![]() |
Kaloche
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kalansom karın altında kaldı . Ne yapmalıyım içeriye mi aliyim . Lütfen yardim edin
|
Çiçeğimi içeri aldım . Bu seferde yaprakları ve dalları eğik yumuşak oldu. Bende başına poşet geçirdim ve dışarı koydum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Yardımcı olur musunuz. :(
|
Çiçeğinizi neden dışarıda bıraktınız. Muhtemelen donmuş olabilir. Bitki içerisinde bulunan suyun donması, içeriye aldığınızda çözülmesi nedeni ile yumuşamıştır. Siz yaşama ihtimaline karşılık bitkinizi içeriye pençere kenarına alınız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba, Kalanchoe'lerimi her sene odada tutuyordum. Bu sene kapalı cam balkonda duruyorlar ve tomurcukta kalma süreleri çok uzadı. Sabırla açmalarını bekliyorum ancak tomurcukları gayet büyük olduğu halde halen açmadılar. Hepsi gayet sağlıklı ve ortada sorun gözükmüyor. Eninde sonunda açarlar mı yoksa içeri mi almalıyım? Ne dersiniz?
|
2 Eklenti(ler)
Kalanşolar çiçeklendi .Yazı kapalı balkonda geçirdiler .Şimdi içerdeler ;)
|
Alıntı:
Отправлено с моего SM-J320H через Tapatalk |
Kalancşhe
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim bu da sarı olanı
|
Sardunya 18 bu sizin ki sarı degil turuncu. **** benimkiler gibi güneş yüzünden renkleri değişti. Pembe kalanchoe çok güneşte kalınca toz pembe oldu. Rengi açıldı. Ama sarı kalanchoe güneşe maruz kalınca rengi daha koyulaştı .Paylaştığınız resimdeki gibi turuncuya döndü.
|
Merhaba, bana da hediye bir kalanchoe çiçeği geldi.Gerçekten çok güzel bir çiçek. İki günde bir suladım, güneş alan pencerenin önüne koydum ve baktım ki geldiğinde capcanlı olan yaprakları cansızlaşmaya başlamış. Ne yapmam gerekli bilemedim , ona birşey olursa gerçekten çok üzülürüm.
|
Alıntı:
Benim çiçeğim bir yıldır var,çok güzel gelişti ama çiçek açmıyor. |
Alıntı:
Yaa. Neden çiçek açmadı acaba? Benimki de daha pembe pembe tomurcuk, biraz geç çiçek açıyor sanırım. |
Rica ederim fazla sussuzda bırakmayın, benimkide kırmızı açıyordu. Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet güneş alan pencerenin önüne koymuştum geldiğinde sert olan yaprakları yumuşamış. Aldım hemen pencerenin önünden. bir türlü yer bulamadım küçücük saksıya :) şimdi masanın uzerine koydum bakalım sevecek mi. Bende çoğaltmak istiyorum evdekiler çok sevdi açmaya baslayınca :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kimsesiz Kalanchoe
3 Eklenti(ler)
Merhaba
Bu çiçeğin kalanşo oluğunü bugün, forumda öğrendim. Baķımsız kalmış bir çiçekti, çiçeklerden pek anlamamama rağmen acıdığımdan dün saksısını değiştirdim. Yalnız formu burdaki örneklerin bir çoğundan farklı, dallar az yapraklı, az çiçekli ve sarkmaya meyilli. Acaba türü mü böyle yoksa, küçük saksıda bakımsız kaldığı için mi böyle olmuş. İlk fotodaki hediye saksısıyla 1 sene durmuş. Acaba uzun dalları budayıp, budadıklarımı çelik olarak mı kullansam? Teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe çiçeğim yeni aldığım zaman ki hali.
|
1 Eklenti(ler)
Ve buda çiçeğimin son hali.
|
Maşallah :) çok sağlıklı ve güzel görünüyor çiçeginiz bahce mimarı. Bende çiçeğimden umudu kesmişken , bir de balkona gölge bir yere koymayı denedim ve sonra baktım ki yeniden minik minik yeni yapraklar çıkmış. :)))) düzeliyor sanırım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025