![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim kalanşomun tomurcukları çok seyrek.
Fotoğrafta göründüğü gibi koca çiçekte sadece bir kaç yerde tomurcuk oluştu. Acele etmeyeyim devamı gelir mi? Bilemedim. Eklenti 685450 |
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda
|
Alıntı:
Bu bilgileri aldığım kaynak şu: https://homeguides.sfgate.com/light-...hoe-77223.html |
Teşekkür ediyorum mesut bey
|
Son iki yıldır evim bu bitkiyle dolu. Ne olduğunu dahi bilmiyordum. Sonunda buldum kalanşoymuş meğerse :) Bakımı çok kolaymış ki hiç anlamadığım halde öldürmeden bugünlere gelebilmişiz. Yalnız ben de bu gövdeden çıkan ip ip şeyler ne alaka diyordum. Meğerse kökmüş onlar. :D
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim sarı kızım....
|
1 Eklenti(ler)
Kalanşolarımda son durum...
Eklenti 687071 Çok seviyorum bu çiçekleri. Hem renkleri çok canlı, hem de uzun süre çiçekli kalıyorlar. Kış mevsiminde daha ne olsun... |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben nette bu cinsini gördüm fakat yaşadığım şehirde göremedim çok güzel değil mi
|
Arkadaşım ben de birçok rengini aldım. Yıllardır birlikteyiz kalanchoe ile ama bu türe ben de rastlamadım
|
5 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar işte bunlarda benim asklarim
|
2 Eklenti(ler)
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu:confused:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor. Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim. Selamlar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 694738 herkese merhaba. Kalanchoemin uzerindeki bocekler nedir nasil kurtulabilirim? Kış boyunca ciceklerim hastaydi bu helde actilar en sonunda toprak degisimi yaptim hepsini budadim tam duzeldi derken bu bocekler meydana cikti nedir bunlar naisl kurtulabilirim?
|
Aynı böcekler benim kalanşolarda da vardı. Arapsabunu, sarmısak, sıvıyağı karışımı sıktım günlerce fayda etmedi. Bulaşık deterjanı ile yıkadım teker teker her bir dalı. Faydası olmadı. Ovalaya ovalaya yıkıcam diye bütün tomurcuklar da koptu. En sonunda budadım. Musluğun altında her bir boğumunu yıkadım yeniden diktim. Çiçekçinin verdiği bit ilacını kullandım. Şuan mini mini kaldılar. Bir tanesinde yine bitlenme başladı. Bıktırdı artık bu bitler.
|
Alıntı:
|
Yikadim budadim topragini dgistirdim yine de cozum bulamadim insallah obur ciceklerime gecmemistir diye dua ediyorum su an. Cope aticam artik diger kalanşolarla yola devam
|
Yapraktan köklendirme
Elimde birkaç tane kalanchoe yaprağı var, çok küçükler. Suda köklenir demişler ama bu yaprakları nasıl suya koyacağımı bilmiyorum, suda yüzüyorlar şu anda. Az derin kaba mı almalıyım, yoksa böyle tamamen su içinde köklenir mi? Ne kadar sürede köklenir şu aylarda?
Doğrudan toprağa dikmekten çekindim, sapları yok gibi, yaprak toprağa değerse bozulur diye düşünüyorum. |
Alıntı:
seneye çiçeklenir |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu?
|
1 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar çok şükür fusya rengi kalanchoe sahibi oldum bende fotoğrafı kötü çıkınca bu fotoğrafı ekledim 7 liraya aldım cicekcilerden ricam 3 rengi bir saksida satmaları adana çiçek yetiştirmede zor bir memleket sıcağı unlu biti berbat bir yazı kalanchoelerim zar zoruna atlattılar sevgiler saygılar
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025