oldugu gibi nispeten büyük yapraklı olması. Bir süre sonra aynı büyüklükte değil daha küçük oluyor yaprakları. İsyanım bunadır!:D

Dün yapılan Eskişehir toplantısına Sevgili aleydi'nin yardımıyla gönderdiğim bitkilerden bir iki tanesi de kalanşoi idi . 2 tanesi epey uzundu, onları da 2'ye keserek ayırdım. Bende kalan kısmı da şu an budanık;) vaziyette duruyor, bir ara onun da resmini koyabilirim belki. kafama göre budamış oldum yani, ilk kez kalanşoi budadım açıkçası.

Sukulent grubunu pek bilmiyorum. Benim genel olarak bitkilerde budamaya yaklaşımımın çıkış noktası gül ve sardunya aslında:) Hayatımda gül budamadım, gül çeliği almadım o ayrı da. Sardunya budamasında ne yapıyorsam diğer bitkilere de aynısını tatbik ederim, ilkelerimden taviz vermem:dilli: Kalanşoide de aynısını yapmaya kalktım, bilmem doğru mu yaptım. Fotoğrafını bir ara ekleyebilirsem daha net olur.

ParlakYıldızlar 19-02-2016 20:43

Nihayet...! Sabahtan beri 50 ve üzeri sayfa okudum,bu bitkinin adı nedir bölümüne girdim,bir türlü resim yukleyemedim derken bendeki bitki de kalanchoe imiş,an itibariyle hemen içeri aldım aslında üstüne kar bile yağmisti,ozenmiyordum zorla vermislerdi☺ uçları hep tomurcuk,zavallicik hep açmaya çalışıyordu demek uzatmadan sorayım,bendekinin gövdesi sari krem arası yaprakları (sadece 2 tane) parlak değil yani ölucekmi acaba?

Lonicera 23-02-2016 14:04

2 Eklenti(ler)
Elimde iki farklı türü var. Biri çiçeğe hazırlanırken diğeri başını almış gidiyor:)

Gül Batur 23-02-2016 19:43

..........

5 Eklenti(ler)
Üç yıldır birlikteyiz.

hobiciakvarist 02-03-2016 13:17

Kışın kalanchoe, elimdeki sukulenti ve 2 kaktüsümü hep içeri alıyorum. Ancak ne yazıkki evimin içi oryantasyonundan dolayı çok güneş görmüyor. Bu nedenle sukulentimin ve kalanchoeların formu iyice düştü. Bunları tekrar ne zaman dışarı alabilirim? Tekrar toparlamaları ne kadar zaman alır?

Gül Batur 03-03-2016 20:40

Sayın hobiciakvarist.
Havalar güzel bana kalsa dışarı çıkarın derim benimkiler hep dışarda.
tabi ben izmirdeyim. ilkim farkımız var.

Gardenias 12-03-2016 10:00

Kalanchoelere Çiçek Açtırmanın Sırrı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi imre (Mesaj 99914)
merhabalar

balkon ve pencerelere bakıyorumda herkesin rengarenk çiçekleri açmış.benim çiçeklerimse bir türlü çiçeklenmiyorlar. nerede yanlış yaptığımı öğrenmek için buraya yazayım dedim. elimde 1 yıldır ekili olan bir "kalanchoe" var. boyu 15 cm kadar oldu yaprakları da sağlıklı görünüyor ama bir tane tomurcuğu bile yok.

-----------------------------------
Merhaba...Aranıza yeni katıldım..Ben de sizlerle kalanchoeler hakkındaki kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur...
Kalanchoelerin çiçek açmaları için, onları güneş görebilecekleri bir pozisyona yerleştirin.
Ve şimdi geliyoruz kalanchoeleri çiçek açtırma sırrına: Kalanchoeleri 1 litreye 0,25 veya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırılmış suyla akşamdan fısfıslayın.Birkaç gün böyle yapın...Bir müddet sonra kalanchoeniz tomurcuklanıp ,nihayetinde de her tarafından bol miktarda çiçekler açarak sizi sevindirecektir...Bu yöntemle büyük kalanchoelerde, dallarda köklenme de oluştuğunu, tespit ettim.Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz ve kalanchoelarınızı yeni bir saksıya köklendirip isteyen arkadaşlarınıza da hediye edersiniz..
Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim...

datalaylay 21-03-2016 19:39

2 Eklenti(ler)
Merhaba. Benim kalandivalarım ocak gibi bütün çiçeklerini döktüler. Ben normal olduğunu düşündüm ama hala bu durumdalar. Pencere önünde güzel gunes alan bir yerdeler ama başka ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

efiltem 26-03-2016 18:59

3 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim minikler.

deryaoz 30-03-2016 17:29

1 Eklenti(ler)
merhaba,
aranıza yeni katıldım :)

sorum şu ki kalanşo çiçeğime çok severek bakıyordum. ama şu an boyları uzadı eski güzel şekli gitti. tüm dallar ayrık duruyor birbirinden... çiçek de açmıyor. sizce ne yapmalıyım?:(

Lonicera 02-04-2016 13:06

1 Eklenti(ler)
Nihayet açmaya başladılar.

hira 05-04-2016 07:25

Kalanchoeler açtı açacak diye sevinirken hem böceklendiler hemde tomurcuklar kurudu. Tomurcukların kuruması neden olur acaba.

Mücevher Çalısı 05-04-2016 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1451889)
Kalanchoeler açtı açacak diye sevinirken hem böceklendiler hemde tomurcuklar kurudu. Tomurcukların kuruması neden olur acaba.

Böceklenmeden etkilenmiş, fazla sulama veya drenaj sorunu olabilir...

Farukk 10-04-2016 20:16

1 Eklenti(ler)
Cicegimi üretmek istiyorum bu çiçekli dallarından koparsam saksiya diksem olumlu sonuç alır miyim

Farukk 10-04-2016 20:19

1 Eklenti(ler)
Acaba bu da mi bir kalonche bilen var mi?

sevoş 10-04-2016 21:17

sayın farukk bence çoğaltmak için çiçeğinin bitmesini bekleyin.o zaman dalları biraz daha büyür.altakide kalonche çiçeği

Farukk 11-04-2016 01:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevoş (Mesaj 1453132)
sayın farukk bence çoğaltmak için çiçeğinin bitmesini bekleyin.o zaman dalları biraz daha büyür.altakide kalonche çiçeği

Cook teşekkür ederimm sevoş...

mrvgrrAlp 12-04-2016 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1430510)
. Menekşe gibi çeliklemiştim tuttu .yavru verdi. Hatta tomurcuklanmış

Benim de bir tane çiçeğim var. Pembeydi bir buçuk yıl oldu hala çiçeklenmedi. Köklenen dallarindan koparıp direk diktim kendisini de budadim. Benim yavrular ne zaman ciceklenir? Sizinki ne kadar sürede bu hale geldi?

fdogru 14-04-2016 11:25

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Kalanchoe'nun boyu gittikçe uzuyor. Sabah güneşi alamadığı için midir? Bu yüzden midir boy uzaması? Çok aydınlık bir yerde duruyor çiçeğim. Ayrıca çiçeklenmesi için köklerin saksıyı doldurmasını bekleyecek miyim? yoksa böyle de çiçeklenebilir mi?

hira 18-04-2016 12:26

Avuç iyi büyüklüğündeki bir kalanşo yapragını duya koydum (acep köklenir mi diye) hem kök, hemde yavru verdi benim paşam. afrika menekşesi edasıyla :o

fdogru 18-04-2016 12:50

#1405 nolu mesajımdaki kalanchoe için yapabileceğim bir şeyler var mı? Uzun olanı kesip suya mı koymalıyım, direkt toprağa mı ekmeliym ya da kendi haline mi bırakmalıyım?

Mücevher Çalısı 18-04-2016 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1454969)
#1405 nolu mesajımdaki kalanchoe için yapabileceğim bir şeyler var mı? Uzun olanı kesip suya mı koymalıyım, direkt toprağa mı ekmeliym ya da kendi haline mi bırakmalıyım?

Uzun dala saydığınız 3 hali uygulayabilirsiniz, seçim sizin takdiriniz:) Mümkünse bu aylarda (alıştıra alıştıra) yarım gün güneş görmesini sağlayabilirseniz boy uzaması yavaşlar...

Kalanşolar kış aylarında çiçeklenmeye başlıyorlar. Tahminen sizinki de kış mevsimi geldiğinde çiçeklenme dönemine girecektir...

fdogru 18-04-2016 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1454993)
Uzun dala saydığınız 3 hali uygulayabilirsiniz, seçim sizin takdiriniz:) Mümkünse bu aylarda (alıştıra alıştıra) yarım gün güneş görmesini sağlayabilirseniz boy uzaması yavaşlar...

Kalanşolar kış aylarında çiçeklenmeye başlıyorlar. Tahminen sizinki de kış mevsimi geldiğinde çiçeklenme dönemine girecektir...

Aslında bol ışık alan bir yerde (hem gün ışığı hem de yapay ışık-floresan altında-). direkt güneş ışığı almıyor

boyunun çok uzamasını istemiyorum ama kesmeye de kıyamıyorum. neyse böyle dursun bakalım bir süre daha :)

Cevabınız için ayrıca teşekkürler.

Benol Hazaroğlu 22-04-2016 20:23

1 Eklenti(ler)
Wendy

melek yüzlü 01-05-2016 22:00

1 Eklenti(ler)
Bu da benim bugün a101'den aldım. Bakimi konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

A_NOMAD 01-05-2016 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melek yüzlü (Mesaj 1458287)
Bu da benim bugün a101'den aldım. Bakimi konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

Sayfalara göz atarsanız ihtiyacınız olan bilgileri bulacaksınız, güle güle büyütün...

sardunya18 02-05-2016 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrvgrrAlp (Mesaj 1453507)
Benim de bir tane çiçeğim var. Pembeydi bir buçuk yıl oldu hala çiçeklenmedi. Köklenen dallarindan koparıp direk diktim kendisini de budadim. Benim yavrular ne zaman ciceklenir? Sizinki ne kadar sürede bu hale geldi?

Mesajınızı yeni gördüm benim yaprak 8 ya da 9 ayda yavru verip tomurcuklandı .Güneş gören cam kenarındaydı aslında çok üstüne düşmedim .Budadığınız kısımları direk toprağa dikebilirsiniz .Güneş görmesi önemli bol çiçekli günler dilerim

mrvgrrAlp 09-05-2016 11:10

Diktim budadiklarimi artık balkondalar zaten. Cephe de güney habire yaprak cikariyorlar :) artık bende ilgileniyorum bakalım ne zaman ciceklenecekler :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025