agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-01-2012, 16:18   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 821
(DEVAMI)
"Saksılar uzun süre, çok ıslak tutulursa tohumlar çürüyecektir. Bu nedenle tohumlar çimlenir çimlenmez streç filmi kaldırmak gerekir. Biz genelde 10 gün içinde filmi kaldırıyoruz.
Name:  8.jpg
Views: 2051
Size:  39.8 KB Name:  9.jpg
Views: 4411
Size:  53.6 KB

Bazen, çimlenen tohumlar tepelerindeki tohum zarfını (testa) atmakta zorlanırlar. Bu şapkalar uzaklaştırılmaz ise filizi boğup öldürebilir. İşaret ve başparmağınız arasına bir miktar tükürük (pardon) alıp şapkaya bulaştırın. 10 dakika kadar sonra şapka yumuşayacaktır. Penset yardımıyla, filizin başını koparmadan, çekip alın. Bunun için su da kullanılabilir, ancak tükürük (muhtemelen içindeki amilaz nedeniyle) daha başarılıdır.
Name:  12.jpg
Views: 1466
Size:  27.0 KB

SIRADIŞI FİLİZLER: Bazen sıradışı filizler çimlenir. Beyaz ve pembe… Beyaz koteledonlu filizler albinodurlar. Klorofilleri olmadığından yaşama şansları yoktur. Sarı yapraklı, pembe gövdeli filizler ise gölgede yaşabilirler ancak düşük kalitedirler, iyi bir sonuç alınamaz, imha edilebilirler.
Name:  14.jpg
Views: 1476
Size:  19.4 KB


BÜYÜTME: Filizler ilk gerçek yapraklarını çıkarttığında biraz daha ışık almaya hazırdırlar. Biz bu sırada, haftada bir, etiketin üzerinde tavsiye edilen miktarın çeyreği veya yarısı oranında yaprak gübresi ile gübrelemeye başlıyoruz. Bu işlem gelişmeyi çok büyük oranda artıyor. Üç ay sonra ayrı saksılara şaşırtmaya hazır hale geliyorlar.
Name:  18.jpg
Views: 1489
Size:  29.3 KB

Şaşırtılan fideleri 10–15 gün daha gölgede tutuyoruz. Devamında 1 ay kadar yarı gölgede kalıyorlar. Nihayetinde tam güneşe çıkarıyoruz. Tohum ekiminden 8 ay kadar sonra ilk çiçeklenme görülüyor.


İyi çimlendirmeler."

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 17:23   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 821
David Clulow'un yazısı üzerine birkaç not :

*Clulow, Venezüella'da ekvator kuşağında yaşıyor. Dolayısıyla bizim gibi ısı ve ışık kaygısı yok. Yazısında geçen "ılık ve gölge bir yer" ifadesi ile Dimmit'in kitabındaki "ideal ısı" tavsiyesini birleştirmemiz gerekir sanırım.

*Kış aylarında çimlendirme deneyecekler, gübreleme konusunda daha cimri davranabilir. Gelişmeyi zorlama, gereksiz uzama ve eğrilme ile sonuçlanabilir. (şahsi tecrübem...)

*Yazıda ayrıca belirtilmemiş ama adenium tohumları yatay ekilir. Kökün hangi uçtan çıkacağı bilinemiyor. Dik ekme durumunda kökü havada, yaprakları toprakta kalabiliyor. Amuda kalkmış gibi... (yine şahsi tecrübem...)

* İlk çiçeklenme için 8 ay verilse de aşağıdaki örnek gibi dördüncü ayında çoşanlar da var...

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen drhegeli : 02-01-2012 saat 20:42
drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025