agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

İlknur44 14-07-2017 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cilekliturta (Mesaj 1513166)
Maşallah :) çok sağlıklı ve güzel görünüyor çiçeginiz bahce mimarı. Bende çiçeğimden umudu kesmişken , bir de balkona gölge bir yere koymayı denedim ve sonra baktım ki yeniden minik minik yeni yapraklar çıkmış. :)))) düzeliyor sanırım

Teşekkür ederim. Inşallah sizin çiçeğinizde düzelir

Cilekliturta 17-07-2017 18:59

Teşekkürler inşallah:)

Mahmut Tebir 18-07-2017 12:56

kalanchoe o kadar ilgi isteyen bir bitki degil. Küçücük bir yaprağı toprağa düşse tekrar filizlenir. Dikkat edilecek şey fazla sudan ve güneşten kaçının. Zaten çiçeklenmesi sonbaharda olan bir çiçektir. Çiçekçilerde bulunanlar bir takım evrelerden geçirilip çiçeklendirilmiş olanlardır. Çiçeklenmesi için gece güzdüz farkını anlaması lazımdır çiçeğin. Yani gece uzun gündüz kısa olan zamanda çıçeklenir kalanchoe.

lenavita 24-07-2017 09:22

1 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar kalanchoe çelikten de yapraktan da çoğaltılıyor yanlız yapraktan cogaltinca o yıl acmiyor. ben sıcaklarda çoğaltma yapıyorum.temmuz sonları bunları ektim çelikten hepsi koklendi soluklar yeni ektiklerim

lenavita 24-07-2017 09:28

1 Eklenti(ler)
Karanlık çıkmış güneşte çektim .Kalanchoe kökü çürüse de yok olmaya başlasa da hatta bir yaprağı dahi kalsa onu köklendirebilirsiniz en ılık yere alın köklenir hemen ve ayrıca yaprakları kızarık gibi ise kırmızı renk **** koyu pembe açar .eğer yaprakları sarımsı yeşilse sarı veya beyaz renk açar.yapraklar yeşilse de acık pembe acık turuncu
açar

lenavita 27-07-2017 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1248892)
Havaların ısınması ile Kalonchoeler çoştu.

ben komşudan bu çiçeği alıp ektim . yanlız kırmızı normal kalanşo oldu sarkıtmammı lazım acaba anlamadım .yani komşununki bildiğin sarkıyordu

Sibele 23-09-2017 06:08

Kalanchoe lerim ikinciye çiçeklendi

1 Eklenti(ler)
Merhaba ben hayatımda ilk kez canlı çiçek bakıyorum 2 ay öncesinde eşimle balkonumuz için bayhous dan bir sürü çiçek aldık ve hangisi dış bitki hangisi iç birki bakmadan ☺ Ama kalanchoelerim ve vincalarım yeris sevdi sanırım. Üzerindeki çiçekler beyaz hatiç solmuştu ve tomurcular vardı o sırada tatile çıkınca balkondan içeri alıp sadece balkonun bir camını açık bıraktım iyice suladım ve bir tepsiye su doldurup içine koydum sonrada dua ettim inşaallah birşey olmaz diye döndüğümde ilk balkona koştum tüm tomurcuklar açmıştı ☺ Balkonum kuzeydoğu güneş doğuyor ve öğleye kadar güneş alıyorlar ve rüzgarlı bir yerdeler. Yanında fesleğen var diğer saksıda fesleğen kuruduğunda yapraklarını pörsüyor bende ozaman hepsini suluyorum ☺ Birde çiçekli çiçeksiz bitkiler için olan bir bitamin verdim iki kez ayda bir olmak üzere . Bide sürekli seviyorum beşim ilk orkide aldığında bana çpk kızmıştım birdaha canlı çiçek alma dedemiştim oda ısrarla almaya devam etti 🙈 Ve şimdi bir sürü çiçeğim var gözüm gibi baktığım ☺Bu siteyi çiçek aldığımdan beri inceliyorum yorum yapmak istedim 🙈 Birde sorum var çiçekler sokduktan sonra kalan kurumuş yapraklara birşey yapıyormuyuz ? Ben sürekli elinle temizliyorum obları soğrumu yapıyorum ☺

Sibele 23-09-2017 06:13

Buda az önce çektiğim hali kırmızıya bayılıyorum ☺

1 Eklenti(ler)
Kırmızı kızım ☺

yumnu 27-09-2017 13:42

3 Eklenti(ler)
Merhaba! Benim evde kalanchoe tarlam var! Neden öyle dedim, belki fotoğraflar yardımcı olur. Benim kalanchoe enine değil, boyuna gidiyor. Beyaz çiçekli idi kendisi aldığımda, sonra yavaş yavaş döküldü çiçekleri bir daha da tomurcuk vermedi. 2 sene oldu neredeyse alalı. Foruma üye olmadığım zamanlar burada uzayan dallarını kesip toprağa dikebileceğimi öğrendim. O zamandan beri kesip dikiyorum ama daha nereye kadar devam edeceğim? Atmaya kıyamıyorum ama hep boyuna gidiyor. Herkesin bitkisi olduğu yerde pıtır pıtır genişliyor. Hiçbir tomurcuk belirtisi yok. Yapraklar hep küçük. Neyi yanlış yapıyorum? Acaba güneşi mi sevmiyorlar?

Hifaaa 27-10-2017 19:32

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benimde kalanşolarım var iki tane ilk aldım çok güzel çiçek açtılar sonra döküp kurumaya başladılar fakat yanlardan tekrar yeşil yeşil ışkında verdi aldığım toprakla duruyordu bide toprağı iyice kendine çekmişti bende o yüzden toprağını değiştirdim değiştirirken çiçek toprağı ile normal bahçeden toprağı karıştırdım ama daha sonra yeşil olan gövdesi bi anda karardı kurudu yeni ışkınları soldu şimdi ne yapmalıyım kendine gelir mi ? Teşekkür ederim şimdiden. Önceki ve sonraki hali;
( Erzurum da yaşıyorum tabi bide)

Mahmut Tebir 28-10-2017 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hifaaa (Mesaj 1521558)
Arkadaşlar benimde kalanşolarım var iki tane ilk aldım çok güzel çiçek açtılar sonra döküp kurumaya başladılar fakat yanlardan tekrar yeşil yeşil ışkında verdi aldığım toprakla duruyordu bide toprağı iyice kendine çekmişti bende o yüzden toprağını değiştirdim değiştirirken çiçek toprağı ile normal bahçeden toprağı karıştırdım ama daha sonra yeşil olan gövdesi bi anda karardı kurudu yeni ışkınları soldu şimdi ne yapmalıyım kendine gelir mi ? Teşekkür ederim şimdiden. Önceki ve sonraki hali;
( Erzurum da yaşıyorum tabi bide)

Kalanşolar süzek toprakları sever. Sukulent bitki olduğu için fazla su çiçeği kurutur. Toprağa suyu koyduğunuz zaman akıp alt taraftan çıkmalı. Gördüğüm kadarıyla toprağınız çok ıslak. Malum havalarda soğudu. Çiçeklere toprağı kuruduğu zaman su vermelisiniz. Fazlası ne yazık kı kurutur.

Hifaaa 29-10-2017 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha (Mesaj 1521594)
Kalanşolar süzek toprakları sever. Sukulent bitki olduğu için fazla su çiçeği kurutur. Toprağa suyu koyduğunuz zaman akıp alt taraftan çıkmalı. Gördüğüm kadarıyla toprağınız çok ıslak. Malum havalarda soğudu. Çiçeklere toprağı kuruduğu zaman su vermelisiniz. Fazlası ne yazık kı kurutur.

Teşekkür ederim. Peki burdan dönüşü var mı tekrar kendine gelir mi

Mahmut Tebir 30-10-2017 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hifaaa (Mesaj 1521706)
Teşekkür ederim. Peki burdan dönüşü var mı tekrar kendine gelir mi

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bitki ölmüş. Başınız sağolsun.
Kalonşolar o kadar pahalı değiller. Bir tane yenisini alırsınız. Bunda aynı hatayı yapmazsınız.

Hifaaa 31-10-2017 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha (Mesaj 1521752)
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bitki ölmüş. Başınız sağolsun.
Kalonşolar o kadar pahalı değiller. Bir tane yenisini alırsınız. Bunda aynı hatayı yapmazsınız.

Teşekkür ederim

su perisi 06-12-2017 10:54

Kalanşo çiçeklerime yeşil renkte küçük böcekler geldi ne yapmalıyım. Çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum. Zaten bir türlü çiçek açmadı bu sene neden bilemiyorum. Galiba Kalanşo çiçeği yetiştirmede hala acemiyim yardıma ihtiyacim var. Lütfen!

İlknur44 10-12-2017 14:47

Merhaba arkadaşlar, benim birtane kalanşo çiçeğim var. İki yıldır çiçek açmadı ne yapmalıyım.

İlknur44 10-12-2017 14:52

2 Eklenti(ler)
Fotoğraf yükledim .

Muberra 12-12-2017 19:28

4 Eklenti(ler)
Bende olmayan renklerini gorunce dayanamadim

İlknur44 04-02-2018 17:20

2 Eklenti(ler)
Merhaba ben çiçeklere iyi bakamıyorum galiba.:(
Yine çiçek açmadı yaprakları küçükler ve boya gidiyor.
Bu sayfada yazılanları aynısını uyguladım beceremedim.

Mahmut Tebir 04-02-2018 20:51

3 Eklenti(ler)
Kalanchoe çiçekçiden aldığımızda çiçekli olarak satılıyor haliyle.
Ama bitkinin çiçekçiden aldığımız haliyle sonradan çiçeklenmiş hali hiç birbirine benzemiyor.
Çiçekçiden aldığımız halinin yaprakları daha büyük ve ince, çiçeklerinin sapları daha kısa oluyor.
Ama sonradan çiçeklenmiş hali yapraklar topalaklaşıp kalınlaşıyor ve çiçek sapları daha da uzun oluyor.
Bunun sebebi nedir?

Mesela üstteki resim çiçekçiden alınan alttakilerde evlerde çiçek açan kalanchoe.

barba1981 09-03-2018 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha (Mesaj 1530176)
Kalanchoe çiçekçiden aldığımızda çiçekli olarak satılıyor haliyle.
Ama bitkinin çiçekçiden aldığımız haliyle sonradan çiçeklenmiş hali hiç birbirine benzemiyor.
Çiçekçiden aldığımız halinin yaprakları daha büyük ve ince, çiçeklerinin sapları daha kısa oluyor.
Ama sonradan çiçeklenmiş hali yapraklar topalaklaşıp kalınlaşıyor ve çiçek sapları daha da uzun oluyor.
Bunun sebebi nedir?

Mesela üstteki resim çiçekçiden alınan alttakilerde evlerde çiçek açan kalanchoe.

Evdeki bitkinizin ışığı bulmak için bir çaba içinde olduğunu düşünüyorum.O ilk aldığınız bitkiler yapay ışıklandırmalar ile çiçeklendirildiği için sizinkilerden farklı görünüyor.Size tavsiyem iyi ışık alan bir yerde yetiştirmeniz olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mesut Temiz 09-03-2018 02:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlknur44 (Mesaj 1530146)
Merhaba ben çiçeklere iyi bakamıyorum galiba.:(
Yine çiçek açmadı yaprakları küçükler ve boya gidiyor.
Bu sayfada yazılanları aynısını uyguladım beceremedim.

Çiçekleriniz daha fazla güneş ışığı istiyor. Sukulentlerin çoğunun doğal ortamında yoğun güneş aldığı hatırdan çıkarılmamalı... Şekil ve renk olarak gerçek formlarını almaları yeterli güüneş ışığını almalarına bağlı...

İlknur44 09-03-2018 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1533184)
Çiçekleriniz daha fazla güneş ışığı istiyor. Sukulentlerin çoğunun doğal ortamında yoğun güneş aldığı hatırdan çıkarılmamalı... Şekil ve renk olarak gerçek formlarını almaları yeterli güüneş ışığını almalarına bağlı...

Çok teşekkür ederim, birkaç hafta güneşi görüyor.yaprakları daha çok çıkmaya başladı.

Gül Batur 09-03-2018 21:06

..............

3 Eklenti(ler)
Kal anchoe mevsimi.

İlknur44 09-03-2018 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1533316)
Kal anchoe mevsimi.

İyi geceler Gül ablacım bu bize yapılır mı .:(
Maşallah çok güzeller sizin eliniz deyipte güzel olmaz mı. Maşallah bütün çiçekleriniz çok güzel .Rabbim size sağlık versin inşallah.

Gül Batur 09-03-2018 21:45

Sizede iyi geceler teşekkür ederim.
Yerini sevdiler. Rabbim çümlemize sağlık versin.
Sağlıkla kalın kızım.

Resulgur 09-03-2018 21:47

Maşallah.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e2ecb81aa4.jpg

Mahmut Tebir 09-03-2018 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1533316)
Kal anchoe mevsimi.

Kalanchoelar kışın dışarıya mı alıyorsunuz yoksa içeridemi kalıyor. Ben içeri alıyorum. Bu sebeple de boyları uzayıp gidiyor.

Gül Batur 10-03-2018 21:44

İyi geceler evet ben bütün çiçeklerimi dışarda yetiştiriyorum doğal ortamlarında vakti zamanı gelince çiçekleniyorlar.
Sağlıkla kalın .

İlknur44 11-03-2018 11:39

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar kalanchoe'larımı budamak istiyorum, fotoğrafta işaretlediğim yerden budasam nasıl olur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025