agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

Mahmut Tebir 06-12-2018 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lenavita (Mesaj 1553669)
Bu aşkın gözyaşları çiçeği kalancoe değil

Aşkın gösyazları kalonşo ailesindendir. Bilimsel adı Kalanchoe Daigremontianum dur.

green.white 22-12-2018 09:12

1 Eklenti(ler)
Benim kalanşomun tomurcukları çok seyrek.
Fotoğrafta göründüğü gibi koca çiçekte sadece bir kaç yerde tomurcuk oluştu.
Acele etmeyeyim devamı gelir mi? Bilemedim.

Eklenti 685450

DOĞA# 22-12-2018 21:04

Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda

Mesut Temiz 23-12-2018 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DOĞA# (Mesaj 1554783)
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda

Kalancoe'lerin pencere denizliklerine, mümkün olduğunca çok güneş ışığı alan bir yere konulması öneriliyor.. Ancak gölgede kalan bir bitkinin birden kuvvetli güneş ışığına konulması durumunda yaprak yanıkları oluşabileceği belirtiliyor... Ancak bu durum ilkbahar ve yaz ayları için geçerli olsa gerek.. İçinde bulunduğumuz kış aylarında güneş ışığı zaten kuvvetli değil...

Bu bilgileri aldığım kaynak şu:
https://homeguides.sfgate.com/light-...hoe-77223.html

DOĞA# 24-12-2018 18:08

Teşekkür ediyorum mesut bey

acemi25 03-01-2019 14:10

Son iki yıldır evim bu bitkiyle dolu. Ne olduğunu dahi bilmiyordum. Sonunda buldum kalanşoymuş meğerse :) Bakımı çok kolaymış ki hiç anlamadığım halde öldürmeden bugünlere gelebilmişiz. Yalnız ben de bu gövdeden çıkan ip ip şeyler ne alaka diyordum. Meğerse kökmüş onlar. :D

acemi25 06-01-2019 20:45

1 Eklenti(ler)
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?

Mesut Temiz 06-01-2019 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 (Mesaj 1555634)
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?

Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır...

acemi25 07-01-2019 06:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1555639)
Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır...

Merhaba, çok teşekkür ederim cevap için. Maalesef evimin en çok güneş alan odalarından biri burası. Acaba budamak işe yarar mı çiçeklerini döktükten sonra. Çünkü daha fazla güneş alabileceği bir yerimiz yok.

çiçeksever 28-01-2019 12:14

1 Eklenti(ler)
Benim sarı kızım....

nevgül 10-02-2019 18:58

1 Eklenti(ler)
Kalanşolarımda son durum...
Eklenti 687071
Çok seviyorum bu çiçekleri. Hem renkleri çok canlı, hem de uzun süre çiçekli kalıyorlar. Kış mevsiminde daha ne olsun...

DOĞA# 19-02-2019 15:44

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben nette bu cinsini gördüm fakat yaşadığım şehirde göremedim çok güzel değil mi

Gülizarşen 23-02-2019 20:52

Arkadaşım ben de birçok rengini aldım. Yıllardır birlikteyiz kalanchoe ile ama bu türe ben de rastlamadım

lenavita 01-04-2019 09:02

5 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar işte bunlarda benim asklarim

nevgül 03-04-2019 15:31

2 Eklenti(ler)
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu:confused:

lenavita 10-04-2019 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1564843)
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu:confused:

Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz

nevgül 11-04-2019 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lenavita (Mesaj 1565493)
Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz

Sayın lenavita merhaba...
Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor.
Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim.
Selamlar...

DOĞA# 27-05-2019 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1565564)
Sayın lenavita merhaba...
Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor.
Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim.
Selamlar...

Sayın nevgül ana bitkiden aldığım bir çeliği köklendirdim epey kök yaptı birazda boyu uzadı fakat öylece uzuyor yeni dal vermesi için bir şey yaptınız mı tepeden budamam mı lazım yoksa kendi haline mi bırakmalıyım cevap verebilirseniz çok sevinirim kızkardeşime hediye ediceğim onun için köklendirdim

nevgül 28-05-2019 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DOĞA# (Mesaj 1569249)
Sayın nevgül ana bitkiden aldığım bir çeliği köklendirdim epey kök yaptı birazda boyu uzadı fakat öylece uzuyor yeni dal vermesi için bir şey yaptınız mı tepeden budamam mı lazım yoksa kendi haline mi bırakmalıyım cevap verebilirseniz çok sevinirim kızkardeşime hediye ediceğim onun için köklendirdim

Sayın DOĞA, mümkün olduğunca bol ışıklı ve yanmayacak şekilde güneş alan bir yere koyun. Yeterli ışık almayınca bitki uzayabiliyor. Kışa doğru bitki gelişimini hızlandırıp form kazanıyor. Ben tepe budaması vs yapmıyorum ama mantıklı. Denenebilir.

DOĞA# 29-05-2019 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1569279)
Sayın DOĞA, mümkün olduğunca bol ışıklı ve yanmayacak şekilde güneş alan bir yere koyun. Yeterli ışık almayınca bitki uzayabiliyor. Kışa doğru bitki gelişimini hızlandırıp form kazanıyor. Ben tepe budaması vs yapmıyorum ama mantıklı. Denenebilir.

Teşekkür ediyorum cevap için pencere kenarında duruyor ve sabah güneşi alıyor saat ona kadar biraz daha bekleyeyim olmadı budarım

Kaktuscicegi 09-06-2019 13:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 694738 herkese merhaba. Kalanchoemin uzerindeki bocekler nedir nasil kurtulabilirim? Kış boyunca ciceklerim hastaydi bu helde actilar en sonunda toprak degisimi yaptim hepsini budadim tam duzeldi derken bu bocekler meydana cikti nedir bunlar naisl kurtulabilirim?

EAkpınar 10-06-2019 14:57

Aynı böcekler benim kalanşolarda da vardı. Arapsabunu, sarmısak, sıvıyağı karışımı sıktım günlerce fayda etmedi. Bulaşık deterjanı ile yıkadım teker teker her bir dalı. Faydası olmadı. Ovalaya ovalaya yıkıcam diye bütün tomurcuklar da koptu. En sonunda budadım. Musluğun altında her bir boğumunu yıkadım yeniden diktim. Çiçekçinin verdiği bit ilacını kullandım. Şuan mini mini kaldılar. Bir tanesinde yine bitlenme başladı. Bıktırdı artık bu bitler.

Mesut Temiz 10-06-2019 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kaktuscicegi (Mesaj 1569955)
Eklenti 694738 herkese merhaba. Kalanchoemin uzerindeki bocekler nedir nasil kurtulabilirim? Kış boyunca ciceklerim hastaydi bu helde actilar en sonunda toprak degisimi yaptim hepsini budadim tam duzeldi derken bu bocekler meydana cikti nedir bunlar naisl kurtulabilirim?

Önce yumuşak ince fırçalarla fiziksel temizlik yapın. Yaprak altlarını ve sapların birleşme yerlerini de temizlemeyi ihmal etmeyin... Daha sonra arapsabunu-su karışımını fısfısla bitkinin her yanına püskürtün... Bu işlemi birkaç gün arayla birkaç kez tekrarlayın...

Kaktuscicegi 11-06-2019 10:58

Yikadim budadim topragini dgistirdim yine de cozum bulamadim insallah obur ciceklerime gecmemistir diye dua ediyorum su an. Cope aticam artik diger kalanşolarla yola devam

aras09 15-06-2019 08:59

Yapraktan köklendirme

Elimde birkaç tane kalanchoe yaprağı var, çok küçükler. Suda köklenir demişler ama bu yaprakları nasıl suya koyacağımı bilmiyorum, suda yüzüyorlar şu anda. Az derin kaba mı almalıyım, yoksa böyle tamamen su içinde köklenir mi? Ne kadar sürede köklenir şu aylarda?

Doğrudan toprağa dikmekten çekindim, sapları yok gibi, yaprak toprağa değerse bozulur diye düşünüyorum.

lenavita 07-09-2019 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aras09 (Mesaj 1570379)
Elimde birkaç tane kalanchoe yaprağı var, çok küçükler. Suda köklenir demişler ama bu yaprakları nasıl suya koyacağımı bilmiyorum, suda yüzüyorlar şu anda. Az derin kaba mı almalıyım, yoksa böyle tamamen su içinde köklenir mi? Ne kadar sürede köklenir şu aylarda?

Doğrudan toprağa dikmekten çekindim, sapları yok gibi, yaprak toprağa değerse bozulur diye düşünüyorum.

Toprağa Ekmen yeterli hatta toprağın üzerinne koysan dahi koklenir bu sene açmasa bile
seneye çiçeklenir

Burak S 22-12-2019 22:34

1 Eklenti(ler)
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu?

lenavita 24-12-2019 13:06

1 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar çok şükür fusya rengi kalanchoe sahibi oldum bende fotoğrafı kötü çıkınca bu fotoğrafı ekledim 7 liraya aldım cicekcilerden ricam 3 rengi bir saksida satmaları adana çiçek yetiştirmede zor bir memleket sıcağı unlu biti berbat bir yazı kalanchoelerim zar zoruna atlattılar sevgiler saygılar

Kaktüsbahçesi 24-12-2019 22:35

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Burak S (Mesaj 1579280)
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu?

Evet, hatta çiçekçiden alınan her çiçeğin mutlaka saksısı değiştirilmeli bence. Mümkünse bu çiçek için seramik saksı kullanın derim, hatta geri dönüşüm objeler, kırık demlikler, geniş ağızlı vazolar, kupalar.. Çok güzel duruyor.

aloe 25-12-2019 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kaktüsbahçesi (Mesaj 1579381)
Evet, hatta çiçekçiden alınan her çiçeğin mutlaka saksısı değiştirilmeli bence. Mümkünse bu çiçek için seramik saksı kullanın derim, hatta geri dönüşüm objeler, kırık demlikler, geniş ağızlı vazolar, kupalar.. Çok güzel duruyor.

Altı delik olmayınca sorun olmuyor mu ??

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025