agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

sardunya18 01-01-2016 22:03

[QUOTE=Cymbelina;1429902]Eyyyy kalanşoi lobisi:dilli:.....
Eyyy kalanşoiciler:) Biiiz sizi de biliriz:dilli: Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan:dilli: biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Ben çiçekleri geçince budadım.ama tamamen amatörce budadıklarımıda ayrı saksılara diktim . Üç saksı kalanşom oldu. Çiçeğim yeniden tomurcuklandı

sardunya18 01-01-2016 22:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1422529)
Kalanşom ve ondan aldığım çelik ve de yaprağımız yavru verdi

Bu mesajdaki gibi dağınıktı şimdi böyle(bide resmi düz yükleyebilsem)

sonkez 04-01-2016 16:18

1 Eklenti(ler)
Renkli yaprakli kalanchoe

Galip Kuzucu 04-01-2016 19:55

İsmi "Kalanchoe blossfeldiana variegata" sayın:sonkez :D

sonkez 06-01-2016 21:14

Tesekkur ederim Galip kuzucu..Sayende isminide ogrenmis oldum .

Galip Kuzucu 06-01-2016 21:41

Rica ederim sayın:sonkez :) Ben başkasından öğrendim size söyledim bilgi paylaştıkça çoğalıyor :D

sonkez 07-01-2016 13:05

Buna inaniyorum...Haklisiniz ..Birbirimizden cok seyler ogrendik,ogreniyoruz

burcumdenizateş 08-01-2016 15:33

1 Eklenti(ler)
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık ;)

burcumdenizateş 08-01-2016 15:35

size de teşekkür ederim sayın djtunc öneriniz için doğal yollarla hallettim çok şükür

çiçekaşkı 08-01-2016 20:55

Merhabalar . Bu siteye yeni üye oldum. İki renk kalanchoe'yu ilk defa gördüm. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum. Ama çiçekç marketlerden aldığımızda açan çiçeksapları kısayken daha sonra açanların sapı uzun oluyor. Bunun sebebini bilen var mı acaba?

Mücevher Çalısı 10-01-2016 13:19

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1429902)
...
Eyyy kalanşoiciler:)
...
Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan:dilli: biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.
...

Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz:)

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı:))...

Eklenti 591887

Bir de kış gelince accık soğuk gördüğü zaman yaprakları kızarıyor, çiçek açmasalar da bana bu güzellikleri yetiyor:p

eslm mrym 15-01-2016 18:40

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.

çiçekaşkı 15-01-2016 18:58

Merhabalar Buket Hanım. Ben de yeni üye oldum. Kalanchoe'lar çiçeklerini dökünce sardunya gibi baştan mı fidelemek gerekiyor acaba

çiçekaşkı 15-01-2016 19:06

Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.

Mücevher Çalısı 15-01-2016 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçekaşkı (Mesaj 1433514)
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.

Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun?

Mücevher Çalısı 15-01-2016 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eslm mrym (Mesaj 1433507)
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.

Toprağı torf ise besinsiz kalmış olabilir...

eslm mrym 15-01-2016 22:15

Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.

Mücevher Çalısı 15-01-2016 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eslm mrym (Mesaj 1433560)
Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.

Aslına bakarsanız ben de torf kullanıyorum, önerebileceğim toprak seçeneği pek yok. Bitkinize gübre verebilirsiniz. Ben de enzim veriyorum genelde, siz de yapıp kullanabilirsiniz. Buradan enzim hakkında bilgi edinebilirsiniz:)

Jakin 16-01-2016 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eslm mrym (Mesaj 1433560)

Sevgili Mücevher Çalısı'nın önerdiği gibi enzim verilebilir.
(Benimki de yeni oldu sayılır, artık verebilirim. ;) )

Bir de toprağına yıkanmış, kurutulmuş inşaat kumu karıştırılabilir, geçirgenliği artsın, bitki çürümesin diye.. :)

eslm mrym 16-01-2016 11:11

Tesekkur ederim sayin jakin ve mucevher calisi.verdiginiz bilgileri deneyecegim.

çiçekaşkı 16-01-2016 21:20

Kalanchoe

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1433517)
Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun?

Merhaba evet çiçekler bitişik olsun istiyorum. Resim koymayı henüz denemedim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum.

çiçekaşkı 16-01-2016 21:28

Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.

A_NOMAD 16-01-2016 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçekaşkı (Mesaj 1433746)
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm

sena1987 23-01-2016 19:56

2 Eklenti(ler)
Merhaba. 8 saksı kalanşom bir ay önce bitlendi. zeytinyağı sarımsak ve arapsabunu karıştırıp sıkıyorum ama hiç etkili olmadı. tomurcukların içinde koloni şeklideler,tomurcuklar açamadan ölüyorlar. tomurcuklara zarar vermeden bitleri öldürecek bir ilaç söyleyebilir misiniz? bol çiçekli olsunlar diye aylardır gözüm gibi bakıyorum tam çiçeklenmeye başladılar böyle oldu çok üzülüyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Gül Batur 24-01-2016 15:45

Sayın sena bonyoya götür bir güzel tuşaldır bunu iki üç defa tekrarla.

Cymbelina 30-01-2016 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1432216)
Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz:)

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı:))...

Danke schön Sn. Mücevher Çalısı:) Aslında camın önündeler fakat yer beğendiremiyorum sanırım. Fakat bu durumda yaz ve kış yerlerini değiştirmem gerek sanırım. En iyi konumu olan 3 pencere var aslında ama tüm çiçek saksılarını da oraya sığdıramıyorum.

Minik yaprak yerine dev, at nalı:dilli: gibi yaprak istiyorum, evet!:) Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.

Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor.

Da, işte milyorlarca;) kalanşoiye yerim yok. Bir formül bulacağım artık.

Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?

Mücevher Çalısı 30-01-2016 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1436455)
...

Minik yaprak yerine dev, at nalı:dilli: gibi yaprak istiyorum, evet!:) Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.
...
Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?

Kalanşo diyerek "Kalanchoe blossfeldiana"dan mı bahsediyoruz. Başlık da genel olunca hangi çeşit Kalanşodan bahsedelim bilmiyorum...

Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı...

1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı...

Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor;)

Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde).

Saygı ve sevgilerimle...

Şükran45 08-02-2016 10:49

3 Eklenti(ler)
Bunlar da benim güzellerim. Umarım doğru yükleyebilirim.

Şükran45 08-02-2016 10:53

2 Eklenti(ler)
Sarı renk yeni açmaya başladı.

akifiye 08-02-2016 13:35

yozgattan çiçeklerrr

1 Eklenti(ler)
bunlarda benim çiçeklerim. her yıl yeni sürgünlerin uç kısımlarını alır ekerim, kalan kısımlarını atarım. bu sayede gençleşmiş olur. daha iri yapraklar ve bol çicek alırım. güneşi çok sever. ayrıca toprak GÜBRESİZ,bahçe toprağı olursa iyi olur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025