agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

ummu_gul 26-12-2016 18:53

Kaloche

1 Eklenti(ler)
Eklenti 636208

Busranur 07-01-2017 08:53

1 Eklenti(ler)
Kalansom karın altında kaldı . Ne yapmalıyım içeriye mi aliyim . Lütfen yardim edin

Busranur 07-01-2017 12:19

Çiçeğimi içeri aldım . Bu seferde yaprakları ve dalları eğik yumuşak oldu. Bende başına poşet geçirdim ve dışarı koydum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Yardımcı olur musunuz. :(

Muda 07-01-2017 12:42

Çiçeğinizi neden dışarıda bıraktınız. Muhtemelen donmuş olabilir. Bitki içerisinde bulunan suyun donması, içeriye aldığınızda çözülmesi nedeni ile yumuşamıştır. Siz yaşama ihtimaline karşılık bitkinizi içeriye pençere kenarına alınız.

Busranur 07-01-2017 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1491864)
Çiçeğinizi neden dışarıda bıraktınız. Muhtemelen donmuş olabilir. Bitki içerisinde bulunan suyun donması, içeriye aldığınızda çözülmesi nedeni ile yumuşamıştır. Siz yaşama ihtimaline karşılık bitkinizi içeriye pençere kenarına alınız.

Başına poşet geçirip geri balkona koydum. Ev çok sıcak sok geçirmez mi ?? Dun yağmaya başladı kar . Aksam içeri almayı unuttum . Sabah görünce de napicami bilemedim :o

Busranur 07-01-2017 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Busranur (Mesaj 1491872)
Başına poşet geçirip geri balkona koydum. Ev çok sıcak sok geçirmez mi ?? Dun yağmaya başladı kar . Aksam içeri almayı unuttum . Sabah görünce de napicami bilemedim :o

İçeriye aldım . Durumu pek iyi değil :(

Şükran45 12-01-2017 14:56

Merhaba, Kalanchoe'lerimi her sene odada tutuyordum. Bu sene kapalı cam balkonda duruyorlar ve tomurcukta kalma süreleri çok uzadı. Sabırla açmalarını bekliyorum ancak tomurcukları gayet büyük olduğu halde halen açmadılar. Hepsi gayet sağlıklı ve ortada sorun gözükmüyor. Eninde sonunda açarlar mı yoksa içeri mi almalıyım? Ne dersiniz?

sardunya18 30-01-2017 11:12

2 Eklenti(ler)
Kalanşolar çiçeklendi .Yazı kapalı balkonda geçirdiler .Şimdi içerdeler ;)

ULDUZ 30-01-2017 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1493688)
Kalanşolar çiçeklendi .Yazı kapalı balkonda geçirdiler .Şimdi içerdeler ;)

Merhabalar sayin sardunya 18 masallah kalansolariniza ne kadar guzel acmislar. Bakdikca insanin ici aciliyor. Emeyinize saglik.Tesekkurler.

Отправлено с моего SM-J320H через Tapatalk

sardunya18 31-01-2017 15:38

Kalancşhe

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim bu da sarı olanı

Gülizar ş 19-05-2017 23:00

Sardunya 18 bu sizin ki sarı degil turuncu. **** benimkiler gibi güneş yüzünden renkleri değişti. Pembe kalanchoe çok güneşte kalınca toz pembe oldu. Rengi açıldı. Ama sarı kalanchoe güneşe maruz kalınca rengi daha koyulaştı .Paylaştığınız resimdeki gibi turuncuya döndü.

Cilekliturta 23-05-2017 09:25

Merhaba, bana da hediye bir kalanchoe çiçeği geldi.Gerçekten çok güzel bir çiçek. İki günde bir suladım, güneş alan pencerenin önüne koydum ve baktım ki geldiğinde capcanlı olan yaprakları cansızlaşmaya başlamış. Ne yapmam gerekli bilemedim , ona birşey olursa gerçekten çok üzülürüm.

İlknur44 23-05-2017 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cilekliturta (Mesaj 1508014)
Merhaba, bana da hediye bir kalanchoe çiçeği geldi.Gerçekten çok güzel bir çiçek. İki günde bir suladım, güneş alan pencerenin önüne koydum ve baktım ki geldiğinde capcanlı olan yaprakları cansızlaşmaya başlamış. Ne yapmam gerekli bilemedim , ona birşey olursa gerçekten çok üzülürüm.

Merhaba çilekliturta, bendede var bir tane kalanchoe sizden ricam iki günde bir sulamayn, ben toprağı biraz kuruyunca suluyorm kalanchoe'lar fazla su istemeyen bir çiçek olduğunu bıliyorm.
Benim çiçeğim bir yıldır var,çok güzel gelişti ama çiçek açmıyor.

Cilekliturta 24-05-2017 09:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1508016)
Merhaba çilekliturta, bendede var bir tane kalanchoe sizden ricam iki günde bir sulamayn, ben toprağı biraz kuruyunca suluyorm kalanchoe'lar fazla su istemeyen bir çiçek olduğunu bıliyorm.
Benim çiçeğim bir yıldır var,çok güzel gelişti ama çiçek açmıyor.

Teşekkür ederim😊 bende öyle yapacağım artık toprak kurumadıkça su vermeyeceğim.
Yaa. Neden çiçek açmadı acaba? Benimki de daha pembe pembe tomurcuk, biraz geç çiçek açıyor sanırım.

İlknur44 25-05-2017 15:06

Rica ederim fazla sussuzda bırakmayın, benimkide kırmızı açıyordu. Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba.

Cilekliturta 26-05-2017 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1508291)
Rica ederim fazla sussuzda bırakmayın, benimkide kırmızı açıyordu. Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba.

Olmamış :) hala sulamadım baktım toprağı hala ıslak ve bugün farkettim kiii açmaya başlamış çok sevindim

İlknur44 26-05-2017 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cilekliturta (Mesaj 1508367)
Olmamış :) hala sulamadım baktım toprağı hala ıslak ve bugün farkettim kiii açmaya başlamış çok sevindim

Bende sizin adınıza sevindim, çoğaltmasıda çok kolay. Ben hem yapraktan hemde çelikten çoğalttım , ve birde direk güneş görmesin tecrübeme dayanarak söylüyorm yapraklar hemen yumuşamaya başlar.

Cilekliturta 26-05-2017 12:03

Evet güneş alan pencerenin önüne koymuştum geldiğinde sert olan yaprakları yumuşamış. Aldım hemen pencerenin önünden. bir türlü yer bulamadım küçücük saksıya :) şimdi masanın uzerine koydum bakalım sevecek mi. Bende çoğaltmak istiyorum evdekiler çok sevdi açmaya baslayınca :)

İlknur44 10-06-2017 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cilekliturta (Mesaj 1508380)
Evet güneş alan pencerenin önüne koymuştum geldiğinde sert olan yaprakları yumuşamış. Aldım hemen pencerenin önünden. bir türlü yer bulamadım küçücük saksıya :) şimdi masanın uzerine koydum bakalım sevecek mi. Bende çoğaltmak istiyorum evdekiler çok sevdi açmaya baslayınca :)

Merhaba çilekli turta kalancohe çiçeğinizin durumu düzeldi mi.

Cilekliturta 15-06-2017 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1510396)
Merhaba çilekli turta kalancohe çiçeğinizin durumu düzeldi mi.

ya gerçekten temiz kalplisiniz imdadıma yetistiniz :) bende kara kara düşünüyordum çiçeğime ne yapsam kime sorsam diye. Bir hata yaptım vur diyip öldürdüm resmen. Çok su vermeyeceğim diye 10 günden fazladır ki su vermiyorum ve çiçeklerin boynunu bükmeye başladığını farkettim. Hemen su verdim ama nafile :( devam etti solmaya şuan o güzelim çiçekleri soldu kalanchoe'nun. Tek tük var onlarda solar yakında. :(

İlknur44 16-06-2017 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cilekliturta (Mesaj 1510974)
ya gerçekten temiz kalplisiniz imdadıma yetistiniz :) bende kara kara düşünüyordum çiçeğime ne yapsam kime sorsam diye. Bir hata yaptım vur diyip öldürdüm resmen. Çok su vermeyeceğim diye 10 günden fazladır ki su vermiyorum ve çiçeklerin boynunu bükmeye başladığını farkettim. Hemen su verdim ama nafile :( devam etti solmaya şuan o güzelim çiçekleri soldu kalanchoe'nun. Tek tük var onlarda solar yakında. :(

Merhaba teşekkür ederim:) öncelikle 10 gün fazla olmuş sussuz kalması bu aralar havalarda sıcak toprağı biraz kurudu mu suyu vereceksiniz. Ben 5 veya 6 günde veriyorum, çlçekler belkim yer değiştiğinden dökülüyor çiçekçilerde ki bakımı yapamadığımızdan olmuyor. Benimkide yaprakları çok küçük çıkıyor.:(Siz yinede suyunu düzenli verin aydınlık yere koyun güneş değmesin inşallah kendine gelir fotoğraf yüklebilirmisinz.

Cilekliturta 16-06-2017 18:38

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1511002)
Merhaba teşekkür ederim:) öncelikle 10 gün fazla olmuş sussuz kalması bu aralar havalarda sıcak toprağı biraz kurudu mu suyu vereceksiniz. Ben 5 veya 6 günde veriyorum, çlçekler belkim yer değiştiğinden dökülüyor çiçekçilerde ki bakımı yapamadığımızdan olmuyor. Benimkide yaprakları çok küçük çıkıyor.:(Siz yinede suyunu düzenli verin aydınlık yere koyun güneş değmesin inşallah kendine gelir fotoğraf yüklebilirmisinz.

Merhaba. :) aynen havalarda çok sıcak burada. çok yanlış yaptım su vermeyerek . Ama sulayınca düzelir diye düşünmüştüm, düzelmedigi gibi kalan çiçekleri de boynunu büküyor. Tekrar çiçek açar mı acaba? Bir de çoğaltayım diyorum yapraktan mı çogaltmalıyım?

İlknur44 17-06-2017 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cilekliturta (Mesaj 1511085)
Merhaba. :) aynen havalarda çok sıcak burada. çok yanlış yaptım su vermeyerek . Ama sulayınca düzelir diye düşünmüştüm, düzelmedigi gibi kalan çiçekleri de boynunu büküyor. Tekrar çiçek açar mı acaba? Bir de çoğaltayım diyorum yapraktan mı çogaltmalıyım?

Merhaba çok güzelmiş çiçeğiniz maşallah. Hem yapraktan hem çelikten çoğaltabilirsiniz ben çelikten çoğaltmayı daha çok seviyorum çabuk tutuyor.

Cilekliturta 17-06-2017 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1511125)
Merhaba çok güzelmiş çiçeğiniz maşallah. Hem yapraktan hem çelikten çoğaltabilirsiniz ben çelikten çoğaltmayı daha çok seviyorum çabuk tutuyor.

Teşekkür ederim. 😊 inşallah duzelir :( tamam çelikten deneyeceğim tekrar teşekkürler

meraki 29-06-2017 15:08

Kimsesiz Kalanchoe

3 Eklenti(ler)
Merhaba

Bu çiçeğin kalanşo oluğunü bugün, forumda öğrendim.
Baķımsız kalmış bir çiçekti, çiçeklerden pek anlamamama rağmen acıdığımdan dün saksısını değiştirdim.
Yalnız formu burdaki örneklerin bir çoğundan farklı, dallar az yapraklı, az çiçekli ve sarkmaya meyilli.
Acaba türü mü böyle yoksa, küçük saksıda bakımsız kaldığı için mi böyle olmuş.
İlk fotodaki hediye saksısıyla 1 sene durmuş.
Acaba uzun dalları budayıp, budadıklarımı çelik olarak mı kullansam?

Teşekkürler

Ebrushka 04-07-2017 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meraki (Mesaj 1512111)
Merhaba

Bu çiçeğin kalanşo oluğunü bugün, forumda öğrendim.
Baķımsız kalmış bir çiçekti, çiçeklerden pek anlamamama rağmen acıdığımdan dün saksısını değiştirdim.
Yalnız formu burdaki örneklerin bir çoğundan farklı, dallar az yapraklı, az çiçekli ve sarkmaya meyilli.
Acaba türü mü böyle yoksa, küçük saksıda bakımsız kaldığı için mi böyle olmuş.
İlk fotodaki hediye saksısıyla 1 sene durmuş.
Acaba uzun dalları budayıp, budadıklarımı çelik olarak mı kullansam?

Teşekkürler

bakimsiz oldugu icin olabilir. ben kalansomu boyle kucuk dalli bi cicekten alip koklendirmistim ilk sene degil ama ikinci sene cok fazla cicek acti yapraklari kocaman oldu hala da cicekli gecen sene topragini degistirmistim sadece bi de direk gunes isiginda durmasin

Ebrushka 04-07-2017 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1474576)
Fotoğraf yan olsa da çiçeğiniz düz görünüyor bana:)

Yaprağı da güzel bu bıcırığın, sukulent ne de olsa üzerinde illa çiçek görmesek de olur bence;)

Geçmiş çiçeklerini budayın, güneşe alın (sabah ya da akşam güneşi), gübresini verin. Sonbahar sonlarına doğru yavaş yavaş size çiçek tomurcuklarını gösterir, kış aylarında da açmaya başlar...

mesajinizi yeni gordum bu sene harika cicekler acti kalansom cok da buyudu :)

İlknur44 10-07-2017 14:24

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe çiçeğim yeni aldığım zaman ki hali.

İlknur44 10-07-2017 21:25

1 Eklenti(ler)
Ve buda çiçeğimin son hali.

Cilekliturta 14-07-2017 14:04

Maşallah :) çok sağlıklı ve güzel görünüyor çiçeginiz bahce mimarı. Bende çiçeğimden umudu kesmişken , bir de balkona gölge bir yere koymayı denedim ve sonra baktım ki yeniden minik minik yeni yapraklar çıkmış. :)))) düzeliyor sanırım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025