agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

hira 11-06-2015 18:08

Böceklenen kalanchoe fidesini İlaçlayıp yıkadıktan kurumasını bekledikten sonra güneşli ve neredeyse sürekli açık olan mutfak penceresinin iç kısmına koymuştum. Güneşten rahatsız olmadı ve yeni çıkan yapraklar daha güçlü geliyor :)

hira 23-06-2015 13:25

Sabahın 6:30'un da yürüyüş yapıyordum, çöp kenarına terk edilmiş bir kalanchoe gördüm ve gözlerime inanamadım, çünkü durumu atılmak için çok çok iyiydi.. Kırmızı yalınkat çiçeklerle ve bi o kadarda tomurcuklarla doluydu üzeri. 2,5 litrelik bir duvar boyası kabına yarıya kadar toprak doldurulmuş ve topragı susuzluktan taş kesilmişti. Gövdesi adeta ağaçlaşmış, belli ki bayaca yaşlı bir kalanchoe.. Sırtladım geldim eve, biraz suya besin karıştırıp verdim, kuruyan çiçek dallarını kestim.. Balkonun baş köşesine kondurdum. Bu güzel çiçek güzel bir saksıyı hak ediyor ama keyfini kaçırmaktan korkuyorum.

hira 02-07-2015 14:03

1 Eklenti(ler)
Yukarda bahsettiğim kalanchoe

Mücevher Çalısı 05-07-2015 15:39

1 Eklenti(ler)
Eklenti 564143

Kendi kendine çeliklenmeye çalışan şirin Kalanşo:)

sardunya18 27-07-2015 14:07

1 Eklenti(ler)
Çok güzelmiş .Nasıl çelikliyoruz menekşe gibi daldırarak mı? Benim kalanşom yeni aldım.Yaprak tan çoğalıyor mu?

Jakin 27-07-2015 14:33

Sn. Sardunya18, yaprakları toprağın üzerine bıraktığınızda kökler çıkarıp tutunmaya başlıyorlar. Ya da çelik olarak da direkt toprağa dikebilirsiniz.

Çok güzelmiş bu arada, güle güle büyütün.. :)

hira 02-08-2015 14:09

Ben deneme yaptım :) Asla dikmedim, sadece ortanca saksısını biraz kabartıp yaprağı toprağın üzerine gölge yere koydum.

hira 02-08-2015 14:15

1 Eklenti(ler)
Mesaja ekleyemedim fotografı

Dilairem 05-11-2015 13:37

Bende 1 tane kalanchoe vardi solmus kurumak uzerydi saksisini buyuttum 2 yapraktan ibaretken costu ve onunu alamiorm ufak kaldi yapraklari 1 seneye yakin cicek acmiyor budamasindan falan anlamiyorum aslina bakarsaniz ilk cicek deneyimim dal alip saksiya ektim tutmasini bekliyorum cicek acmasi icin ne yapmam gerek cicekciler vitamin diyor kullandim bana misin demiyor karanliktada tuttum

Dilairem 05-11-2015 13:43

4 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 584015

Eklenti 584016

Eklenti 584017

Eklenti 584018[/attach]
Buda fotograflari cicegimin artik acsin cok guzel cicekleri vardiii:(

hira 24-11-2015 08:06

1 Eklenti(ler)
Rüzgarda tepe üstü inen kalanşo saksısının eski üyesi... Bunu nasıl çelik yapmalıyım sizce? Böylece diksem olmaz mı ? :o

Mücevher Çalısı 24-11-2015 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1422397)
Rüzgarda tepe üstü inen kalanşo saksısının eski üyesi... Bunu nasıl çelik yapmalıyım sizce? Böylece diksem olmaz mı ? :o

Olduğu gibi toprağa çelikle, suya koy kök salsın sonra toprağa aktar, 3-5 parçaya böl çelikle daha çok Kalanşon olsun. Birini seçebilirsin:)

sardunya18 24-11-2015 19:53

1 Eklenti(ler)
Kalanşom ve ondan aldığım çelik ve de yaprağımız yavru verdi

EAkpınar 02-12-2015 13:20

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl don vurduğu için kalanşomu kaybettim. Arkadaşıma verdiğim çeliklerden de cebren yeni çelik aldım :D Ama ben sabırsız olduğum için dayanamayıp bu renklerden nasıl olsa yok diye gidip yeniden kalanşolar aldım. Fakat minik çelikler den üçüde tomurcuklandı maşallah. :p
Bakalım ne renk açıcaklar :confused:

burcumdenizateş 04-12-2015 12:46

merhaba ben yeniyim hem üyelikte hem de kalanşo çiçeğinde 2 tane almıştım çiçekliydiler döküldü ve budadım ama birisi bitlendi önce unlu bit sonra da kahverengi noktalar çok üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim

djtunc 10-12-2015 09:52

Buda benden olsun sanırım bitki ismi doğrudur.

1 Eklenti(ler)
Buda benden olsun sanırım bitki ismi doğrudur. Baharda kıpkırmızı çok güzel çiçekler açıyor :) saksısını büyütüp biraz ilgilenince adeta coştu :) resimleride ekliyorum :) herkese iyi forumlar

djtunc 10-12-2015 10:00

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burcumdenizateş (Mesaj 1424339)
merhaba ben yeniyim hem üyelikte hem de kalanşo çiçeğinde 2 tane almıştım çiçekliydiler döküldü ve budadım ama birisi bitlendi önce unlu bit sonra da kahverengi noktalar çok üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim

yakınınızda herhangi bir tarım zirai ilaç satan peyzajcı varsa gidip durumu anlatıp ona göre ilaç edinebilirsiniz. Aynı pamuklu bit benim domates biber ve turunçumda da vardı. Ben bir ilaç aldım onu kullanıyorum. resmini de yüklüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama bu bitki için geçerlimi tam bilmiyorum onu araştırmanız lazım

umutdunyasi 10-12-2015 10:18

Kalanchoe

4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, bu da benim dün akşam tanıştığım Kalanchoe.
Çok narin,yaprakları parlak ve etli bir yapısı var. Çiçekleri çok hoş akşam eve gidince sorun varmı diye köklerine baktım çok sağlıklı ve güzel bir toprak yapısı vardı hoşuma gitti ayrıca toprağın üzerine yatmış bir şekilde minicik Kalanchoe gördüm ayrı bir mutlu oldum inşallah kurumazsa yeni saksısında büyüyecek

djtunc 10-12-2015 12:16

köklerini zedelemeden hava almadan daha büyük bir saksıya alsan benim kalanşom gibi coşmaması için bir neden yok. yukarda ekledim. değişimi inceleyebilirsin

EAkpınar 10-12-2015 13:24

Sayın umutdünyası kalanşo çok çabuk tutuyor hatta yapraktan bile yetiştirebilirsiniz. Ufaklık ta kısa zamanda hayata tutunacaktır.

umutdunyasi 10-12-2015 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar (Mesaj 1425522)
Sayın umutdünyası kalanşo çok çabuk tutuyor hatta yapraktan bile yetiştirebilirsiniz. Ufaklık ta kısa zamanda hayata tutunacaktır.

Teşekkürler sayın EAkpınar.

Jakin 26-12-2015 07:25

1 Eklenti(ler)
Bu sabah böyle yan yatmış halde buldum. :(
Ne yapmalıyım acaba?
Köklerini inceleyip çürüyen yer varsa kesip yeniden mi dikeyim?

sevgihoca 26-12-2015 10:12

Suyu çok gelmiştir Jakin,sulamayın bence.

Mücevher Çalısı 26-12-2015 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1429081)
Bu sabah böyle yan yatmış halde buldum. :(
Ne yapmalıyım acaba?
Köklerini inceleyip çürüyen yer varsa kesip yeniden mi dikeyim?

Kalanşoyu Mersin'de balkonda da yetiştirebilirsin. Alıştıra alıştıra güneşe bırak. Güneşin etkisiyle gövde-yaprak formu değişecek ve daha sağlam bir yapısı olacaktır.

Benimkilerden de yan yatık olanlar var (Kumrular oturdu-eşeledi:)), bu konuda çok fazla birşey diyemiyeceğim. Yaprak ve gövdede pörsüme, yumuşama varsa sorun vardır. İstersen kök incelemesi yapabilirsin...

flaneuse 26-12-2015 19:05

Kalem veya örgü şişi yardımıyla gövdeye biraz destek çıkmak çözüm olur mu acaba Sayın Jakin? Biraz mahzun bir Gözyaşı Kalanchoe vardı bende; ciddi bir sorunu olmadığına emin olduktan sonra fazla sıkıp darlamadan kalemle lastikledim, çok geçmeden toparlandı.

sevgihoca 26-12-2015 22:15

Bence de balkonda daha güzel olur,canlanır,Sevgili Jakin.Saksı tamamen kuruyunca suluyorum ben.

Jakin 27-12-2015 16:25

Sevgili sevgihoca, Mücevher Çalısı, flaneuse hepinize teşekkürler.

Sevgihoca'm sulamayı bıraktım. Gerçekten de fazla sulamışım.

Sevgili Mücevher Çalısı, yılbaşında kızımın yanına gideceğim, dönüşte balkona alıştırayım.
Kökünü biraz açıkta bırakacak şekilde toprağını üzerinden aldım, yarın saksısını değiştirip kuru bir toprak harcına dikmeyi düşünüyorum.

Sevgili flaneuse kalemle destekleyeceğim.

Sevgiler.. :)

sevgihoca 27-12-2015 19:10

Biz üç kişi kalanşonuzun teşhisini koyduk,size de tedavi etmek düşüyor.Güzel bir dayanışma oldu.

Cymbelina 30-12-2015 05:45

Eyyyy kalanşoi lobisi:dilli:.....
Eyyy kalanşoiciler:) Biiiz sizi de biliriz:dilli: Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan:dilli: biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.

Belki yakın zamanda resim de ekleyebilirsem daha iyi olur ama şimdilik ekleyemiyorum.

sardunya18 01-01-2016 21:57

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1398337)
Çok güzelmiş .Nasıl çelikliyoruz menekşe gibi daldırarak mı? Benim kalanşom yeni aldım.Yaprak tan çoğalıyor mu?

. Menekşe gibi çeliklemiştim tuttu .yavru verdi. Hatta tomurcuklanmış

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025