![]() |
Alıntı:
Serkan beyin dediği gibi benim kalanchoe'lerde balkon ve terasta bütün gün güneşin altında, aşırı yağmurlar hariç yerinden kıpırdamaz rüzgarın faydası var. Kuytuya alırsanız pamukküf sarar çabuk kaybedersiniz:( bırakın yerinde kalsın derim yinede siz bilirsiniz. Selamlar |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar herkese hayırlı geceler. Benim Kalanchoe me biR haller oldu yaprakları sarardı kendiliğinden kopuyor ve gövde rengi siyahlaştı nasıl tekrar eski haline döndürebilirim.
Eklenti 384832 Eklenti 384833 |
Alıntı:
Sayın Vek66 Yapılacak bir şey yok fazla sulamaktan kök çürümesi olmuş. Kalanchoe'ler fazla su istemezler. Saygılar |
Ynt: Kalanchoe
Teşekkürler kurtaramazmiyim.:confused:
GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
Alıntı:
|
Sayın adneser , siz Alanya dasınız Hakkı bey ise İzmir de ... İzmir ' in hava akımları daha sert diye biliyorum , fark buradan gelebilir ;)
|
Kalanchoe ile kisacik bir tanisikligimiz var. Ben iceride bati caminda tutuyorum. Yerlerini seviyorlar sanirim. Yapraklari tozlaniyor diye haftada bir akan suda banyo yapiyoruz. Sonra 1 hafta sulamiyorum. Simdilik iyi gidiyor gibi.
|
4 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 386119[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Bunlarda benim kızlarım. Tomurcukların çiçeklenmesini sabırsızlıkla bekliyorum. |
1. resimdekiler karışık renkte çiçek saplarından yetişmeye uğraşıyorlar. 4.resimdeki de tomurcuk dolu ama net çıkmamış.
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe Manginii.
Zarif çiçekli güzel. Renk tonları farklı, dikkatli bakılınca anlaşılıyor. |
Zafer bey çok güzeller maşallah..
Ben kaç defa aldıysam ya da yapraktan ürettiysem bit kurbanı oldu elimde şu an 1 tane kaldı yapış yapış oldu ne yapmalı nasıl kurtarmalı? |
Sayın MİRBE, arap sabunu zeytinyağı karışımını deneyin, iyi gelecektir.
|
2 Eklenti(ler)
Benimkilerinde cicekleri pek iç acici diyil acaba budama mi yapsam :( iri yapraklarini budadim ciceklerinide kessem tekrar filizlenirler mi acaba? lutfen cvp yazilirsa minnettar olurum:rolleyes:
|
|
Benimkinin cicekleri de boynunu buktu. Yapraklar iyi gorunuyor ama cicekler dokulmek uzere. Kalachoelarin cicekleri dokuluyor mu donguleri nasil? Normal mi yoksa hasta mi benimki.
|
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen sene bu çiçek bana hediye geldi. Çok küçüktü. Saksısını değiştirdim. Çok güzel çiçekleri vardı. Bu sene sürekli boyu uzuyor kocaman çiçek oldu. fakat bir çiçeğini bile göremedim. Ne yapmalıyım. Bana bilgi verirseniz sevinirim. |
Sayın nkutsay,
Sayın melek yüzlü, Fotoğraf yüklerseniz arkadaşlar yorum yapabilirler, görünmeyen bir çiçek için yorum yapmak zordur ve büyük ihtimal ile yanlış yönlendirme olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçek yorgun olabilir, yeni geldi diye çok su vermiş olabilirsiniz veya gölgede duruyordur. Dışarıya balkonda güneş gören bir yere alın ve durumu izleyin. Selamlar |
Alıntı:
aleykum selam |
Kalanchoe almak isteyenler migroslara katmerli türlerinden gelmiş. Oldukça da bakımlı bitkiler.
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Malesef benim kalonchoem de çurume gidiyor tamamen budadim sadece curumeyen bi dal sakladim saksi degişikliyi yapip cam kenarina koydum.nasil kurtaririm bilmiyorum zaten kurtarirmiyim onu da bilmiyorum:(
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim yeni kızlarım dilerim güzel çiçekleri ile uzun yıllar birarada oluruz,
Sarı olana kış güneşi, pembe olana da bahar sabahı adını koyduk.Eklenti 391890Eklenti 391891 |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim hifa 24 bende çok beğenerek aldım ve paylaşmak istedim.
|
İyi Akşamlar Arkadaşlar,
Bu forma resim yüklemeyi bilmiyorum. O yüzden çiçeğimin resmini yükleyemedim. |
Soru ve sorunlarımızı Forumda yaşadığınız sorunlar (2013) yazarsak daha erken fark edilip, daha kısa sürede çözüm bulabiliriz melek_yüzlü :)
Fotoğraf yüklemede aşağıdaki link size yardımcı olacaktır. http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm |
1 Eklenti(ler)
Bu yılki çiçeklerim :)
|
Maşallah pek güzeller best86 ellerine sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025